Eşinizin ev hanımı mı olmasını istersiniz, çalışmasını mı?
Ben net ev hanımı olmasını isterim. Ev arkadaşı istemiyorum.
Ben net ev hanımı olmasını isterim. Ev arkadaşı istemiyorum.
Şahsen çalışmadan evlenmem. Hamilelik sürecinde bile elimden geldiğince ek gelirimin olması için çabalarım. Ev hanımı isteyen erkekler istediği şekilde yönetip, kendine bağımlı olmasını istediklerinden istiyorlar.
İyi, İnşallah önünüze size bağlı olmayan bir erkek çıkar da görürsün dünyanın gerçeklerini.
Demek ki senin sevgin de koşulsuz değilmiş. Beddua ettiğine göre sağlam yere basmışım ama üzülmeye devam et çünkü bu zamanda köle bulmak zordur.
Aaaaa neden beddua olarak görüyorsun ki, aynı şeyi kendin için yazmışsin, yoksa kendini bir erkeğin başına beddua olarak mi görüyorsun
"umarım size bağlı olmayan bir erkek çıkar" iyi bir cümle mi? Benim bir işte çalışmam eşime bağlı olmayacağım anlamına gelmiyor? Sadakat veya sevgi bunlarla ölçülmez. Ama ataerkil sistem aşığı insana bunu anlatamazsın. Eşim bir gün beni aldatsa ortada bir de çocuk olsa ve nafakasını vermese, şiddet uygulasa ve bana "zaten senin paran yok ki gidecek hiçbir yerin yok" dese, kaza geçirse bir süre çalışamazsa ya da vefat etse, o sırada ailem de hayatta olmazsa Allah korusun, hastalanır bir şey olur o zaman kimin parasıyla geçiniyoruz?
Hem çalışan hem de evde ev işlerini benimle birlikte yapan ve bunu bir yardım olarak görmeyen has bir adamla evlenirim sen merakta kalma
Yani o zaman sana bir şey olsa, evde yemeği kim yapacak, temizliği kim yapacak, harama girmemek için kiminle yatacak, en iyisi bunları garantilemek için ikincisini mi almalı?
Kendin dedin ki eşime bağımlı olmak istemiyorum diye, işine gelen konularda sen ona bağımlı olmuyorsan, onun da işine gelmediği şeylerde sana bağımlı olmak istememesi neden hoşuna gitmiyor?
Bağımlı olmak ile bağlı olmak aynı şey değil :))
Sen daha bu ikisinin ayrımını yapamıyorsun O yüzden bana daha yorum yapma
Kendini böyle avut bakalım. Gerçekleri zaman öğretecek elbet. Bağimli olmak bağlı olmanın tam teslim hâlidir. yani özü aynı.
Seninle bakış açılarımız aynı değil diye kendimi avutmuş olmuyorum. Sen daha kendi söylediğin lafların arkasında bile duramıyorsun. d
Ben mi sen mi😂
Evlilikte en kıymetli şey bana göre rol değil uyum ve saygı 💛 Ben kadının ister evde ister işte olsun kendi isteğiyle var olmasını önemserim 🌿 Eğer bir kadın evde olmaktan mutluysa bu çok değerli 🏡 Çalışmak istiyorsa da üretmek ona iyi gelebilir 💼 Ben evliliği ev arkadaşı değil hayat arkadaşı olarak görürüm 🤍 Önemli olan birbirini desteklemek ve ortak hedef kurmak 😊 Sen de bu tercihi yaparken karşındaki insanın hayallerini duymayı unutma 💫
Cevap
1Cevap
İnşallah işe gireceğim yine zayıfladıktan sonra ama eşim istemezse de çalışmam
Önüne değerini bilen biri çıkar inşaAllah
Ev hanımı.
Ne alakası var
Eşimi işle paylaşamam.
Üniversite mezunu olsa eşin boşuna mı okumuş oluyor
Her okuyan çalışmak zorunda mı
Evet
Saçmalıyorsun. kendin çalışabilirsin ama her okuyan çalışmak zorunda değil, herkes iş için, para için okumuyor.
Ben kendim için söyledim
Herkes için sordum.
Senin mesleğin ne
Mühendisim ve ticaretle uğraşıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?