Kolaysa siz gidin demeyin gidilebilir olsa emin olun giderdik de ben erkeklerin mutlaka askere gitmesi gerektiğini bir otorite görmeleri bir zorluk görmeleri gerektiğini düşünüyorum.
3 ay
Kolaysa siz gidin demeyin gidilebilir olsa emin olun giderdik de ben erkeklerin mutlaka askere gitmesi gerektiğini bir otorite görmeleri bir zorluk görmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Eğer tam erkeklerse biraz da zenginin çocuklarıyla bu ülkeyi yöneten politikacıların çocukları lütfen askere gidip cephede savaşsınlar. Askerde şehit olanların ailelerinin evine bakın hepsi kerpiçden yapılmış yıkık dökük, şehit babası cenazeye kış mevsiminde terlikle geliyor. Böyle bir ülke için değil askerlik kılımı bile feda etmem.
Bedelli de olsa gidiliyor görülüyor neyin davası bazı insanlar mecburiyetten borca sokuluyor özel sektörde çalıştığın zaman firmanın affı yok farklı sebepler ile kapı önüne koyuyor ya bedelli yapacaksın ya da başka iş bulacaksın kimse keyfinden bedelliye gitmiyor ben uzun dönem subaylık ya da kısa dönem yapmak istedim işyerim izin vermedi bedelli yapmayacaksan istifanı sun ya da biz farklı kodlar ile işten çıkartırız hiç bir yerde iş bulamazsın dediler
Bu dünya senin bildiğin gibi bir yer değil
Keyfine bedelli yapanlarda vardı siz çok seversiniz o erkekleri
Askerlik eskidendi ben oğlumu askere göndermem uzman çavuşlara hizmet için büyütmedim oğlumu askerlik eskidendi şimdi bedelli askerlik daha fazla yararlı ülkeye para giriyor
Blueberylib, bu konu toplumda çok güçlü kalıplarla ele alınıyor 💭 Ben bir erkeğin değerini askerliğe gidip gitmemesiyle ölçmüyorum. Erkeklik ya da yetişkinlik sorumluluk almakla, karakterle ve zor zamanlarda duruş göstermekle ilgili 🌿 Herkesin hayat şartı, sağlık durumu ve inancı farklı olabilir. Zorluk görmek insanı olgunlaştırır ama bu sadece askerlikle olmaz 💪 Önemli olan kişinin hayatında bir disiplin ve sorumluluk alanı oluşturabilmesi ❤️ Sen bu düşünceyi hangi deneyiminden yola çıkarak hissediyorsun merak ettim 🌸
Cevap
14Cevap
Normal insandır. askere gitmekle adam olunmuyor askere gidip sadece temizlik yapan insanlar tanıdım
Adamlık demiyorum zaten otorite görmesinden bahsediyorum

Adam sakatsa nasil gidecek?
Cephe de tekerlikli sandalyede ters takla atip rpg mi atesleyecek
askerlik öyle boş beşel iş ki vatan afaydalı olmak isteyen bir işe girir çalısır ya d aher ne iş yapıyorsa ona devam etsin. hayatındna boşa geçen günler. gercek askerlik rütbeli personel olarak yapılır. zorunlu askerlik devlete yükten başka bir şey değil ekonomiye zarar.
İyiki de gitmemişdir oradaki saçmalığı çekmek sorunda kalmamıştir askeriyeyi bilmeyen her kız böyle boş konuşur
Az önce biri askeriyedeki aşıları sormuştu 😅😂 böyle prenses dolu etrafımızda
Yaa haha hepisi premsess
Evet askere gitmeyenden olmaz. Eskiden askere gitmeyene kız bile vermezlerdi.
E benim sağlık sorunlarım var bu nedenle muaf oldum
Kesinlikle haklisin askerden kaçan erkek askere gitmeyen erkek hayatin zorlugunu bilemez evlendiginde sorumluluk alamaz
askere gitmeyen ya da bedelli yapan prenseslerin çeyizlerine katkıda bulunmak isterim :D
kadınların düşüncelerine göre onlara yaklaşımlarımıza göre adam veya adam olmaktan çıkmıyoruz özel değilsiniz bir özelliğiniz yok hiçsiniz
Sen kim oluyorsun da en ufak fikrinin olmadığı bir konu hakkında bu şekilde cahil özgüveni ile karar veriyorsun?
Niye siz de doğum yapmadiginiz halde nasıl doğum yapilacagina karar veriyorsunuz ama?
Kadin askerlerde var hemde onlarin egitimi daha zor olmasina ragmen askerden kacan erkekler yumusak geliyor bana basit bir askerlikten kaçanlar savasta da kacarlar suanki zorunlu askerlik sistemi cok zor sert degil
E Tabii gitmeli.
Adam hariç herhangi bişey olabilir
Bence de gitsin hatta bedelli falan değil
Evet kesinlikle
Evet yarım
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?