- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılSayisal olarak azinlik olduklari soylenemez. Bu sayisal cogunluk baz alinmadigi icin kürt diye bir irk yok denildi. Kürtce yok sayildi. Asimile edilmeye calisildi. Katliamlar yapildi. Zorla isimleri Türkcelestirildi. Zorla Türkce soyisimleri kullandirildi. Dolayisiyla bunlarin sonucunda azinlik olarak ifade edildi.. Siyasal nufuzlari (gucleri) ortbas edildigi icin azinlik konumundalar.
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim benim icin en aciklayici yorum bu oldu..
- +1 yıl
Bende tesekkur ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılOz turk ulkemizde cok az gidikce farkli milletlerle etkileşime girmisiz çoğunlukla araplar karismis soyumuza fakat şu an ülkede laz cerkez Türk kürtler var ülkeyi bunlar oluşturuyor azinlik mi derse bence öyle fakat azinlik bir topluma gore cok fazla istekleri var o da ayri bir konu
07 Yorumla
Soran+1 yılYo herkes hak ettigini almak gormek ister..
- +1 yıl
Tabikide oyle ama Türk bayragindan rahatsız olmak Turkiyede yasarken Türkçe yerine kürtçe konusmakta direnirsen dağlara çıkıp askerlerimizi oldurursen bunlar kimsenin hakkı değil
Soran+1 yılDediklerinin hepsi bir degil ki canim evet turk bayragndan rahtsz olmam o benim de bayragm lakin dilim yasaklanamaz
- +1 yıl
Kendi evinde istediğin kadar konuş fakat sen bunu sokaklara resmi dairelere tasiyamazsin Türkiyenin resmi dili Türkçe dir lazlarda cerkezlerde tatarlarda kendi dillerini aile içinde konuşuyorlar fakat bunu dışarı taşımıyorlar
Soran+1 yılFarkli bir ulkeye gttigimizde turkce yasak denildginde ne kadar rahatsz olurz?
- +1 yıl
Sen baska bir ülkeye gidip de ic islerine karismaya kalkarsan ya da ben burada bu dili konuşuyorum tabelalar bu dil devlet dairelerinde bu dil olucak dersen sana katila katila gulerler turkiyenin dili Türkçe dir sen baska bir ulkede yaşamıyorsun doğuyla batının kuzeyle güneyinde pek farkı yok yani
Soran+1 yılDemek ki bazi seylerin sadece bugunku haline bakilmiyomus..
+1 yılBak arkadaşım sana ve burdaki arkadaşlara bilgilendirmek amaçlı
Ortadogu cografyasında yaşıyan 50 milyona yakın kürt var.
Kürtleri ingiltere ve fransanın cıkarları ugruna 4 ülkeye dagıttılar.
İran, Suriye, Irak, Turkiye
En büyük parcası 20-25 milyon arası türkiyededir.
Neyin azınlıgından bahsediyorsun anlamadım ne kürtcülük düşmanlıgı?636 Yorumla
Soran+1 yılArkadasm ben dusmanlik mi yaptim
- +1 yıl
sana demedim ben genel konuştum buraya soracagına tarafsız yerlerden okuyup araştırabilirsin.
- +1 yıl
İstanbul'da yaşıyan sadece 5 milyon kürt nufusu var araştır lütfen beleş konuşmayın allah aşkına klavyeyi eline alan konuşur olmuş ya
- +1 yıl
Git araştır ondan sonra gel cehalet akıyo pacandan senin benle konusabilecek bir potansiyele sahip degilsin göremiyorum onu sende ve son yorumdu cevap vermiyecegim.
- +1 yıl
Bu saydığın 4 ülkede bu kadar kürt yok Wikipedi ye göre
Soran+1 yılArkdsm bn bir kürdüm ates püskrmene gerek yk :) nereden okuyabilirm acaba?
- +1 yıl
İşte klasik beyin wikipediadan okurlar AHAHHAHAHAHAAHAHAHAHAHA TAMAM SAFINI BELLİ ETTİN ŞİMDİ KAYBOL :D
- +1 yıl
Bugün en büyük Kürt nüfusu Türkiye'de bulunurken 20 - 25 Milyon , Türkiyeyi sırası ile İran, Irak ve Suriye takip etmektedir. Gerek bölgedeki siyasi ve sosyal karmaşa ve sorunlar gerekse diğer sebepler dolayısıyla, özellikle 20. yüzyılın ikinci yarısında oluşan göçlerle Batı Avrupa başta olmak üzere Kuzey Amerika ve Orta Asya gibi farklı coğrafî bölgelerde yerleşmiş bir Kürt diasporası da mevcuttur.
Türkiye :20 - 25 Milyonİran : 8 - 9 MilyonIrak : 6- 8 MilyonSuriye : 4 - 4.5 MilyonAlmanya : 1 - 1.5 MilyonFransa :250 Binİsviçre : 150 Binİsveç :50 Binİtalya :100 BinNorveç:30 BinBelçika :50 BinAfganistan : 300 BinAzerbaycan :500 BinRusya :200 BinErmenistan : 100 Bin
Lübnan : 200 BinGürcistan :100 BinTürkmenistan : 100 BinKırgızistan : 50
BinÖzbekistan :50 BinKazakistan : 30 BinMısır : 30 BinÜrdün : 20 BinFilistin : 50 BinUzak Doğu Ülkeleri : 50 Binİsrail : 150 BinHollanda 150
BinAvusturya 100 BinBirleşik Krallık : 80 - 100 BinDanimarka 50 BinYunanistan 50 BinAmerikaABD 50 BinKanada 20 - +1 yıl
Bu Oranlar sonucunda Dünya Toplam Kürt Nüfusu minimum Sınırının 40 Milyondan başladığı sonucu kesinlikle çıkmaktadır
- +1 yıl
Toplam Aralığı ile 40 - 50 MİLYONDUR. Kürt kültürü yüzyıllarca süren etkileşimin de sonucuyla diğer Orta Doğu kültürleriyle çeşitli benzerlikler barındırırken , Kürt Kültürü Diğer Halk Kültüründen Bir Çok Yönü İlede Farklılıklar Göstererek Dünya Kültür Mirasında Önemli Bir Halk Kültürüne Sahiptir. Kürt dinî inancı oldukça senkretik bir biçimde gelişmiştir.
Bugün Kürtlerin çoğunluğu Şafii mezhebine bağlı Sünni Müslümanlarken, birçok farklı din ve inancın da mensuplarına rastlanır. Bunlara ek olarak Kürtler arasında ortaya çıkan ve Kürt kültür ve dinî anlayışıyla karakterize çeşitli dinî mezhep, akım ve inançlar da mevcuttur; Yezidilik ve Ehl-i Hakk (Alevilik) gibi. Kürtler Ortadoğunun : Araplar , Farslar ve Türklerden Sonra En Kalabalık 4. Halkıdır. - +1 yıl
bunlar okumaya üşenirler gerçi özet geceyim istersen?
- +1 yıl
Bir aşşagılık kompleksi sezdim sanırsam bunları yazanda türk yazarı istersen kaynagını atabilirim :)
- +1 yıl
16 sene okuyupda sana faşoluk yapmıyacagını tarihi açıp baktıgında osmanlının tam anlamıyla 3 kıtaya hakimeyet kurmasını saglıyan malazgirt savaşında bizansı yıkarken cogunluk kimdi evladım?
- +1 yıl
Çalışıp gelin lütfen çalışıp dersinize iyi çalışmamışssınız ama isterseniz özeldende devam edebiliriz tartışmayı çok severim.
- +1 yıl
Wikipeadia al kaynagını atıyorum sana
- +1 yıl
Özeline bak pacavra attıgım kaynak 2006 da açılmış bir konu wikipeadianin altına in 2008-2009 alıntı yaparak eklendigini görüceksin.
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=OfItQyqHfNw bunu izle tarafsız bir belgesel.
- +1 yıl
Bak ilk önce bir insanda kaynak olucak tamamı iyi bir bilgi ve donanıma sahip olman gerekiyor ben sana burdan bir dünya kaynak atarım sorun yok sen yeterki kaynak iste ben her türlü ıspatlarım. Sen benim yorumumun altına gelerek benle sidik yarıştırmaya çalışıyosunki kendi bildigim tarihte özellikle. 16 sene okudugunu söylüyosun ve malazgirt gerçegini çarpıtıyosun ve yalan diyosun bugun faşist olmuyan bir kaynaktan oku sana kesinlikle dogru bilgiyi vericektir.
- +1 yıl
Konuyu atlama konuyu atlama. ben sana başka bişey sordum sen bana geldin 30 milyona carpıttın gene olayı sordugum sorunun cevabını ver bak ben sana kaynak atıyorum sende atsana?
Soran+1 yılBakacgim ben yesekkur ederm..
- +1 yıl
Sen orda yazan 11 milyonu neden 30 milyon yazdın onu anlamadım? :)
Bugün en büyük Kürt nüfusu Türkiye'de bulunurken (11-15 milyon kişi),[16] İran, Irak ve Suriye'de de kayda değer Kürt nüfusları bulunmaktadır. Gerek bölgedeki siyasi ve sosyal karmaşa ve sorunlar gerekse diğer sebepler dolayısıyla, özellikle XX. yüzyılın ikinci yarısında oluşan göçlerle Batı Avrupa başta olmak üzere Kuzey Amerika ve Orta Asya gibi farklı coğrafî bölgelerde yerleşmiş bir Kürt diasporası da mevcuttur.[15] Kürt kültürü yüzyıllarca süren etkileşimin de sonucuyla diğer Orta Doğu kültürleriyle çeşitli benzerlikler barındırırken, Kürt dinî inancı oldukça senkretik bir biçimde gelişmiştir.[17] Bugün Kürtlerin çoğunluğu Şafii mezhebine bağlı Sünni Müslümanken, birçok farklı din ve inancın da mensuplarına rastlanır. Bunlara ek olarak Ezidilik ve Ehl-i Hakk gibi Kürtler arasında ortaya çıkan ve Kürt kültür ve dinî anlayışıyla karakterize çeşitli dinî mezhep, akım ve inançlar da mevcuttur.[17] - +1 yıl
Sohbetin ateşi kaçtı dostum artık cevap vermiyecegim cok yavaşssın.
- +1 yıl
:D tamam sen kendini böyle tatmin etmeye devam et
+1 yılkürt değilim ve umarım yanlış anlaşılma olmaz.. kürtler çoğunlukta çünkü ben türküm diyen bir kimse gerçekte türk değildir. türklük artık ırk ismi değil millet kavramı haline dönüşmüştür. kürdüm diyenlerin bir kısmıda kürt değildir ancak ırk olarak ari türk ırkından daha fazladırlar türkiyede.
41 Yorumla
Soran+1 yılDogru ya da yanlis dusuncenizi istedginiz gbi yazabilirsnz bu kimseyi baglamz..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Türkiye'nin %70-75'i Türktür.
Doğu Bölgesin'de Azerbaycan Türklerini, Ahıska Türklerini, Türkmen Aşiretlerini, Kırgız Türkleri, Zazalar, Çekrezler, Abazalar gibi bir çok etnik grup vardır. Doğu aslında Türk bölgesidir. Hata Nihal Atsızın bunun hakkında çok iyi bri sözü vardır. ''Hayali Kürdistan’a başkent yapmak istediğiniz Diyarbakır, Büyük Türkmen Beği Uzun Hasan’ın şehridir. Don Kişotlar’ın başkenti olamaz.''
Ama PKK olayları patlak verince Türkler zorunlu göçe tâbi tutulmuş ve asimile edilmeye çalışılmıştır. göç etmelerine rağmen doğu'da hâlâ nüfusları Kürtler ile eşitir. Güney-Doğu'da ise Kürtler daha baskındır. Kuzey, Kuzey-Doğu, İç Anadolu, Batı, Güney- Batı, Kuzey-Batı'da Türkler daha baskındır. 81 İlimiz varsa 7-8 Tanesi Kürtlerin baskın olduğu yerlerdir. Azınlığın tanımı'da budur. Ve yorumlarda gördüm neymiş Türkler asimile etmeye çalışmış vs. PKK'nın yaptığı katliamları neden konuşmuyorlar söylerseniz sevinirim. Ama korkmayın 220-350 Milyon Türkün arasında olan küçük bir bölgedesiniz. Kürtlerin nüfusu 30-40 Milyon diyenler var birde 🤭🤭 ''RUDOW'' Kürt sayfanız bile 20 Milyon diyor kaldı ki bu bile abartı. Kürtlerin nüfusu 11 Milyondur. Asimile olmuş Etnik grupları çıkarırsak. Kürtlerin, Türkmen Alevisine bile Kürt diye sahiplendiği, asimile ettiğini görmezden gelmek ahmaklık olur.01 Yorumla- +1 yıl
Bir şey daha eklemek istiyorum 2-3 Yorum gördüm internete. ''Kürtler çok çocuk yapıyor geçicek Türkleri'' Gibi yorumlar var arkadaşlar aşırı gülünç duruma düşüyorsunuz. Tek temelliniz olan kürdistan hayalleri sanırım. Çok sevişmekten nüfus artsaydı Çingeneler dünyaya hükmederdi. Gidip demografi bilimi okuyun. Türklerin sadece 1 çocuğu olsa, Kürtler 30 çocuk doğursa dâhi geçmesi olanaksızdır. Ancak Türkiyede hiçbir Türk 1 çocuk dâhi yapmıcak o zaman 600-700 sene geçmesi gerekir Kürtlerin nüfusta öne geçmesi için. Kaldı ki Türkiyenin %99'u Kürt olsa bile kürdistan diye bir yer kurulmaz böyle boş gürültülerle bir yere varamasınız.
+1 yılne kapsamda sorduğuna bağlı türkiye ve kuzey kürdistan olarak ele alırsan azınlık olabilir 15-20 milyon kürt var tc'de. ama kuzey kürdistanın %80den fazlası kürtlerden oluşmakta
15 Yorumla
Soran+1 yılTurkiye sınılari icinde?
- +1 yıl
tc sınırlarının tamamını soruyorsan azınlık tabi ki İstanbul Ankara İzmir adana mersin ve kuzey kürdistan şehirleri dışında kürt az. iç anadolu ve karadenizde örneğin yok diyecek kadar az
Soran+1 yılAzinlik dedigimiz tabirr sayica olarak mi ifade edilir?
- +1 yıl
en çok sayıda türkler var ikinci sırada kürtler türklere göre azınlık kalıyor ama bu 2. sınıf olmasını gerektirmez 15 kişi de olsa eşit haklara sahip olmalı çok olan biziz buranın patronu biziz diye bir anlayış yanlış
Soran+1 yılTabiiki oyle... tesekkur ederim
+1 yılDünya genelinde 20 den fazla Türk Devleti var.
Türkiye
KKTC
Türkistan
Türkmenistan
Doğu Türkistan
Özbekistan
Türkmenistan
Moğolistan
Tacikistan
Kazakistan
Kirim Türkleri ( Rusya ya dahil olan özerk bölge)
Uygur Türkleri
Kirgisiztan
Azerbaycan
aklıma gelen bunlar22 Yorumla
Soran+1 yılAklinizi elestrebilirsnz :)
- +1 yıl
Hayır, sen kendini elestirmelisin, ACABA SACMALADİM Mİ DİYE ;)
+1 yılTürkiye 75 milyon fakat;
Kürtler 25 milyon,
Aleviler 25 milyon,
Ermeniler 4-5 milyon,
Lazlar 3 milyon,
Rumlar 2 milyon,
Çerkesler 5 milyon,
Olduğunu iddia ediyor.
Diğer azınlıklarda 5-6 milyon olsa,
Türkler 9 milyon ile en büyük azınlık;)))13 Yorumla
Soran+1 yılTesekkrler :))))
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim.
+1 yılkürtlerin türklerden önce bu topraklarda olduğu aşikâr bazıları kabullenmez umrumda da değil zaten. ama kürtler anlatılanlara göre zamanında 6 ay kadar süre bir devlet olarak yaşamışlardır sonra yine birlik olmayı beceremeyip türklerin boyunduruğu altına girmişlerdir. 30 milyon kürt vardırtürkiyenin nüfusu 75 milyon azınlık diyolarsa bu tabloya evet azınlığız.
04 Yorumla
Soran+1 yılAzinlik az olan mi sayica?
- +1 yıl
o anlama geliyor.
Soran+1 yılTesekkur ederm..
- +1 yıl
rica ederim. mantıklı araştırıp cevap arayanlar için her zaman kapımız açık. verecek cevabı olmayıp küfredip sonra engelleyenler kadar aciz değiliz çok şükür ;)
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır değil.
Ben ne isem onlar da o.
Tabi kürt olanlara sözüm.
Bir de Ermeni dönmesi olup
Kürt alevisiyiz diyen soysuzlar var.
Onlar tam bir kanı bozuk guruh13 Yorumla
Soran+1 yılEvet oylelerini cok iyi taniyrum..
Cevap sahibi+1 yılAlevilik Türkmenlere has çünkü.
Kürt alevisi diye birşey olmaz.
Kürt ise sunnidir.
Soran+1 yılO kadarinda bilgili deglm :)
Türkiyede 81 tane Şehir var kürtlerin çoğunlukta olduğu şehir sayisi 9-10 geri kalan 70 şehirde kürtler azınlık son 2023 verilerine göre Türkiyedeki kürtler nüfusun yüzde 18ini oluştuyor bazi canım kaynaksiz bir sekilde 30 milyon kürt var falan diyor
00 Yorumlaazınlık olarak görülemeyecek kadar fazla nüfusları var
10 Yorumla
+1 yılazınlık değil çünkü tüm haklara sahipler hatta daha fazlasını veriyor şu an devlet ama nankörlük edip bölücülük yapanların allah belasını versin şu güzel vatanı bölmek isteyen çok vatan haini var
05 Yorumla
Soran+1 yılBelki de yeterince haklar taninmiyordur..
- +1 yıl
ben bu kadar nankörlük görmedim batıda ki fakir insanlar yok mu dağamı çıkıyorlar hemen teröristmi oluyor bu ne kanı bozukluk köpek bile yediği kaba pislemez
Soran+1 yılDurum sadece fakirlik mi arkadasm?
- +1 yıl
en büyük bahaneleri o değilmi iş yok güç yok eee dağa çıkıyo işi gücü olsa enayimi o rezillği dağda çekecek
Soran+1 yılSize empati kurmak bile yaramaz bosverin siz..
+1 yılDevlet zihniyetine göre evet ancak yaşadıkları kendi tarihsel toprakları Kürdistan'da yoğunluk halindedirler...
05 Yorumla
Soran+1 yılPekii azinlik tam anlamyla ne? Sayica az olan mi haklari elinden alinan mi?
- +1 yıl
Benim için devletin siyasal maskesi ile alakalı.. Kürtler azınlık ile ifade edilecek sayıda değil zaten. Keza alevi dinine mensup insanlarda öyle..
Siyaseti çoğulculuk ile anlayışı ile güdenlerin azınlık tabiri de vardır..
Soran+1 yılO zaman bu tabiri sayisal olarak ele aliriz..
- +1 yıl
Elbette öyle.. Devlet siyasal olarak Türkçülüğü kullanarak , islamı kullanarak zaten Türk burjuvazisine hizmet ediyor..
Soran+1 yılPekii tesekkur ederim..
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAzınlık. Azınlık demek, az sayıda olan demek değildir. Bir ülkede çoğunluğu oluşturan bir halk kitlesi vardır. Diğer bütün etnik gruplar azınlık sayılır.
Dipnot: Bende Kürdüm.016 Yorumla
Soran+1 yılNeye gore azinlik?
- +1 yıl
Hanımefendi, azınlık demek, az demek değildir. Bu ülkede çoğunluğu oluşturan Türklerdir. O yüzden diğer toplumlar azınlık sayılır. Uluslararası Hukuk'a göre böyle..
Soran+1 yılAma hem aznlk az demek degil diyosunz hem turkler cok diyosunuz? bir celiski yok mu ben mi yanls anlyrm
- +1 yıl
Kürtler yaklaşık 18 milyonluk bir nüfusu sahip. Lazlar ise yaklaşık 70bin civarında. Ama ikisi de azınlık sayılır.
Soran+1 yılNeden pekii?
- +1 yıl
Literatürde böyle. Azınlık, rakamlarla belirlenmez. Etnik olan etnik gurubun dışındaki gruplara denir.
Soran+1 yılO zaman kendinizle celisiyorsunuz..
- +1 yıl
Bakın tekrar yineliyorum: Başat (lider, öncü, ülkeyi yönetmeyen) olmayan etnik grupların daşındaki bütün topluıluklara azınlık denir. Çelişkili konuşmuyorum.
Soran+1 yılYa ben anlamyrm ya siz anlatamiyorsnz :) tesekkur ederm
- +1 yıl
Hanımefendi, daha nasıl anlatayım ki? Bilemedim, gerçekten.
Soran+1 yılBen anlayamiyorumdr o zaman..
- +1 yıl
Bir ülkemizden anlatayım. Ülke yönetimi Ak Parti'nin elinde. Ama mecliste CHP, HDP VE MHP partileri var. CHP'nin milletvekili sayısı fazla olmasına rağmen diğerletiyle aynı. Yönetimde söz sahibi değil. Ak Parti dışındaki partileri azınlık olarak sayabiliriz.
Soran+1 yılAnladim bunu :) sadece ilk yorumlarnzda biraz celistnz gbime geldi
- +1 yıl
Umarım bu defa anlatabilmişimdir :)
Soran+1 yılAnldgm seyi biliyorum zatn :) tesekkr ederm
- +1 yıl
Rica ederim, umarım faydalı olmuştur.
+1 yılAzınlıktan çoğunluğa doğru gidiliyor doğu illerinden sayıları fazlalıktadır
16 Yorumla
Soran+1 yılTeskkur ederim ama yeterli cevap degil :)..
- +1 yıl
rica ederim doğruyu yzdım arkadaş iki kelimrnin nesini beğenmediyse eksilemiş :)
Soran+1 yılBosver herkes isine gore algilar :)
- +1 yıl
kürtleri övmedimde hakarette etmediminsanları anlamak zor :)
Soran+1 yılBeyin algisi..
- +1 yıl
:))
+1 yılAzınlık mı değil mi bunun bir önemi yok. Ortalığı karıştırmasınlar yeter. Kimse bir şey istemiyor başka.
03 Yorumla
Soran+1 yılIyi de sorumla ne alaka?
- +1 yıl
önemi yok dedim ya Türkiye de birçok ırktan yaşayan var. Türklerden az olanlara azınlıksınız dedikçe bir aşağılama psikolojisi olmuyor mu. Bizimde Kürt akrabalarımız var. Eğer bir cevap bekliyorsan azınlık değil. Çünkü bulundukları toprakta tarihi bir yaşanmışlıkları var ve Türk Arap Çerkeslerlede akraba olanları var. Türkleşenleri var bir de Kürtleşen Arap VE Türkmenler var. yani tek tek ırka dayanan bir nufus sayımı yapmak zor ve yapılsa da bundaki amaç insanları birbirine düşürmektir.
Soran+1 yılAtes puskurmenize gerek yok ben de kürdm :) asagilamaktan degl sordgum
Gizli Üye(36-45)+1 yılfarklı dilleri ve kültürleri var yıllarca devlet bu dil ve kültürü ortadan kaldırmak için çok uğraştı ama olmadı. Azınlık mı değil mi tartışılır. Sonuçta bu ülkenin vatandaşı hepsi. Önemli olan kendi kimliklerini koruyabilmelerine izin verilmeleri
12 Yorumla
Soran+1 yılGuzel acikladnz tesekkur ederm de sayet cevabi alamdm..
Cevap sahibi+1 yılyani kültürel bağlamda bakarsak evt tabi ki azınlık tanımına uyuyorlar
+1 yılMatematiksel bakimdan azinliklar bunun ne alakasi var faşistlikle.
00 Yorumla
+1 yılKürt Türk cerkez bilmem ne ayrim yapmak cok kotu bence ırkçı olmayin insan olun yeter
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim yaptigim irkcilik mi :)
+1 yılKürtler kardesimizdir bölücüler düsmanimizdirn
Kurtulus savasi vermis bir ülkenin evlatlari türk kürt vs nasil azinlik diyebiliriz türkler ve kürtler bu vatanin sahipleridir10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl15 milyon kürt 5 milyonu pkk li net.9 milyonu akp li 1 milyonda huda pardie chp dir ( tunceli) falan filan
10 Yorumla
+1 yılAzınlık durumundaydılar ama köpek gibi kunluyorlar bazıları pkkya it lazım
014 Yorumla
Soran+1 yılNeden boyle ofkeli bir yorum
- +1 yıl
Amerika da zenciler neyse bunlar da burada aynı şekil işte , ülkeye full problemler faizcilik bunlarda , gasp , tecavüz , ırzcılık çoğunlukla bunlarda iddia ediyorum alayını sürgün etsinler ülkede ki suç oranı yarıdan fazla azalmassa bir daha Türkiyeye gelmem
- +1 yıl
Bahsettiğin şeylerin bir ırk ve onun kültür yapısı ile alakası yoktur... Zencileri aşağılamak ise kimsenin haddine değil kardeşim tıpkı Kürtler gibi..
Nefretini siyasallaştırma... Siyaset yapacaksan otur detaylı , derin , olgun düşün.. Kullandığın nefretin siyasi karşılığı yok.. - +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam Herkesin kendi görüşü benim sevdiğim , sevmediğim kendimedir ve sevmiyorumda ne arapları ne kürtleri sevmiyorum benim ülkeme kamburlar çünkü 24 okul yaktılar İstanbul'da üniversite sınavı esnasında kutlama yaptılar okulda ki çocuklara pamuk dağıtıldı bu kadar aşağılıklar hem ülkenin kaderiyle hem gençlerin kaderiyle oynuyorlar elimde değil objektif olamaıyorum nefret ediyorum adeta faşizme kaçıyor olabilirim ama bir hayvan bir de insan asılı kalsa ilk hayvanı tutarım o derece sevmiyorum napıyım elimde değil
- +1 yıl
İşte demek istediğim de bu.. Neyse umarım bunun psikolojik bir sorun olduğunu kabullenip halledersin.. Nefret ettiğin insanlar senden çok farklı değil sadece..
Beni tanımıyorsun ama benden de nefret et. - +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam Benden birini aldılar kısaca hayatımı aldılar diyebilirim benim duygularımı çaldılar zaten olamamda inşallah bir gün bu ülkede önemli mevkilerde olmam askeriyeye de çünkü kuyruk acım var çok çekerler benden
Soran+1 yılIddia ettigin durumlari irkla bagdastrmak dogru mu sence? Bunu türkler araplar lazlar aleviler... yapmiyor mu acaba
- +1 yıl
Öyle diyorsun da devlet Türklük adını kullanarak benden neler aldı biliyor musun?
Kimi tüm ailesini kaybetti topluca..
Ben Türk halkından nefret ediyor muyum veya zencilerin ne günahı var? - +1 yıl
Kırşehirin yerli kürtleri var milliyetçiler hatta adamlar burada Diyarbakır tatlı salonunu bastılar yerle bir ettiler bu kadar milliyetçiler. Bir Türkün ırkçılık yaptığını görmedim en azından mahalle de gördüğüm şu 3 kankam vardı biri kürttü Atatürk napmış la diye doldururdu uşağı amcasıda bir numaralı faizci burada ama sonunda Sedat Peker çöktü onlara şükür :) , Biir hurda arabası geçiyordu adam Türk bayrağı asmış kürt kadının biri dedi ki ne gerek varsa şu bayrağı asmaya bu kafada insanlar amann neysse onlar anca yengelerine çökmekle uğraşırlar
Soran+1 yılKırsehirin yerli kürdü mü? Türkten irkci olmaz miymis? Su an yorumlarnzda bile insanlari disliyosanz zenci arap kürt diye bu irkcilik degil de ne olabilir ki
- +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam Her yerde çatlaklar var abicim Türk de olsa Kürt de olsa sorunlu olan tipler sürülsün bak noluyor gör. 1 Türk gider 10 Kürt gider sorunlu olarak alayı gitsin ülkeden eşkiya tipler nolcak görürüz o zaman. Ayrıca sorun çıkaran yok ki bizim dershanede şırnaklı bir kız var tartıştık dedi ki gerilla , Türk askerinden daha şerefli dedi ona el kaldıran olmadı bayan olduğu için. Sırf bunlar yüzünden faşist oldum. Normalde özgürlük taraftarı olurdum belki komünüst olurdum ama faşizim gerekli
- +1 yıl
Suç oranlarını yükseltmekten başka bir işe yaramayan gereksiz tipler. Kaçak sigara , içki , çay , şeker bunlar trakyada yakalanmıyor doğuda yakalanıyor. Zaten adamlar bebekken esrarla doğuyorlar geçen aylarda mı yokse gçen sene mi helikopterle bir tarama yaptılar doğuda ne kadar esrar bitkisi yaktılar. Lanetli ırk diye israiloğulları geçiyor ama bunların bir bağlantısı olabilir
- +1 yıl
Evet ancak ülkenin siyasal tarihinin analizini yapamıyorsan tez üretemez ve sadece niteliksiz bir nefret duygusu kalır.. Faşizm senin ülkene zarar verir sadece.. Bundan 30 yıl önce daha sağlam faşizm vardı ne oldu?
İşte o gerilla dedikleri o dönemin siyasal mahsulüdür.. Tarihe devlet eksenli bakarsan zihninde devletleşir.. Neyse..
Bu arada askerde şehit olmadıysan eğer sadece personelsindir.. Bir boktan farklı muamele görmezesin... Denendi test edildi onaylandı bu hissiyat..
Oldukça ust rütbeli komutanlar geldiğinde bir dünya asker ortalıkta görünmesin diye kar kış kıyamette bir kopek gibi bir ormanlık arazide ağaçlar arasına saklatırlarsa anlarsın seni..
Veya masa başında iddaa oynayan komutanlar..
Neyse gittiğinde görürsün artık..
Akıllı adam orada neyin ne olduğunu görebilendir.. Diğerleri ise oradaki hayatı anlamsızca kabul eder hayvanlaşır..
İyi akşamlar.. - +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam Asker olmak istiyorum komutan olmak , Astsubaylığa gircem polislik kazansam bile komutan olurum polisliği kıl payı kaçırdım geçen sene. Bu sene bir kere karakola düştüm polisten nefret ettim amir sağolsun temiz biri olduğumu anladı yardım etti. Benim askere çok büyük saygım var ama ben oraya oturup kupon yapmaya gitmem en azından özel harekat olup dağda çakal avlamaya giderim ee kurt yorulunca bizi de indirirler artık
+1 yılevet azınlık sayılır bir ülkede ki nufus hangısı fazla ıse az olan azınlık sayılır
02 Yorumla
Soran+1 yılAz mi yani :)
- +1 yıl
türk nufusuna gore az
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılSuanda öyle ama her geçen gün bizden daha cok çoğalıyorlar
10 Yorumla
+1 yıl75 milyonun 15 milyonunu kürtler 8 milyonunu farklı etnik köken ve dinler oluşturuyor geriye kalıyor 52 milyon türk kürtleri pek azınlıkta bulmuyorum
00 Yorumla
+1 yılgöze alırsak birim olarak %27 oranında türkiyede barınıyorlar %49 oranın da türk var diğerleri de diğer ırklar.
00 YorumlaMotor gibiler ne azınlığı bir an önce sınırdan salınması lazım bunların.
00 Yorumlaşu an azınlık ilerde türkiyede türkler azınlık olacak 10 ar 10 ar doğuruyorlar soyu kırık ibneler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhıı azınlık. bu ülkeyide azınlıklarla bırlıkte kurtaldıler demı
01 Yorumla
Soran+1 yılBen azinlik demedim oyle goruluyo mu gprulmuyo mu neden oyle dye sordum
5 milyon vardır azlığına çokluğuna sen karar ver
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiye Türk'lerin olduğu için Kürt'ler azınlıktır. Ülkede Kürt sorunu değil pekaka sorunu vardır.
13 Yorumla
Soran+1 yılSadece türklerin mi? Iyi de sorun kimde demedm ki
Cevap sahibi+1 yılEvet ülke sadece Türk'lerin ve Türk'lere aittir.
Bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olan din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın herkes Türk'tür.
Sorunu ben kendim bilerek söyledim bilinmesi açısından !!
Soran+1 yılTesekkurler..
Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. kurucu millet Türkler
40 YorumlaKürtler kardeş pkk kalleş...
03 Yorumla
Soran+1 yılBoyle bir cikarim icin sormadim soruyu..
Soran+1 yılArkdsm sen soruyu anlamk istedgn gbi anlamssn sanirm..
+1 yılbizde sürekli durmadan en az 12 tane çocuk yapsak bizde çoğalırız ama evet azınlıktalar
01 Yorumla
Soran+1 yılSen de yap..
Gizli Üye(36-45)+1 yılne kadar cok olursa olsunlar benim için azınlık bile değil yoklar onlar
11 Yorumla
Soran+1 yılVar olan milleti yok sayiyosaniz siz de bir hicsinizdir..
+1 yılne demek kürtler kardeşimiz desene
06 Yorumla
Soran+1 yılNasil?
- +1 yıl
hadi işine bak
Soran+1 yılBeyin iste :)
- +1 yıl
seninkide beyin
Soran+1 yılEn azindan bisey anlatamyck kadar bos degil...
- +1 yıl
belli
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 milyondan fazla nüfusla en büyük azınlık
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. Azınlıklar evet
00 Yorumla
+1 yılKürtlere canım feda
20 YorumlaFazlalık
10 Yorumla
+1 yıl%10 civarındalar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. sanırım evet
00 Yorumla
+1 yılonlar keko