Aile kurmak sadece bir imza atmak değildir. Sadece aynı evde yaşamak da değildir. Asıl mesele şu: Bir insanla hayatın hem kolay hem zor tarafını paylaşmaya ne kadar hazırsınız? Aile; iki insanın “ben” demekten vazgeçip “biz” demeyi öğrenmesidir. Ama bu “biz”, kendini kaybetmek değil; kendin olarak kalıp yanında birini taşıyabilmektir. Peki sizce aile kurmak için ne gerekir? Sevgi mi? Güven mi? Sadakat mi? Sabır mı? Maddi güç mü? Aynı hayalleri kurmak mı? Yoksa aynı fırtınada dağılmamak mı? Bir aile kurarken en çok neyi öncelik yaparsınız? Size göre olmazsa olmaz nedir? Bir insanla gerçekten yol yürümek için hangi duyguların hazır olması gerekir? Şimdi dürüstçe düşünün: Kalbiniz ne istiyor? Aklınız ne diyor? Ve hangisi ağır basıyor? Yazın… Çünkü herkesin aile tanımı biraz kendi yarasından, biraz kendi hayalinden doğar.
Ben yanında kendim olabildiğim, güveni hissettiğim, sevgiyi yormadan yaşadığım bir aile istiyorum.. Hayatı sadece paylaşmak için değil, birlikte yaşamak istediğim biri. Hem arkadaşım, hem dostum, hem eşim olsun. Yorulduğumda omuz, sevindiğimde ilk haber verdiğim kişi… Birlikte gülebilelim, saçmalayabilelim, hayatın telaşında birbirimizi kaybetmeyelim 👌🏻 Anlayışın eksik olmadığı, kırgınlıkların büyütülmediği, huzurun sesinin yüksek olduğu bir ev. Sadece aynı çatı altında değil, aynı kalpte yaşayabilelim yani. ✨
Aile kurmak için boşanmak istediğinde ne kendisine ne eşine zarar vermeyecek bilinçte bireyler olmalı öncelikle. Aile olmak , sadece “evlenmek” değil; bir hayatı birlikte kurmaya hazır olmak demektir. Maddi manevi duygusal olarak hazır olmalı bireyler. Sevgi , saygı, sadakat, güven, anlayış , yardımlaşma, özveri, fedakarlık hisleriyle aşk çatısı altında birleşmeli.
Sevgi olunca güven de olur istisnalar hariç. Beklentileri ön planda tutarım. Kalbim neyi istiyor Asel üsteğmen doğru zamanda karşıma çıkmasını istiyor, herkes gibi aynı hayaller içinde birlikte güzel şeylere imza atalım hem evlilik, hem de davranışlar bakımından vs diye istiyor.
Oldu:) Önce bulunduğu şehire gitmem lazım, lakin ana jet üstü olduğı için birazcık girmem zor olabilir. Kaldı ki Asel kimse doğru zaman geldiğinde elbet karşıma çıkar:))
Aile kurmak bence en çok güvenle başlar 💛 Sevgi kalbi ısıtır ama güven insanı yanında tutar. Sen birine hem zayıf halini hem güçlü yanını gösterebiliyorsan orada gerçek bir “biz” doğar 🌿 Sabır olmadan yürümez, saygı olmadan kök salmaz. Maddi güç hayatı kolaylaştırır ama zor günde elini bırakmayan bir yürek daha kıymetlidir 🤝 Ben kalbinle aklının aynı kişide huzur bulmasını önemserim. Aynı fırtınada dağılmamak ailedir 🌊🏡💞
Aile olmak biz diyebilmektir benlik duygusundan çıkmak gerekir, Zor anlarda sabırlı olmak, Ve her şeye rağmen birbirini incitmemeye niyet etmek gerekir, Çünkü aile sadece birlikte yaşamak değil olmak anlaşılmak birbirinin yükünü hafifletmeye söz vermektir.
Çok çok eskiden bir hasır halı, bir divan, bir yatak, bir dolap yetermiş. Şimdi her şey var ama yetmiyor. Çünkü artık insanlar doyumsuz, memnuniyetsiz ve sadakatsiz.
@Heraşira ben ev adamıyım gözüm dışarda olmaz hayatımdada çok ilişkim olmadı 1 tane onlada evlendim Türkiyeden Avrupa’ya getirdim sonra yatakta bi başkası ile bastım aslında çok uzun hikaye ama sadakatsız işte bu çok önemli
bence evlilik belgeleri arasına psikolog raporu da eklenmeli. aile okulu diye bir kavram var psikolojide çiftlere çevrim içi ya da yüz yüze eğitim verilmeli. Aile kurmaya herkes başka şey der ama sosyal bilimler en sağlıklı olanı söyler her zaman.
Aile kurmak sadece evlenmekle değil, karşılıklı sorumluluk almakla başlar. Sevgi, saygı, güven ve sabır en temel taşlardır. İki insanın zor zamanlarda bile “biz” kalabilmesi, sağlıklı bir aileyi ayakta tutan en önemli şeydir.
Aynen bence aile kurmak icin en onemli sey güven ve sevgi diyorum yani guven olmadan bi sey olmaz ve uzune donemde kalici olamaz aynı zamanda birbirini anlamak ve saymak da cok onemli bi mesele