Arkadaşlar ben bişeyi çok merak ediyorum. Namaz kılan, dinini öğrenip yaşayan Müslümanlara neden şaşırıp vay bee falan deniliyor?

Bu şaşırılacak bir şey mi? Bu övgü gerektiren bir şey değil. Zaten bir insan Müslümansa, inanıyorsa bir zahmet dinini öğrenip elinden geldiğince yaşaması gerekiyor zaten. Bu zaten olması gereken bir şey. Gereğini yapanları övmek yerine yapmayanlara şaşırmak lazım değil mi? Gerektiği gibi yaşamaya çalışanlara değil, Müslümansan neden ona göre yaşamıyorsun diye onlara şaşırmak gerekiyor. Öyle değil mi? Din aileden geldi diye inanılması gereken bir şey değil. Gerçekten inanmak için onu zahmet edip araştırıp öğrenirsin, öyle inanırsın ve gerçekten inanıyorsan ona göre yaşarsın. Müslümanlık lafta kalmamalı yani. İnanmıyorsan inanmazsın o ayrı ama inandığın halde inanmıyor gibi yaşamak falan bu çok saçma bir şey. İnsanların önce bunun farkına varması lazım bence. İnsanda bir vizyon olmalı. İnanmayan zaten kendi bilir. Ama sonsuz hayata inanan birinin hiç ölmeyecekmiş gibi umursamazca yaşaması kusura bakmayın ama bir Müslüman için çok utanç verici bir durum.

Arkadaşlar ben bişeyi çok merak ediyorum. Namaz kılan, dinini öğrenip yaşayan Müslümanlara neden şaşırıp vay bee falan deniliyor?