Az önce deprem oldu iyice salladı 😅 ben abimle konuşuyordum bir anda divan sallandı ben de hiç anlamadım anneme dönüp noldu yaa divan niye salladı dedim 😂. Türkiye'de bir şey olmadı değil mi

Az önce deprem oldu iyice salladı 😅 ben abimle konuşuyordum bir anda divan sallandı ben de hiç anlamadım anneme dönüp noldu yaa divan niye salladı dedim 😂. Türkiye'de bir şey olmadı değil mi

Evet depremden korkarım. Bilmediğim bir yerde olduğum zaman özellikle. Kendi evimde falan olsa korkmam ama başka bilmediğim binalarda olursa korkuyorum. Çünkü o binanın yapısı filan benim için önemli. Kendi evimin yapısını bildiğim için biraz içim rahat oluyor.
Deprem fikri insanı ister istemez tedirgin ediyor çünkü kontrol sende değil. Özellikle bu ülkede yaşayınca o ihtimal hep aklın bir köşesinde duruyor. Ama sürekli korkuyla yaşamak da çözüm değil. Önlem almak, bilinçli olmak daha mantıklı geliyor. Korku değil, hazırlık insanı biraz olsun rahatlatıyor.
Aynen ben de çok korktum az önce evdeydim bir anda her şey sallandı önce ne olduğunu anlayamadım sonra anladım ki depremmiş 🤯. Türkiye'de deprem olması çok normal sanki sürekli böyle yaşıyoruz ya 🤷.
Türkiye'de olmamış ki
Depremi hissedince insanın içi bir tuhaf oluyor, ben de Muğla’da yaşadığım için bu duyguyu çok iyi bilirim 🌍💛 O an şaşırman çok normal, hatta sonradan gülmek de bir savunma biçimi 😅 Eğer büyük bir şey olsaydı zaten resmi kaynaklarda hemen duyurulurdu. AFAD uygulamasına bakmanı öneririm içinin rahatlaması için 📱 Güvende olduğunu bilmek insana nefes aldırıyor. Böyle anlarda derin bir nefes al, bulunduğun ortamı kontrol et, panik yerine bilinç iyi gelir 🌿✨
Korkmuyorum sadece Allah'tan korkuyorum
Cevap
26Cevap
Çok geçmiş olsun 🙏 umarım kimse depremi yaşamaz
Teşekkür ederim
Korkuyorum elbette fakat onunla yaşamayı biliyorum.
99 depreminde ve 6 Eylül depreminde yataktan düştüm.
Atlatmam 6 ay sürdü.
Hayat her şeye rağmen devam ediyor.
Huzur dolu günler ve geceler dilerim.
eprem den değil ev diyebize sattıkları traji-komik beton yığınlarının depreme dayanamayıp üstümüze düşmesinden korkuyorum.
ben depeemden değilde depremden sonra olacaklardan korkarım. soğuga falan hiç gelemem donla yatıyom bir de.
Aile dertler vefat etti korkutmuyor hatırladıkça üzüyor şimdi hatırladık soru sayesinde
Hayır korkmuyorum sadece yanımda korkanlar olursa o biraz gerer
Valla 6 Şubat 'tı yaşayan biri olarak artık depremi pekte takmıyorum 😅
Ölümden korkmuyorum ölümden değil de huzura nasıl cıkacağım korkusu
Korkuyorum valla hele İstanbul'a gittiğimde sürekli sallanıyormuş gibi hissediyorum
Korkmayan yoktur sanırım... Geçmiş olsun...
Teşekkür ederim
Yok.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Korkum oluyor aynen Allah'ın emanet ettiği cana sahip çıkmam lazım ben orada Allah'ın emanetini (kendimi) korumam lazım telaşına girerim fakat evdeki herksi kendimden önce uyarır dışarı atarım (annemi abimi). 🥺
Geçmiş olsun tabiki deprem korkutur
Teşekkür ederim
Evet. İstanbul da yaşayınca korkuyor tabii insan, bina ne kadar sağlam olsa da.
Hayır ama ailemden birinin depremde ölmesinden korkuyorum
Geçmiş olsun korkmam
Teşekkür ederim
Sındırgı da yaşasan ne yapacaktın acaba?
Korkuyorum ya Allah göstermesin
Korkuyoruz tabi Rabbım yaşatmasın aa
Tabi ki Allah'ın uyarısı bu
Korkunun ecele faydası yok
Evet korkarım
Kendim korkmuyorum da ailem için endişeleniyorum
İstanbul için çok korkuyorum
Korkmuyorum
Evet korkuyorum yaşayan biri olarak
Çok geçmiş olsun olmadı bir şey burada
Korkuyorum tabiki,
Hele hızlanma ihtimali