Mesela ben oğlumun babası ölsün çok istiyorum 13 sene tam 13 sene 2 3 senede bir eserse iki gün görür. 2 3 ayda bir eserse arar. nafaka desen hep işyeri paramı vermedi. Allah senin ve senin gibi babaların belasını versin emi Dip not nafaka 5000 tp
Bu ülkede kadınların çoğunluğunun evliliğe dair ilk beklentisi:
- Erkek aile geçimini sağlamalı. (Bu doğru bir beklenti)
- Yaşlanmadan (35 yaş sendromu) 1 çocuk yapayım hayali.
- Çocukla ilgili her işi babaya yıkma çabası.(*)
- Çocuktan sonra evlilik hevesi de geçince boşanırım, hayatımı yaşarım kafası,
- Boşandıktan sonra da ota b. ka (çocuğun iştirak nafakası hariç) nafaka isteyip, yine çocuğu babaya atma hayalleri...
1. Türkiye'de çoğu erkeğin baba olma hayali yoktur ama çoğu kadının anne hayali var. Onun için adama çocuk verdim sözü anlamsız ve geçersizdir.
2. Her sıkıştığında şikayetlenerek kendilerini haklı çıkarma derdindeler kadınlar ama Allah'tan mahkemelerde kadın hakimler görev yapmaya başladıktan sonra kadınların niyetlerini en iyi onlar bildiği için aile mahkemelerinde artık kadınların aleyhlerine karar çıkmaktadır.
3. Günümüzde kadınlara en kusursuz erkek ve aileyi de versen mutlaka bir yerinden sorun çıkarır. Neden? Çünkü annelerimiz 3-4-5 çocuğa bakarken, ayrıca evin de makinesiz, teknolojisi olmayan o dönemlerde her şeyini elleriyle yapıyordu, daha 10-11 yaşında yemek yapmayı biliyorlardı. Şimdi ki kadınlar 45 yaşında bile yemek yapmayı bilmiyor, evi robota temizletiyor, bulaşığı çamaşırı makine yıkıyor, kurutuyor, yemeği, ekmeği dışarıdan sipariş ediyor. Yani tembelleştiler, teknoloji kadını daha da geliştirmedi.
4. Kadının boş vakti arttıkça faydalı işlerde harcayacağına, sosyal medyada saçma teendlere savrulma, aldatma, dedikodu veya hasetlik işlere burnunu soktu.
5. Bu kadınlardan dünyaya gelen erkek çocukları da onlar gibi oldu. Toplumsal yıkım 1984 yılıyla başladı. 2008 yılında tavan yaptı. Bu yıllarda ne oldu bilin bakalım...
Neyse uzatmayayım. Belki siz bir istisna olabilir, haklı olabilirsiniz. Ama toplumda kadın resmi böyle ve insanlar artık kadın şikayeti okumak istemiyor.
(*) Çocuklarım konusunda annelerinden daha fazla emeğim olduğu için rahatlıkla söyleyebiliyorum.
0
1 Yorumla
Soran
3 ay
:))) 6 sene çıktık 6 sene evli kaldık çocuğu da 4 sene sonra onun baskı ve ısrarlari ile yaptık. 1 yasinda iken de aldatıldım ve ayrıldım. 13 senedir de tek başıma bakıyorum daha iyi eğitim almasını istiyorum. matematik ingilizce özel ders aldırmıyorum okçuluk kursuna gönderiyorum ve ailemle kalıyorum aileme de her ay 15 bin para veriyorum ki bir şey demesinler. Sen çok haklısın çok
eğer lafla insan ölseydi ben şu ana kadar abartısız 1 şehir dolusu insanı öldürmüş olurdum, ben evimin kapısından çıkıp evime geri döndüğüm ana kadar kaç kişiyi canice öldürdüğümü hayal ediyorum biliyo musun? spiritüalizm ile uğraşan bi arkadaşım var ona özellikle tembiğ ettim ki knk böyle değişik değişik yeteneklerin falan olur sakın bana öğretme ben gücü net kötüye kullanırım dedim, o da öğreteni s. ksinler sanki bilmiyorum senin insan olmadığını dedi.
birazcık kalbim kırılmıştı, sonra s. ktir et boş ver dedim bi sigara yaktım.
Çok garip geliyor bana bu olaylar.. ben kızımı yanıma aldım annesi evlenecek diye 1.5 yıldır birlikte yaşıyoruz.. hayatımın en guzel 1.5 yılı diyebilirim.. insan çocuğundan bile isteye nasıl ayrı kalır.. para vs umrum olmaz vardır veya yoktur.. lakin çocuğuna sevgi gostrmenin ilgi göstermenin maddiyatla bir ilgisi yoktur.. adam olmak insan olmak sahip çıkmak bunlar hep lafta.. bomboş bir insan sureti işte..
Aynen ben de böyle bir durum yaşamadım ama anlıyorum hislerini. 13 sene çok uzun bir süre ve oğlunun babasının bu kadar ilgisiz olması gerçekten üzücü. Nafaka sorunu da cabası. 5000 tl çok düşük bir rakam özellikle çocuğu büyütmenin masraflarını düşününce. Umarım bir şekilde oglunla daha sağlıklı bir ilişkiye sahip olursun.
İçindeki öfkeyi o kadar anlıyorum ki… 13 yıl boyunca hem annen hem baban olmaya çalışmak çok yorucu 😔 Nafaka vermemesi, aramaması insanın içini yakıyor. Böyle bir durumda “ölse de kurtulsam” demen çaresizliğinin sesi 💔 Ama inan bu duygu geçici, senin kalbin kötü değil. Sen sadece adalet istiyorsun ⚖️ O enerjini hukuki yollarla hakkını aramaya yöneltirsen daha güçlü hissedersin. Çocuğun için dimdik duran bir annesin 🌸 Bu bile başlı başına gurur 💛
Yok kimsenin olmasi isteyecek kadar kalpsiz vicdansız gaddar degilim ne yasatirsa yasatsin canini ben vermedim bunu dusunenem bile bu benim fikrim tabiki :)))
0
2 Yorumla
Soran
3 ay
Ben istiyorum çünkü coxugum her akşam babam niye beni sevmiyor anne neden aramıyor neden hiç bir şeyimi almıyor diyor. Ve ben kotu bir şey demiyorum Ölse ama oğlum öldü derim.
Orada haklısın çocuğuna bi konuda hesap vermen kötü ama bunu genede çocuğuna deme babası neticede haklısın kesinlikle ölmesini isteme insan neticede can öyleymişim allaha havale et sen çocuğuna saril hayatını ona ada yapacak birsey yok baska :))
Yaptıklarından dolayı öfke dolu ve sinirlisin ama ölüm hepimizin yaşayacağı bir durum. Ele güne muhtaç olsun diye dua et. Çeksin eziyeti. Ölüm kurtuluştur
Allah yardımcınız olsun. zor hadı kadına kötüsün konusma muhattap olma ama cocugunun görevını yerıne getır be utanmaz adam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
3 ay
20k ne aq bir çocuğun masrafı o kadar tutmaz kendini düşünüyorsun
0
6 Yorumla
Soran
3 ay
Pardon anlamadın sanırım. Nafakasi 5 bin adamın. Ve ben sana masraflarını sayayım. 6400 servise 7250 özel matematik dersine 3000 okçuluk kursuna 3000 ingilizce özel dersine veriyorum Ekstra yemesi kıyafeti. Ve kendime bir iğne almadan çocuk yetistiriyorum Yazıklar olsun size de
Kafayı yemişim haklisin 13 senedir maddi manevi herseyi ile ben ilgileniyorum Senin gibi olmaması için babası gibi olmaması için elimden geleni yapıyorum Simdi basip gidebilirsin
Ablacım başına gelenlerin sorumlu ben değilim bu bir ikincisi hayatını yaşamaya bak bu da iki üçüncüsü de mağdur ayaklarını bırak çünkü kimsenin umrununda değil çocugunun dahil t