Atatürk müslüman değilse neden camii de islami usüllere göre cenaze namazı kılındı?

Diyaneti kurduruyor. Kur’an’ı tercüme ettiriyor. Sahih hadisleri tercüme ettiriyor. Mason localarını kapattırıyor. Anti komünist. Bizim dinimiz son ve mükemmel din diyor. Vasiyetinde beni camiye götürmeyin, cenaze namazı kılmayın demiyor. Bedenimi yakın, küllerimi denize atın demiyor. Kız kardeşi Makbule Hanım abim Müslümandı, cenaze namazı kılınmalı diye uyarıyor ve kılınıyor. Son sözü aleyküm selam oluyor. Annesi Zübeyde Hanım ve kız kardeşi Makbule Hanım kara çarşaflı. Eşi Latife Hanım kara çarşaflı.

Güncellemeler
4 ay
Türkiye de bir kısım bilerek ve bilinçli ateist , deist ve agnostik ediyor. bir kısım da haydar baş gibi evliya ediyor. ben söyleyeyim doğrusunu , ne ateist , deist ve agnosikti. zaten o zamanlar bu felsefik inanç sistemleri fazla biinmiyordu. atatürkün de başını kaşıyacak vakti yoktu ömrü boyunca. ama haydar başın dediği gibi islam alimi ya da evliya da değildi. o soyunu kastediyor. dedesi öyleydi diyor.
Güncellemeler
4 ay
insanı babası dedesi kurtarmaz. peygamberimizim amcası ubu leheb müşrik ve kafirdi. hazreti ademin oğlu kabil öyleydi. nesebine bakmaz lazım ama üstünlük soyla olmuyor. bence ne kafirdi ne islam alimi ya da evliya. sigara içen , alkol alan ama islamı da reddetmeyen günahkar bir müslümandı hepimiz gibi. Allah rahmet etsin. mekanı cennet olsun. bana düşen suizan değil hüsnüzan etmektir.
Atatürk müslüman değilse neden camii de islami usüllere göre cenaze namazı kılındı?