Biz Sivas'ın Gürün ilçesinde yaşıyoruz 22 yaşında bir kız kardeşim var bizimle uzun zamandır açıkçası adamakıllı konuştuğu yok bizimle beraber yemek yediği yok biz yeriz mesela sofradan kalkarız ne zaman canı isterse hanımefendi çıkar kendi başına yemeğini yer falan filan neyse konuya gelelim sebebi şu; bu lisedeyken Şehir merkezine istedi gitmek açıkçası o zaman hem yaşı küçük hem de kız başına diye göndermedik, Gürün'de bir tane liseye gönderdik Meslek Lisesine ama okuldan kaçtı adam akıllı okumadı sürekli bahaneleri bitmiyordu niye gitmiyorsun diye sorduğumuzu veya niye kaçıyorsun dediğimizde ya bizi suçluyordu ya da okulda sınıfta yok beni zorbalıyorlar yok işte bana şunu dediler bunu dediler şöyle dalga geçiyorlar diye bahaneleri bitmiyordu.
Hanımefendi Adalet okuyacakmış biz engel olmuşuz falan.
Yani o zaman da ya TEOG'du ya da LGS'nin ilk öğrencileri bir şey bilmiyorum 320 küsür falan puan almış e zaten aynı puan bizim günündeki o aynı meslek lisesinde de alıyorlar hatta daha düşüğe
Şimdi ben bir de Alanya'da çalışıyorum bana çok sesini çıkartamaz biraz benden korkar hani evde benim biraz ağırlığım vardır zaten bizim evde hani kanundur annemle benim lafımın üstüne pek laf söylenmez babam biraz daha pasif bir insan.
En son açığa geçti açığa geçtikten sonra harıl harıl dersini de çalışmaya başladı iyi güzel mezun da oldu üniversite sınavına girdi kazandı İstanbul'da hukuk ama açıkçası burada annemin eli ayağı çünkü annem çalıştığı için evin bütün hani yemeği temizliği falan hep kardeşime bakıyor bizim misafirimiz eksik olmaz hani sülaleden mesela babamın akrabaları şudur budur hani çok gelip giderler mecbur onlara bakıyor gidecekse annem perişan olacak. Bir de İstanbul'da tanıdığımız falan da yok hani kız başına pek de göndermek istemedik. Ben de Alanya'da çalışıyorum göndermedik.
Gürün'de 2 senelik üniversiteye git dedik onu beğenmedi gitmedi eyvallah tamam buradaki üniversitenin ortamı falan biraz kötü ama en azından kimseyle muhatap olmazsın görüşmezsin dersine odaklanırsın 2 sene sonra diplomanı alır çıkarsın dedik onu da istemedi küstü o günden sonra zaten bayağı asileşti bize karşı yine benden dediğim gibi korkar ama ben yokken annemin burnundan getiriyormuş bir bardak su istese bile söyleniyormuş çoğu zaman odasından çıkmıyormuş annem de yani yalan yok arada bir çok sinirine bastığı zaman şiddete kadar gidiyormuş çünkü anamın da bir sabrı var yani zaten benim annem sinirli bir insan. Annem beni arar şikayet eder ben ararım bunu uyarırım yine aynı. Neyse bu aralar ki konumuzu da söyleyeyim halam Alanya'da bir otelde müdür ama benden ayrı bir otelde yanına çağırmış garsonluk yap gel demiş o da bize sormadan kabul etmiş ben de sinirlendim burada bir arkadaşımın ablasının kuaförü var aylık ₺10 veriyormuş. Hem evinde otursun hem de anneme destek olsun istedim. Zaten bizim buradaki küçük yer olduğu için hani verseler verseler 10 15 falan verirler beğenmedi. Ben burada çalışmam dedi gene bir kavga çıkardı ben de açıkçası bu sefer dayanamadım bir tokat attım biraz da ağır konuştum yarın iş görüşmesine götüreceğim ama ne odadan çıktığı var ne başka bir şey var ne yemek yediği var, elinde telefon yüzümüze bakmıyor. Yani baş edemiyorum artık özellikle o üniversite mevzusunda... babamın da ağzını açıp bir şey dediği yok ne haliniz varsa görün diyor. .
Ne yapabiliriz bu kızla
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer