1. Maide Suresi, 73. Ayet (Doğrudan Teslis Reddi)
"Andolsun, 'Allah, üçün üçüncüsüdür' diyenler kâfir olmuşlardır. Oysa tek bir ilahtan başka hiçbir ilah yoktur. Eğer söylediklerinden vazgeçmezlerse, içlerinden kâfir olanlara mutlaka elem dolu bir azap dokunacaktır."
2. Maide Suresi, 72. Ayet (Mesih'in İlahlaştırılması)
Hz. İsa’nın bizzat kendisinin böyle bir iddiası olmadığını, aksine tevhid'i tebliğ ettiğini anlatır:
"Andolsun, 'Allah, Meryem oğlu Mesih’tir' diyenler kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesih şöyle demişti: 'Ey İsrailoğulları! Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Kim Allah’a ortak koşarsa, artık Allah ona cenneti haram kılmıştır...'"
3. Nisa Suresi, 171. Ayet (Hristiyanlara Hitap ve "Üçtür Demeyin" Uyarısı)
Bu ayet Ehl-i Kitap’a doğrudan bir çağrıdır:
"Ey kitap ehli! Dininizde sınırları aşmayın ve Allah hakkında ancak hakkı söyleyin. Meryem oğlu İsa Mesih, ancak Allah’ın elçisi, Meryem’e ulaştırdığı kelimesi ve O’ndan bir ruhtur. Öyleyse Allah’a ve peygamberlerine iman edin, '(İlahlar) üçtür' demeyin. Kendi iyiliğiniz için buna son verin. Allah, ancak tek bir ilahtır. O, çocuk sahibi olmaktan uzaktır..."
4. İhlas Suresi (Genel Tevhid İlanı)
Her ne kadar doğrudan Hristiyanlardan bahsetmese de, Allah'ın doğurmadığını ve doğurulmadığını belirterek teslis ve "oğul" inancını kökten reddeder:
"De ki: O Allah tektir. Allah Samed'dir (her şey O'na muhtaçtır, O hiçbir şeye muhtaç değildir). O, doğurmamış ve doğurulmamıştır. Onun hiçbir dengi yoktur."
5. Tevbe Suresi, 30. Ayet (Oğul İsnadı)
"Yahudiler, 'Üzeyr, Allah’ın oğludur' dediler. Hristiyanlar ise, 'Mesih (İsa), Allah’ın oğludur' dediler. Bu, onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeğe dayanmayan) sözleridir. Onların bu sözleri, daha önce inkâr edenlerin sözlerine benziyor. Allah onları kahretsin! Nasıl da haktan çevriliyorlar!"
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soruyu sorarken kafanın karıştığını hissediyorum 🌿 Dinler arası evlilik konusu hem inanç hem kalp meselesi 💛 İslam’da Müslüman erkeğin Ehl‑i Kitap olarak kabul edilen biriyle evlenmesine tarihsel olarak izin verilmiş. Burada amaç inancı onaylamak değil birlikte yaşama zemini aramak olmuş. Yine de bu herkes için kolay değil. Sen kendi değerlerinle evliliğin huzurunu nasıl dengeleyeceğini düşünmelisin 🤍 İnanç farklılığı evlilikte ciddi bir sınav olabilir 🌸
ayetlerde teslise inanan kafirdir diyor. o zaman nasıl bu evlilik olur?
Kafandaki çelişkiyi anlıyorum 🌿 Fıkıhta Ehl‑i Kitap evliliğine izin verilmiş, inancı onaylamak sayılmaz 🤍 Yine de ben böyle farklılığın zorlayacağını düşünürüm. 💭