Şu ara Türkiye'de hep kadın olmanın zorlukları konuşuluyor. Peki erkek olmanın zor yönleri yok mudur, erkekler için hayat güllük gülistanlık mı yani?
Bence bu devirde insan olmak zor insan!
Bence bu devirde insan olmak zor insan!
cinsiyetçi kalıplardan kadınlar kadar nasibini almaktır. cinsiyetçilik kadınları güçsüz bir konuma koyarken erkeğe bazen erkeğin istediğinden fazla yük yükler. erkek kendini maço, güçlü, baskın bir rol oynamak zorunda hisseder. bence erkekliğin en zor yanlarından biri de budur.
https://i.hizliresim.com/ORrGnz.jpg eser miktardadır. yok denecek kadar azdır. düşünüyorum da en iyi aşçılar erkek, bilim kadını denen bir şey yok. kadınların icat ettiği önemli bir icat yok o da yok denecek kadar az. dünyayı zaten erkekler yönetiyo. kadın kuaförlüğünde bile erkekler daha iyi l*n daha ne diyelim. kaç tane dünya klasiği yazmış kadın yazar var? kaç tane usta rallici kadın var? bunlar erkeklerin yaptıklarından faydalanır anca. durum buyken halen kadın nasıl kendini üstün görebiliyor? Halen "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır." yalanının arkasına nasıl sığınabiliyorlar? neden kendilerini dev aynasında görüyorlar 15 gr et parçası için?
Dünyada kendi azmiyle zengin olan kadın sayısı da yok denecek kadar azdır. ya babadan kalmıştır, ya kocadan. aklımızı başımıza alalım beyler. kadın-erkek eşit değildir, kadın da erkekten üstün değildir. üstün olan biziz, bunun farkına varalım. the net
Soruyu okumadın sanırım arkadaşım. Kimin üstün olduğunu sormadım. Ama iyi sallamışsın.
1. si Bilim adamındaki "adam" kelimesi cinsiyet belirtmiyor. Zira adamlık cinsiyetle değil kişilikle olur. Bilim adamı dediğin üniversitelerdeki prof. lardan çıkıyor. Birçok kadın prof. var.
2. si icat konusunda da belli ki araştırma yapmamışsın, öyle havaya kuru sıkıyorsun. Bir sürü kadın mucitler var.
3. sü Osmanlıyı da erkekler yönetiyordu ama yıkılışı kadınların elinden oldu =)
4. sü Evet her başarılı erkeğin arkasında kadın var. Erkeği vezir de yapan rezil de yapan kadındır.
Annen olmasa sen nereden çıkacaktın ağaç kovuğundan mı cücük =)
Önce haddini biliceksin sonra konuşucaksın=)
Elinin altında internet gibi bir nimet varken sadece sosyal medyada dolanıp, bir tane araştırma yapmayıp boş boş konuşan insanlardansın. Salladığında destekli sallayacaksın dikkat et =)
evin direği erkektir. kadın eğitimli ya da meslek sahibi olmasa bile erkek çalışmak, eve ekmek getirmek zorunda.
erkek güçlüdür. fiziksel olarak değil, duygusal olarak. kadın ağlar, çocuk ağlar. erkek dimdik ayakta kalmak zorunda. düşeni kaldırmak zorunda.
evde tek çalışan erkekse sadece kendinin değil. anasının, babasının, karısının yahut kızının ihtiyaçlarını tek elden karşılamak zorunda.
yeri gelir erkek bekçidir. ailesini korur, kollar, taşır.
kadın olmak zordur elbet ama erkek olmak kolay değildir.
Güzel. Duygusal olarak güçlü olan sizseniz bunlarda size düşer zaten =)
askerlik mesela böyle saçma bişey daha yok bence o kadar sene oku sonradadüzgün bir iş için askerlik şartı var diye 5 ayını askere ver saçma yani o kadar boş adam var git al asker olsun bunlar ver maaşını eline silah almamış adamın askerde ne işi var.
Cevap
27Cevap
Biz de şikayet edersek kadınlardan bir farkımız kalmaz;
Erkek olmak çok kolay deyim siz anlayın...
O kadar kolay ki gözyaşı bile esirgenir sizden...
"Erkek Adam Ağlamaz" ya hani...
Yalnız ben ötekileştirmedim erkekleri, bu konuda cinsiyet ayrımı yapılmasına karşıyım. Belirttiğim gibi insan olmak lazım önce. Sen neden ötekileştirdin anlamadım.
Evet erkek adam ağlamaz derler. Çünkü erkek güçlü, çünkü her zorluğu yenebilir, çünkü aslında biraz da duygusuzdur. Kadın ise aciz olandır, zayıftır, duygusaldır, narindir.
Sabahlari kalkmasi.
otobüste kalkmasi.
Babanin yanında kalkmasi
sunnet olmak
askere gitmek ( orada kalkmiyor asdf )
Bizde hep bir baş kaldırış vardır.
Insan olmak zor haklısın
Erkek olmanin bir zorlugu yok en azından karşı cinsten bir saldırıya maruz kalma gibi bir derdin yok bir tek hayat zorlugu var o da zaten her iki cins için de ayni zorluk...
Erkek olmak kadar kadınlarımız içinde zor erkeğin kendine göre sorumlulukları kadının da kendine göre sorumlulukları var önemli olan bunu sorumlulukları paylaşabilmek
yani günlük adetimiz yok karın ağrısı yok eğilince tşörtü kapatma derdi yok tuvaletimizi tutamama derdi yok sabah kahvaltı hazırlama derdi yok çamaşır bulaşık yok çocuk bakma yok daha sayarım...
erkeksen hayat her zaman bir yarış ıcındedır ergenlıgınde hormonlarınla bogusursun en verımlı cagında askerlık dıye kafanı yerler hayatı kurmak zorundasındır sureklı baskası ıle denklestırırler ozelın pek yoktur aslında aılene karsı
Alfa olmak zorunda olmak, beta olup mutlu olma hakkımın olması, beta olunca herkesin laf sokması...
Evlilik programina cikacak bir erkegin en az bir evi arabasi ve isi olmasi zorunlulugu :/ simdi kadinlar herseyi hazir istiyorr..
Ahahah çok büyük bir zorluk buda bak. Programa çıkmayıverin sizde bir zahmet :D
aynen bu devirde her ikside zor yanlari vardi erkek olmanin nekadar zor yani varsa kadin olmakta ayni sekilde zordur
Yok zorluk falan bu sorunlar hep bosluktan cikyor hayat erkege guzel tecavuz et cik git adam oldur cik git esini dov kimse birsey yapmasin vallahi isiniz zor ne diyelim
Sünnet olmak :) birde evi gecindirmek daha ne olsun :)
Sünnet olmaya bişi diyemicem :D
Lakin artık eskisi gibi değil ki kadınlarda ev ekonomisine destek olabiliyor.
Olmaz mi bir kere ne kadae temiz kalpli de olsan size göre sapigiz... yetmez mi
Kişisine göre değişir bu..
Erkeklerin sacı boşuna agarıp dökülmüyor kefinden dökülmüyor hwm erkeler kadınlardan daha önce ölüyor iş kazlarında çogunlukla erkekler ölüyör
İşte neden diyorum bende. Nedir bu zorluklar? Bunlar hep sonuç, ben sebep arıyorum =)
damsız bir mekana giremememiz. hayır yani kadınlar niye giriyorda biz giremiyoruz.
O olayı hiç anlamam =)
Herb Goldberg-Erkek Olmanın Tehlikeleri bu kitabı okursan anlayabilirsin.
Okumadım bilsem sormazdım zaten =/
Oku işte.
Erkek mılletı vucudunda bır delıyle yasıyor ve bu bızı hep mahcup edıyor bız bu durumumuzdan hıc sıkayet etmıyoz ama kızlar herseyı sorun problem.
Kızın birinden hoşlanıp merhaba desen abaza damgası yiyiyosun artık
Eve ekmek götürme derdi var
O eskidendi artık çoğu kadın da yapıyor onu..
O işin esprisi ama kadın çalışma li tabi ama calis masada hayatını sürdürebilir ama erkek mecbur çalışmalı
Seks. Hayatı sıkıntılı olur.
adam gıbı adam olmak ve sorumluluk sahıbı olmak..
habire kadın istemek zor yani.
Sapık gözüyle bakılmak :))
Kadınları anlayamamak 7den70e
kızlara yavşamak birazda siz yavşağın a... q
kadınların gözünde hepimiz aynıyız.
Farklıysan farkedilirsin merak etme.
Yalnız yaşamak zor.
Erkek olmak :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?