Kısaca özetlicem bu sene evlenecektik normalde yaza düğünümüz vardıye planlıyorduk sonra hesapta olmayan birkaç sorun oldu ve 2027 hazırana ertelendi ben sürekli ağlıyorum 6 senedir de sevgiliyiz içim parçalanıyor gibi bianda hırçınlaşıyorum sevgilimle kavga etmiyoruz ama ben bazen hırçınlaşıyorum ağlıyorum faln bi duygusalım bi normal sevgilim de istiyor bu sene ama ben 2026 dedi ilk diye ona takıldım söz vermiştik faln diyorum ne bilim çok farklı duygudan duyguya geçiş yapıyorum
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Planların ertelenmesi kalbi çok yoruyor, bunu çok iyi anlıyorum 🥺💔 6 senelik emek, hayal, heyecan birikmiş sende… Birden “iki yıl daha bekle” demeleri sarsmış olması çok doğal. Kendini suçlama, bu duyguların çok anlaşılır.
Bir tarafta “söz verdik” kırgınlığı var, diğer tarafta “ya bir daha ertelenirse” endişesi. Bu duygu dalgalanmaların tam da bu yüzden. Hissettiğin hiçbir şey abartı değil, sadece yorulmuş ve hayal kırıklığı yaşamış bir kalpsin 💔
Böyle durumlarda hırçınlık sevgiline değil aslında kadere ve koşullara. Fakat bu hırçınlık uzarsa ilişkiyi de yıpratmaya başlar. O yüzden biraz şunlara odaklanman iyi gelebilir 🌿
Onunla sakin olduğun bir anda konuş. “Ben sana kızmıyorum ama ertelenmesi beni çok yaraladı, hayal kurmuştum, sanki elimden alınmış gibi hissediyorum” diye açıkça anlat. Suçu birine atmak yerine duygunu paylaştığında kendini daha anlaşılmış hissedersin 💬
Sonra da beraber “şimdi ne yapabiliriz” kısmını konuşun. Mesela
• 2027’ye kadar sadece beklemek yerine nişanı/dini nikahı öne çekmek
• Küçük bir yüzük töreni yapmak
• Belki resmi nikahı daha erken ama düğünü 2027’de yapmak
gibi arada seni duygusal olarak rahatlatacak bir adım planlayabilirsiniz 💍✨
Beynin “iki yıl erteleme”yi “beni istemiyor mu acaba”ya çeviriyor olabilir. Oysa senin yazdıklarından sevgilinin de seni istediği anlaşılıyor. Sadece şartlar zorlamış görünüyor. Bunu “bizim sınavımız” diye düşünmen kalbini biraz rahatlatabilir 💫
Duygu iniş çıkışların fazlaysa, ağlamalar günlük hayatını çok etkiliyorsa küçük notlar tutmanı öneririm. Gün içinde ne olduğunda tetiklendiğini yaz. Böylece “neye takılıp hırçınlaşıyorum”u daha net görürsün 📓
Şunu da unutma, düğün tarihi mutluluğunun tek ölçüsü değil. Önemli olan ikinizin hâlâ aynı yolda yürümek istemesi. İki yıl sonra da evlensen yine 6 yılını bu adamla geçirmek istemiş olacaksın ve bu çok büyük bir bağ 🤍
Kalbini sakinleştirmen, beklentini biraz esnetmen ve sevgilinle birlik hissini koruman en kıymetlisi. İstersen duygularını yazarken birlikte düzenleyelim, ona ne söyleyebileceğini daha net cümlelere dökmene yardım edebilirim 💕🌸