22 yaşındayım, evde sığıntı gibi hissediyorum. Babamdan para istemeye yüzüm yok, kendimi çok yük hissediyorum. Doğru olan ne?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 695 cevap paylaştı. Bu duruma benzer bir şekilde yaşıyorum tek fark 25 yaşındayım. Maalesef ki 1 yıl 3 ay çalıştığım işten çıkarıldım ve 2 aydır iş arıyorum.. Maalesef ki iş sektörü böyle az alım ve bol işten çıkartma yaptıkları için öncelikle yalnız hissetme. Şöyle ki ailen eğer bu durumların farkında ve sana baskı kurmuyor ise sen onlara yük olmuyorsun. Ben direkt aileme söylemiştim "ben size yük oluyorum" falan diye ve babam direkt kendisi beni motive etmişti hiç öyle düşünme günümüzde işsizlik zaten kötü durumda iş bulmak zor vs vs. Hatta ekstra olarak benim iş bulma çabama kendisi ekstra destek oluyor. Ailende paylaşabileceğini düşünüyorsan bu hissettiğin düşünceleri ailenle paylaşmaktan lütfen çekinme. Ailen elbet anlayışla karşılayacaktır bence. Ama anlayışlı bir aile değilse o zaman ne yapmalısın bilmiyorum. Belki bir kafede falan çalışabilirsin için komple rahat olması için vs yani evet kafede çalışmak zordur falan ama içindeki o "yük olma" hissini en iyi şekilde böyle söndürebilirsin veya dediğim gibi ailenle paylaşarak söndürebilirsin.
21 Yorumla- 5 ay
Sen en azından istemsizce işten çıkarılmışsin ve iş bulmaya çalışıyorsun, yani en azından çabalıyorsun onu bile yapmayanlar var
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. 22 yaşında mezun olup evde olmak utanılacak bir durum değil. Hayat herkes için aynı hızda ilerlemiyor. Şu an iş arıyor olman, çabalıyor olman zaten sorumluluk aldığını gösterir. Babandan destek istemek yük olmak demek değil, aile bazen tam da bunun için var. Kendini sığıntı gibi hissetmen belki gururundan, belki kendi ayaklarının üzerinde durma isteğinden geliyor ama bu süreç geçici. Asıl doğru olan kendini ezmek değil, bir plan yapıp adım adım ilerlemek. Küçük de olsa bir işe başlamak, bir kursa yazılmak, aktif kalmak iyi gelir. Kimse bir günde güçlü olmuyor. Bu dönem bir geçiş, kalıcı bir kimlik değil. İçindeki değeri şartlara göre ölçme.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayŞimdi öncelikle daha çok gençsin. 30 yaşına kadar okuyan ve hâlâ ailesinden aldıklarıyla geçinen insanlar var. burada önemli olan, boş yere kendine yüklenmemen. Yük gibi hissetmek ne demek? Insan kendini ailesinin evinde yük gibi hissediyor ise, başka nereye ait nerde evinde gibi hissedecek? Kendini bu duygudan mahrum bırakma. Onlar senin ailen. Ve kasıtlı olarak sana öyle hissettirmiyorlarsa, sende tribe girme derim. Daha çok gençsin dediğim gibi. Hem yarın öbür gün çalışınca, sende elinden geldikçe onlara destek olmayacak mısın? Rahat ol biraz.
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
5 ayDoğru olan bu. Boş oturma yeter. Hedefin için çabala. Bu illa meslek olması gerekmiyor. Ayrıca onlar sana bakmakla yükümlü. Yani hiçbir sorun yok. Sığıntı da değilsin. Mesela ben 24 yaşındayım hala üniversite okuyorum ve 1 yıl boyunca çalışmayı düşünmüyorum hala. Çünkü hedefim için bu gerekli. Yani kötü hissetme kesinlikle. Bu sığıntılık değil
30 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu duyguyu yaşayan o kadar çok genç var ki, kendini yalnız hissetme 💛
Mezun olup evde olmak insanı hem borçlu hem değersiz hissettirebiliyor ama bu senin tembel ya da işe yaramaz olduğun anlamına gelmiyor 🫂
Doğru olan şu: Elinden geleni yapman. İş arıyorsan, CV hazırlıyorsan, ilan bakıyorsan, gelişimine bir şey katıyorsan doğru yoldasın 💪
Babanla da sakin bir dille konuşmayı deneyebilirsin:
“Baba, şu an iş arıyorum ve kendimi yük gibi hissediyorum. Destek olduğun için minnettarım. En kısa zamanda kendi paramı kazanmak istiyorum.”
Bu cümle hem saygını hem çabanı gösterir 🌿✨10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
62Cevap
Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı. Aynı duyguyu milyonlar yaşıyor, bu yönetim onca devlet fabrikalarını en karlı kurumları sattı oparalarla ülke 20 yıl bollukta yaşaması gerekirken herkes 25 yıl önceki dönemlerdeki bolluğa berekete bile ulaşamıyor buparalarla yandaşları ve yönetimde olanlar dolu halk fakirlesti milyonların çalıştığı kamu fabrikaları kapandı oralardaki kadroların iptali işsizliği avrupanin en çok işsizi olan ülkesi haline gelip işsizlikte pespese rekorlar kırdık. Daha bunlar gitmeden bir şey düzelmez fabrika yapanları secmeyip kamunun altın yumurtlayan kurumlarımızın bir satıp kapatanlara destekleyen dünyada benzeri olmayan bir ülkeye döndük bunda seninde wileninde kusuru var utanacak olanlar bu devleti yönetenlerdir
04 Yorumla- 5 ay
@Byzabeyza en kötüsü bile bunlara 5 basar bunlar ülkeyi yabancı madencilere yagmalatiyor, çıkar bir insan evladı bunların hiç biri soy ağacına bak Türk degil
- 5 ay
Ee öteki de İngiltere ye şikayete gidiyor o satmıyor mu seni? Neden yurt dışındaki bir siyasi lidere kendi ülkesini şikayet eder insan? İnsan bir düşünür ne işi var bu ülkelerle? Belediye den çaldıklarını oraya kaçırıyorlar mahallemizde aldıkları rüşvetle sokağın ortasına gökdelen diktiler ortasına da havuz yaptılar. Tepemize çökecek neredeyse. Suyumuzu kesip duruyorlar. Daha su sorununu çözemiyorlar. Sen yağmurdan kaçarken doluya tutulacaksın haberin yok.
- 5 ay
@Byzabeyza kız amerikanın enfeksiyon şehrinin en sosyetik yerine gökdeleni yaptıran bunlar ünlü boksör muhamme ali clay in malikanesi alan bunlar bahçeliye amerikadan ev alan bunlar, ingiltereye kaçan Osmanlı padisahinin yaptıklarını savunan keşke yunan galip gelseydi diyen adamı ziyaret eden bunlar 100 kanalın 99 unda yaptıkları tüm hataları gizleyip muhalefetin bir İngiliz büyük elcisiyle görüşmesini pazarlık yaptı diye sizlere lanse edenler amerikan başkanından aldığı talimatları aynen uygulayan bu devleti yönetenleri neye görmüyorsunuz. Basiniyla birlikte amerikanın ortadogu planları olan eş başkanı ve q0 milyon suriyeli beslenir unutma
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. En azından para isteyebileceğin biri/birileri var, ekstra olarak yaşın da epey genç yani umutsuzluğa düşmek için çok çok erken. İş bulana kadar veya en azından kendini çalışma hayatına hazır hissedene kadar bu şekilde yaşaman gayet normal bana kalırsa.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
5 aySeni böyle bir devirde yapan onlar yani bu onların sorunu, senin değil. Sen yük değil, rezil bir dönemde yapmayı tercih edip bakmakla yükümlü oldukları evlatlarısın. Ben de o dönemden geçmiştim. Aksini söyleyen lüzumsuzlara takılma ve git ihtiyaçların için harçlığını iste.
10 Yorumla
5 ayBu duyguyu erkekler iliklerine kadar hissediyor genelde, kızlarda çok fazla denk gelmedim bu duruma. Bu durumun doğrusu yanlışı tartışılır, ama sen özellikle bu durumdan rahatsızsan ve sığıntı gibi hissediyorsan, kendin için işe girip çalışman daha iyi olur, en azından para isteme durumunda kalmazsın..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. En azından mezun olmuşsun hem de kız başına; kim bilir ne zorluklarla bunu başarmışsın... Ben mezun olmadığım, iş bulamadığım için yıllarca babamın cebine bakamadım ama son 1 yıldır işim var, çok şükür ki artık parasal anlamda kendime yetebiliyorken aileme de yük olmaktan kurtuldum ve onlar da benim adıma sevindi... Fakat dediğim gibi; sen bir kızsın, diploman da olduğuna göre için rahat olsun, işe girdiğinde sen de onlara yardımcı olursun...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
5 ayYaşın daha küçük, bu gayet normal. Mezun olduktan sonra ne yapıyorsun peki KPSS'ye hazırlık falan mı yoksa özel sektör veya kendi işini falan mı kurmayı düşünüyorsun? Sen planlarından bahsettikten sonra ailen seve seve sürecin sonuna kadar sana destek olur zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBen 7. hatta 6. sınıfta bile babamdan para istemeye utanırdım. Her yaz tatilinde farklı farklı işlerde çalıştığım için ince el işçiliğim gelişti. Babam paran var mı diye bana sorardı bana sormadığı zaman anneme sordururdu sor bakalım parası var mı diye =)) Genellikle istemezdim ama babam verirdi sağolsun.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
5 ayBak ben tam 34 oldum hala babamdan para alırım öyle düşünmen çok yanlış oda baban onun da sorumlulukları var evet nasip olur çalışırsın ödersin hakkını böyle yapma bence
51 Yorumla- 5 ay
Oha sen de
5 ay22 yaşında mezun olup aile evinde olmak sığıntı olmak değildir. Bu bir geçiş sürecidir. Babandan para istemek seni değersiz yapmaz; sadece henüz ekonomik bağımsızlığını kurma aşamasında olduğunu gösterir. Yük gibi hissetmen vicdanlı ve sorumluluk sahibi olduğunun işaretidir. Önemli olan bu dönemi geçici görüp kendini geliştirmeye ve ayakta durmaya devam etmendir.
20 Yorumla
5 ayÖmrünün sonuna kadar bana parası yeyemezsin. Yani önünde 3 seçenek var 4 değil. Ya kpss, ya çalışmak ya da evlenmek. Hayat herkese size sunulduğu gibi altın tepside gelmiyor. Genellikle insanlar siz birini yapamazken bu üçünü bir arada yapıyor.
20 Yorumla
5 ayYani ne yapacaksın alanınla ilgili işe girmek için uğraşacaksin. Sınavsa sınav , iş aramaksa iş aramak. Bir yerden baslaman gerekir. Hiçbirine gelemem diyorsan evleneceksin ama birşeyden kaçış olarak tercih edilecek bir şey de degil yani.
00 Yorumla
5 ayBence sığıntı hissedecek bir olay yaşamışsınız. Bilinç altına yerleşmiş.
Doğruya kavuşmak için ailenle konuşmalısın.😊10 Yorumla
5 ayOnun doğrusu gidip kendine bir iş bulacaksın Kendi paranı kendin kazanacaksın Kendi paranı kendine harcayınca kimseden bir para beklentin olmayacak hislerinde değişecek
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aySen kızsın sığıntı olmazsın kız ailelerine yük asla olmaz tabi gerçek bir aileyse. Ama böyle hissetmen normal tabi sende kendince haklısın. Bu durum seni çok rahatsız ediyorsa sana uygun bir işte çalışabilirsin.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı. Evlenene ve kendi paran olana kadar baban sana bakmakla yükümlü
26 Yorumla
Soran5 ayarkamdan ya da içlerinden konuşmaları beni çok rahatsız eder
Soran5 ayBaba da olsa anne de olsa konuşur
Soran5 ayÇok teşekkür ederim
- 5 ay
Bencede
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Yioo niye öyle olsun ki iş bulana kadar gayet normal ula babandan istemeyeceksin de kimden isteyeceksin da
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayBir işe girmen gerekiyor. Ben de o yollardan geçtim. Mesleğin iyi değilse başka okul okur ya da başka kursa gider meslek edinirsin. Geçiş sürecinde bir işte çalişir parani kazanirsin. Evde oturma, koca da bulamazsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
5 ayTabii ki belli bir yaştan sonra kimseye muhtaç olmamalıyız lakin kendini de böyle hissetme. Girip bir işe çalışabilirsin, kendi kazancın olabilir.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayYuk falan degilsin sen bunu unut once. Onlar senin ailen sana bakmalari sart. Ayrica istersen bir iae gir. Ne mesunuwun meslegin ne
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı. Hangi bölümü bitirdin? Ailen mi sana öyle hissettiriyor yoksa senin kuruntun mu?
13 Yorumla
Soran5 ayTgt öyle hissediyorum ve doğru hissettiğime inanıyorum
- 5 ay
Baba umursamaz
- 5 ay
Çok hoşsun normal hanım
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
5 ayMerhaba,
Çalışman gerekiyor eğer ki ailen zengin değilse! 😅
Küçücük çocuklar çalışıyor ki ben çocukluktan beri çalışıyorum...10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tecrübe edin bir iş bulabilirsin gerçi ülkede nitelikli. is bulmak zor ama bir süre harçlığını çıkarırsın part time bile olsa..
00 YorumlaO ister istemez oluyor ufaktan bir iş bak kendine bir çabala biraz yoksa öyle hissetmek daha kötü yapıyoo
00 Yorumla
5 ayNe yapabilirsin ki başka şartlar belli iş olanağı az kendinizi sıkmayın bu kadar
01 Yorumla
Soran5 aysağ olun bakalım
5 ayMezun olduğun bölümü bilmiyorum ama mimarlık mezunuysan yardımcı olabilirim
10 YorumlaHiç öyle hissetme, onlar seni bu dünyaya getirdiyse bakmakla sorumlu her halinle
10 YorumlaBu Durumdan Rahatsızsan İş Bulup Çalışmanı Tavsiye Ederim...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 413 cevap paylaştı. Daha çok gençsin nasılsa bulursun iş bu kadar kafana takma
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı.
4 ayEn iyisi kendi paranı kazanmak imkanin varsa Kazan
00 Yorumla Bi kız için çok normal bizmkiler 30 olucak hala benden para istiyor kardeşleri olduğum halde
00 Yorumla
5 ayAslında doğru olanı zaten içgüdüsel olarak yapmaya ya da düşünmeye başlamışsın.
00 YorumlaErkeksen eğer boşuna yaşama kadınsan da bir şey olmaz.
00 Yorumla
5 ayDoğrusu baban seni utandırmadan hesabına düzenli para yatırmalıydı
00 YorumlaMezun olduğuna şükret sen de şükürsüzlük yapma
00 YorumlaBunu doğrusu yok önceden bende aynısıni hissediyodum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
5 ayİş bulana kadar alabilirsin, normal bir şey. Sığıntı gibi hissedeceğin bir durum olmamalı
00 Yorumla Bir işe girip çalışabilirsin babanın maddi durumunu bilemem ama
00 YorumlaBu bir süreç zamanı gelince sende para kazanırsın inşallah.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
5 ayDostum işe gir veya masraflarınını sıfırla öyle söylim
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 921 cevap paylaştı.
5 ayDoğru olan çalışıp hayatını kendi istediğin gibi kurmak
00 Yorumla Mezun olduğun bölümle ilgili bir işe basvursan daha doğru olur
00 Yorumla
5 ayBende ayni oyleyim 22 yaşındayim ben babamdan para istemiyorum kendisi veriyor allahtan ise girdim ilk maasimi alacam kac gun sonra sende iş bulup calis kendi paranla gersey alirsin ama aileden isteyemiyorsun bende utaniyordum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayÇalışıp atanmaya çalışmak. Matematik öğretmeniyim dilersen KPSS anlamında yardımcı olurum.
14 Yorumla
Soran5 ayçok teşekkür ederim atanmayı çok istesem de kpss'ye çalışma isteğim yok
Cevap sahibi5 ayNeden?
Soran5 ayMemurluğun ne kadar mükemmel olduğunu bilsem de çalışmak istemiyorum
Cevap sahibi5 ayAnladım o zaman çalışmayan eş isteyen bir eş adayı bulacaksın
Gizli Üye(30-35)5 ayAçıkçası bir an önce iş hayatına atılmaya bak çünkü zaman geçtikçe orada da kendini sığıntı gibi hissetmeye başlayacaksın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBirley hissetmene gerek yok herkes senin geçtigin süreçten geçiyor yalnız degilsin. Üzülcek bir şey yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayOnlar sana hukuken bakmak zorunda.
Sana kötü mü davranıyor?
10 Yorumla
5 aysonucta baban o senın sana bakmakla yukumlu yasın kac olursa olsun. bakmak ıstemıyosa yapmasaydı de gec
20 Yorumla
5 ayne alaka ya ablam 27 yaşında hala evde baba parası yiyo bence evlenene ya da iş bulana kadar bekle niye kendini yük hissedesin ki bu senin sorunhn degil
01 Yorumla- 5 ay
Baba da para var sanırım sizin 🤣
Gizli Üye(18-24)5 ayAynı durumdayız ben de temmuzda mezun oldum öğretmenim evde sınav çalışıyorum
01 Yorumla
5 aySığıntı değilsin tabiki babandan istemen de normal mezun olmuşsun ne güzel işte eğer babandan para almak istemiyosan atanmayı beklerken ufak tefek işlerde çalışabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayHangimiz öyle hissetmiyoruz ki? 🙄Yani iş arıyorum ama bulamıyorum.
00 Yorumla
5 ayBaban o senin bakmak zorunda eğer çok kötü hissediyorsan kendini geçici olarak şok a101 gibi bir yerde geçici olarak çalış
10 YorumlaHepimiz ayno durumdayız ve böyle hissediyoruz, üzülme, kendini sıkma yoluna bak rahat ol illaki işlerin açılır
10 Yorumla
5 ayO duyguyu dibine kadar yaşadım. Yerinde olsam kpss calismayacaksam eger iyi kotu bir iste calisip parami kazanirdim
00 Yorumlaİstemek kanka baban sorun yapmıyorsa sorun yok ama sen isterken suratı değişiyorsa isteme daha iyi
01 Yorumla
Soran5 ayişte bu yüzden istemiyorum kanka
5 ayBaba parası yememek olmuş her şey zaten kanka
10 Yorumla
5 ayGİT ÇALIŞ ÇOK MU ZOR ADAM AKILLI BİR YER BULANA KADAR BİR YERDE İDARE ET KAÇ YAŞINA GELMİŞSİN
10 Yorumla
5 ayBen de aynı şekildeyim çok köti bi his işe yaramaz hissetmek
10 Yorumla
5 ayDaha 22 yaşındasın yeni mezun olmuşsun evde kendini sığıntı gibi hissetmen gereksiz
10 Yorumla
5 ayYa çalışınca da onlar senden para isterler? Onlarda sana mı yük olucak.. ?
00 Yorumla- Devamını Gör (60)
Devamını Gör(105)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Mezun oldum ve evde oturup babamdan para istediğim için kendimi sığıntı gibi hissediyorum. Bunun doğrusu ne olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım