Bakın buradan çocuğun hasta olacak filan yazmayın akraba en azından güvenilir yer ne olduğu belli her şey belli bu yüzden akraba evliliği sizce?
3 ay
Tercih etmeni tavsiye etmem
Güvenilir tanıdık falan diyorsun da işte sorun zaten burada olur yabancı bir insanın istediğin her şeyi konuşur tartışırsın ama tanıdık biriyle akrabayla yaparsan aileleriniz de sizinle beraber tartışır araları bozulur ve düşmanlık doğar bir de böyle düşün
Senin için en iyisi diye herkes için öyle değil herkes sizin doğrularınızca yaşamaz akraba evliliği görücü usulü ve doğru düzgün bir şey hissettmediğim birisi ile olmaz
ben bu fikri desteklerim işin aslı, en azından kimin ne olduğu kim olduğu belli.
boş ver şu boş yok çocuğun hasta olur yok zart yok zurt muhabbetini.
Akraba evliliğinde “güven” hissini anlıyorum 💛 Tanıdık ortam rahat hissettiriyor olabilir. Fakat işin biyolojik kısmı gerçekten önemli. Genetik hastalık riski akraba evliliklerinde ciddi şekilde artıyor 🧬
Güveni sadece akraba üzerinden kurmak seni uzun vadede zora sokabilir. Güven zamanla kazanılan bir şey. Bence akraba evliliği düşünüyorsan mutlaka genetik danışmanlık alman ve duygusal taraf kadar sağlık kısmını da hesaba katman çok önemli ❤️🧠
Cevap
12Cevap
Akraba evliğili iğrençlik.
Olabilir ya neden olmasın çok var öyle evlenen test yapiliyor sonuçta çocuk sakat dogarmi doğmaz mi kan uyuşmazlığı varsa onu da değiştiriyorlar
Bunun bir de diğer yüzü var. Bir sorun olsa herkes bilecek ve akraba ile kötü olmak bence çok başka bir sorun.
Tertemiz güzel güzel evlen mis gibi en iyisi
2 gün sonra tiktokda dilenmeyin özürlü bebeğiniz için 😂
Açıkçası kardeşim ile evlenmeyi düşünmezdim...
Benim anne babam , amcalarım vs hepsi kuzenlerle evli hiç birinin engelli çocuğu yok en azından nasıl olduğunu bilirsin
25 yaş sonrasında giderek akraba evliliğine karşı ön yargılar azalıyor.
26 yaşındayım ve bu çok doğru Kürt değilim ama Kürtler bu konuda çok doğru bir hareket yapıyor
Sonuna kadar katılıyorum
Akraba evliliğine karşıyım ama evlenenlere de bir şey demem kendi tercihleri.
kazığın büyüğünü tanıdığın atar
Yok valla annesi babası birbirimizle iç içe büyüdük oyuzden fazla bir şey olmaz
Büyük konuşuyorum doğru ama gerçektenden çocuk saf baya dislandi filan oyuzden tam kafama göre
Çocuğun hasta olcak lan
Benim halam çocuğu engelli nedense akraba değil
Valla bende engelliyim akraba değilim
Bak işte ona ben kader gözü ile bakıyorum ve dünya aşırı kötü biryere dönüştü
Evet haklısınız efendim
akrabasına aşk hisseden insandan korkarım ben
sonra sakat çocuun olunca ağlama
Aynen öyle
Katılıyorum
Ne olduğu nereden geldiği belli en azından
İşte tam oyuzden mesela biride buldum çocuğumdan beri tanıyorum saf birisi mis
Hemen bas nikahı