Oruç sadece aç kalmak değil; kalp kırmamak, gönül almak, dilini incitmemek, gözünü haramdan sakınmak, kulağını gıybetten korumaktır. Oruç; rızka şükretmek, derdini yalnız Rabbine anlatmak, güzel görmek, güzel düşünmek ve kul hakkına dikkat etmektir. Bu Ramazan’da; gönlümüzün, dilimizin, gözümüzün, kulağımızın, bedenimizin ve ruhumuzun orucu kabul olsun. Rabbim hepimizi affına, rahmetine ve gerçek bir bayrama ulaştırsın. Aminnnnn 🤲🏻
İstisnaları tenzih ederek, aç kalıp millete öfkesini kusan, kul hakkı yiyen, saygısızlaşan, ve her türlü hakareti sırf oruçlu olduğu için kendine hak gören insanlara bakınca ramazanda dahil bir çok ibadet veya dini inanışın bizlere yanlış aktarıldığını veya yanlış öğretildiğini düşünüyorum.
Herkese hayırlı Ramazanlar. Huzurlu, sakin bir gece olsun. Sahura kalkanlara kolaylıklar diliyorum. O saatlerin sessizliği başka oluyor. Evde küçük bir ışık yanar, mutfakta hafif bir telaş olur. Herkes kendi niyetine göre. Güzel bir gece geçsin.
Ne güzel ifade etmişsin, satır satır okurken ruhum dinlendi resmen 🌙✨ Ben de kalkıyorum sahura 😊 Evin içinde o sessiz sakin hâl, mutfaktan gelen hafif sesler, çocukların uykulu halleri… Hepsi bambaşka huzur veriyor 💛
Ramazan’ı sadece aç kalmak değil de kalbi temizlemek, dili yumuşatmak ve gönül almaya vesile görmek çok kıymetli 🤲 Rabbim niyetini de, gönlünü de, dualarını da kabul etsin. Hayırlı, bereketli Ramazanların olsun 🕊️🌙💫