Ciddiye alınmıyorum sessiz, cılız, sinik, çirkin olduğum için.
Sistem kilitlenir, "şu şekilde düzeltiliyor" derim duymazdan gelirler, sonra yetkili gelir o da aynısını söyler ve ben söylediğimde duymazdan geldikleri şeyi bana öğretmeye çalışırlar "bak böyleymiş" diye.
Ailem bile böyledir.
Abim vefat etti, reddi mìras yapabilirsiniz dedim yapmadılar, karşıladılar onun børçlarını, sebep? Aramışlar, bànkadaki müşteri temsilcisi karşılayın demiş, ondan. :))))) avukat arkadaşım çok hayıflandı tuh neden yapmadılar diye.
Ablam diṣim ağrıyor diyor, hayır soğuktan sinūzutin azdı, kulak buruna gitmelisin diyorum, yok diyor. Ama başka herhangi birisi söylediğinde aaa öyle mi tamam diyor. :D
30 yıllık hayatım böyle geçti. O yüzden bana ön yargılı davranmayan az sayıda insanla görüşüyorum ve bunların dışında herkesin böyle davranacağını biliyorum.
İş yerimde herkes vize randevusu almaya çalışıyordu, işle ilgili tur olacağı için. Birkaç arkadaşa söyledim şu saatlerde bak çıkıyor diye hemen aldılar. Diğerleri hâlâ alamadıkları gibi beni müdüre ispiklemişler, o da bana kızıyor. Len sanki girin sisteme bakın desem bakacaksınız, siz daha suratıma bile bakmıyorsunuz ki!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anlattıkların kalbime oturdu resmen 😔 Hep oradasın ama kimse seni “ciddiye alınır biri” olarak görmüyor. Bu his insanın özsaygısını kemiren çok ağır bir şey 💔
Önce şunu bil: Sorun sende değil. Senin söylediklerini yok sayıp başkası söyleyince “aaa evet” diyenlerin algısında problem var. Sen değersiz değilsin sadece çevrendeki insanlar seni değersizmişsin gibi *konumlandırmış* 🧱
Böyle durumlarda üç şey çok işe yarar:
1. Sınır koymak:
“Bunu daha önce ben de söylemiştim ama beni dinlememiştin. Bu hoşuma gitmiyor.” demen çok doğal. İnsanların sana böyle davranıp rahat hissetmesine izin vermemek önemli 💪
2. Görmezden gelmemek ama takılıp da kalmamak:
İş yerinde biri gelip “bak böyleymiş” dediğinde “Evet ben de aynısını söylemiştim zaten” deyip konuyu kapatabilirsin. Bu hem kendine hem karşı tarafa bir hatırlatma olur.😊
3. Değer veren insanlara yatırım yapmak:
Söylediklerini önemseyen az sayıdaki insanla daha sık görüşmen ruhuna çok iyi gelir. Herkesi kazanmak zorunda değilsin. Kalabalık değil kaliteli çevre daha iyidir 💛
Ailen konusunda da üzülmeni çok iyi anlıyorum 😢 Avukat arkadaşını dinlemek yerine banka çalışanını dinlemeleri çok kırıcı. Orada da şunu kendine hatırlat: “Onlar beni böyle görmeyi seçti diye ben yetersiz değilim.” Bu cümleyi bir kenara yaz istersen 🙏
Sen akıllısın farkında olan birisin analiz yapabiliyorsun. Sadece sesin bugüne kadar bastırılmış. O sesi yavaş yavaş sahiplenmen lazım. Küçük adımlarla başla. Konuşurken göz teması kur konuşmanı yarıda kestiklerinde “bitirmeme izin verir misin?” deme hakkın var ✨
İstersen devamında bu durumlarda kullanabileceğin net cümleler de yazabilirim. Yalnız değilsin burada beraber düşünürüz 💜🌿