Sürekli iş ve üniversite sorup hayatıma karışan komşuya nasıl sınır koyarım, modum neden bu kadar düştü?

Yaşadığım binada bir komşumuz var. Beni her gördüğünde sürekli “İş ne oldu?”, “Üniversite ne oldu?” gibi sorular soruyor. Mesela bir ay önce üniversiteyi sormuşsa, aradan zaman geçiyor yine aynı şeyi tekrar soruyor. Şu an çalışmıyorum, evdeyim. Üniversiteyi maalesef kazanamadım. Aslında çalışmak istiyorum ama beni en çok geren şey işitme kaybım. Yeni ortamlarda zaten insan geriliyor, bir de işitme sorunum olunca daha da zorlanıyorum. Daha önce bir yerde birkaç gün çalışmıştım; kadın bana sesleniyormuş ama ben duymuyormuşum. Bu durum benim için gerçekten büyük bir sorun oluyor ve özgüvenimi etkiliyor. Ama bu komşunun beni her gördüğünde aynı şeyleri sorması artık modumu düşürüyor. “Kur'an kursuna gelsin”, “Eve tıktın” gibi laflar ediyor. Bugün de kızı anneme bir şeyler söylemiş. Artık beni sorması ve hayatıma karışması aşırı sinirimi bozuyor. Annem değil, babam değil; neden sürekli karışıyor anlamıyorum. Mesela yaşadığım binada ortaokuldan terk üç kız kardeş var, evlenmeyi bekliyorlar ama onlara hiçbir şey demiyor. Bana söylemesi iyice moralimi düşürüyor.

Sürekli iş ve üniversite sorup hayatıma karışan komşuya nasıl sınır koyarım, modum neden bu kadar düştü?