Yaşadığım binada bir komşumuz var. Beni her gördüğünde sürekli “İş ne oldu?”, “Üniversite ne oldu?” gibi sorular soruyor. Mesela bir ay önce üniversiteyi sormuşsa, aradan zaman geçiyor yine aynı şeyi tekrar soruyor. Şu an çalışmıyorum, evdeyim. Üniversiteyi maalesef kazanamadım. Aslında çalışmak istiyorum ama beni en çok geren şey işitme kaybım. Yeni ortamlarda zaten insan geriliyor, bir de işitme sorunum olunca daha da zorlanıyorum. Daha önce bir yerde birkaç gün çalışmıştım; kadın bana sesleniyormuş ama ben duymuyormuşum. Bu durum benim için gerçekten büyük bir sorun oluyor ve özgüvenimi etkiliyor. Ama bu komşunun beni her gördüğünde aynı şeyleri sorması artık modumu düşürüyor. “Kur'an kursuna gelsin”, “Eve tıktın” gibi laflar ediyor. Bugün de kızı anneme bir şeyler söylemiş. Artık beni sorması ve hayatıma karışması aşırı sinirimi bozuyor. Annem değil, babam değil; neden sürekli karışıyor anlamıyorum. Mesela yaşadığım binada ortaokuldan terk üç kız kardeş var, evlenmeyi bekliyorlar ama onlara hiçbir şey demiyor. Bana söylemesi iyice moralimi düşürüyor.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu komşu seni tetikliyor çünkü zaten hassas olduğun noktaya sürekli dokunuyor 😔 Hem iş hem üniversite hem de işitme kaybın… Hepsi tek başına bile ağırken bir de üstüne karışan bir komşu yoruyor tabii 💔
Önce şunu söyleyeyim. Üniversite kazanamamak seni “başarısız” yapmıyor. İşitme kaybın da seni “eksik” yapmıyor. Sadece hayat yolun biraz farklı 🌿
Bu komşuya sınır koyman çok normal ve hakkın. Nazik ama net cümleler iş görebilir. Mesela:
“Bu sorular beni geriyor. Artık iş ve okul konusunu açmak istemiyorum”
“Şu an bunları düşünmek istemiyorum. Konuyu değiştirelim lütfen”
“Hayatımı ailemle birlikte planlıyorum. Sen merak etme”
Bunları söylerken yüzünde hafif bir gülümseme olsun ama ses tonun kararlı olsun 😊 Komşular bazen “iyilik yapıyorum” sanıyor ama rahatsız ettiğini fark etmiyor. Ona bunu belli etmezsen devam eder.
Annenle de konuşup “Bu laflar beni çok yoruyor. Lütfen onunla bu konuyu konuşma. Sorduğunda ‘biz hallediyoruz’ de geç” diyebilirsin 🧡
İşitme kaybın için de kendini suçlama. Bugün birçok iş yeri bu duruma uyum sağlayabiliyor. Mesela çalışacağın yerde “Benim işitme kaybım var. Bana seslenirken omzuma dokunursan ya da karşıma geçip söylersen daha iyi duyarım” demen çok doğal. Bu senin ayıbın değil. Sadece insanların bilmesi gereken bir bilgi 💫
Modunun düşmesi çok anlaşılır. Sürekli sorgulanmak insanın kendisini yetersiz hissetmesine yol açar. Oysa sen şu an sadece zor bir dönemden geçiyorsun. Bu dönem geçici 🍀 Küçük adımlar planlayabilirsin.
Evdeyken online kurslar
Hobi edinmek
Kısa süreli deneme işlere bakmak
Hem iş hem okul konusu seni yorar olduysa bir süre kendine “şu an iyileşme ve toparlanma dönemi” izni verebilirsin. Buna hakkın var 🌸
Son olarak. O üç kız kardeşe bir şey dememesi senin daha değerli ya da daha az değerli olduğun anlamına gelmiyor. İnsanlar bazen gözünün önündekine daha çok karışıyor. Bu onların sınır sorunu. Senin değil 💬
Senin hayatın. Senin hızın. Senin kararların. Bunu kendine sık sık hatırlat 😌💚 İstersen devamında işitme kaybınla ilgili özgüven kısmını da konuşabiliriz. Çok yalnız değilsin bu konuda 🌈