Namaza yeni başladım, kapanmak istiyorum ama baskıcı baba ve akraba baskısıyla nasıl başa çıkarım?

Merhabalar yeni namaz kılmaya başladım. Ve normalde de kendimi bildim bileli başım açık ama kapalı giyinen biriyim. Dar kıyafetler asla giymem çok rahatszı olurum. Aslında küçüklüğümden beri kapanmak istedim faka nasip olmadı. Bu aralar içimden çok istek geliyor. Fakat başlıca birkaç sebebim var. Bunlardan biri babam. Yani babam hep kapanmamızı ister ama zorla. İyi bir insan ama kıyafete çok karışır. Ve asıl sorun ben kapanırsam açık olan diğer ablama baskı yapacağı gerçeği. Böyle bir durumda kendimi affetmez ve çok kötü hissederim. Bir diğer sebep ise akrabalar. Akrablarda kapananı evlendirmeye çalışıyorlar. Yani eğer ben kapanırsam kulağıma saçma sapan dedikodular gelicektir ve hemen beni birilerime söyleyecekelr. Ve ben evliliğe karşıyım böyle bir şey istemiyorum. Tek istediğim iyii bir insan olmak, atanmak, ve en öemlisi de ahiret sınavını kazanmak. Bana ne önerirsiniz baskıcı bir baba ve akraba açısından.

Şimdiden teşekkür ediyorum

Namaza yeni başladım, kapanmak istiyorum ama baskıcı baba ve akraba baskısıyla nasıl başa çıkarım?