Türkiyede yaşlılar için günübirlik bakım evi veya yaşlı kreşi gibi yerler var mı?

Selam arkadaşlar başlıkta belirttiğim konuya hakim biri cıkar umarım. Babama çok bağlı biriyim ama ona artık bazı konularda yetemiyor gibiyim çok değişti huysuzlaştı agresifleşti cok şeyi unutuyor ama hastanede 84 yaşında olmasına rağmen ne demens nedeeçe Alzheimer tanısı konulabildi. Şükür tüm kişisel ihtiyaçlarını halen cok iyi giderebiliyor bazı şeyleri unuttu mesela geçen gün çay yapmıs buz gibi suyla ısıtıcının düğmesini hatırlayamamış. Gibi gibi şeyler işte. Ben yurtdısına gidip geliyorum ama türkiyede calısıyorum.2 tane kadın tavsiye ettiler 3 hafta arayla ikisinden vazgecmek zorunda kaldım biri babamın kolunu morartmış ne kahvaltısını vermiş nede aksam yemeğini oysa evin mutfağı praktikliğin ust seviyesi buzdolabından hazır cıkaracak sadece ısitacak ama yok.2 cide camera oldugunu bilmiyordu. Aksam geldigimde izledigimde tüm odalara girip cekmeceleri dolapları yatak altlarına varincaya kadar birseyler aradıgıni gordum ertesi gun biz yurtdısina gidecez diyip gelme dedim. Sonra 2 hafta bir kadın geldi onuda babam istemedi muhtemelen ilk kadin canini acitti diye o geldi aklina. Neyse demem o ki ben kadin felan istemiyorum babami ne kadar tavsiye etselerde ben dururken huzur evine birakmak istemiyorum kimsesizler gibi. Ama bende çalışıyorum bazen home office ama hep olmuyor. Ve 1 günü diğerine benzememeye başladı aksi agresif neşesiz. Arkadaşsız bütün gün tv başında.. Çekirdek cıtlatiyor 😁 Otursun çitletsin gölgesi yeter. Ama babam sosyallesmesi lazım siniri vesairesi ondan sanırim. Günübirlik çocuklarda olduğu gibi hergün sabah kreşe bırakır gibi akşam alabileceğim haftasonunu birlikte gecirebilecegim ya da isterse hafta sonu da gidebilecegi bir yer yokmu türkiyede? Birkaç huzur evi görustüm olmaz dediler ya tam ya hic dediler hemen maaşı var mı başka gelirleri var mı diye sordular onlara ne yatılı bırakmak istemiyorumki aylık mı artık senelikmi ödeniyor farketmez hafta ici okul gibi sosyallessin istiyorum yaşıt arkadaşları olsun gözetim altında gezsin istiyorum ne biliyim tavla oynasın vesaire. Konula iilgili bilgisi olan var mı uzunda oldu ama umarım okuyan cıkar

Türkiyede yaşlılar için günübirlik bakım evi veya yaşlı kreşi gibi yerler var mı?