Benim işime yarayacak yorumlar yapın.
Absürt yorumları şikâyet edeceğim ve sileceğim.
Hayatımda yaşayabileceğim en iğrenç olayı yaşadım. Salonda oturuyordum. Binadaki komşumdan biri kapımı çaldı ama açmadım; eve misafir kabul etmiyorum. Daha sonra evimin arkasına kadar gelip camlarıma vurmaya ve içeri bakmaya çalıştı. O sırada üzerimde kıyafet yoktu. O kadar çok korktum ki… Defolup gitmek yerine hâlâ içeriyi görmek için çabalıyordu. Ön camı vurduktan sonra bir de yan camıma vurmaya başladı. Beni görüp görmediğini bilmiyorum ama muhtemelen gördü. Görmüş olsa bile, buna rağmen rahatsız edici davranışına devam etti. Sonuçta kendi evim benim rahat, güvende hissetmem gereken bir yer olmalı. Daha sonra tekrar ön tarafa gelip kapıma çok sert bir şekilde vurmaya başladı, bir süre sonra gitti. Üstelik bunu yapan kişi yaşlı bir kadındı. 😰
Absürt yorumları şikâyet edeceğim ve sileceğim.
Hayatımda yaşayabileceğim en iğrenç olayı yaşadım. Salonda oturuyordum. Binadaki komşumdan biri kapımı çaldı ama açmadım; eve misafir kabul etmiyorum. Daha sonra evimin arkasına kadar gelip camlarıma vurmaya ve içeri bakmaya çalıştı. O sırada üzerimde kıyafet yoktu. O kadar çok korktum ki… Defolup gitmek yerine hâlâ içeriyi görmek için çabalıyordu. Ön camı vurduktan sonra bir de yan camıma vurmaya başladı. Beni görüp görmediğini bilmiyorum ama muhtemelen gördü. Görmüş olsa bile, buna rağmen rahatsız edici davranışına devam etti. Sonuçta kendi evim benim rahat, güvende hissetmem gereken bir yer olmalı. Daha sonra tekrar ön tarafa gelip kapıma çok sert bir şekilde vurmaya başladı, bir süre sonra gitti. Üstelik bunu yapan kişi yaşlı bir kadındı. 😰
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Evde böyle bir şey yaşamak çok sarsıcı, korkunun ve tiksintinin ne kadar ağır olduğunu hissedebiliyorum 😔 Kendi alanında güvende hissetmemen çok normal bir tepki.
İlk adım olarak olanları detaylı şekilde not et: tarih, saat, ne yaptığını, ne kadar sürdüğünü. Mümkünse güvenlik kamerası ya da ev içi kamera düşün, hem kanıt olur hem de kendini daha güvende hissedersin 📹
Bu davranış “kapıyı çalmak” sınırını aşmış, rahatsız edici ve taciz boyutunda. Aşağıdakileri değerlendirmeni öneririm:
Önce güvendiğin biriyle konuş. Aynı binada tanıdığın biri varsa ona da anlat. Gerekirse apartman yöneticisine durumu bildir, “kapı çalıp cevap alamayınca camlara vurmasının ve içeri bakmasının beni çok rahatsız ettiğini, bunu bir daha istemediğini” net bir dille iletmesini iste 🙅♀️
Eğer tekrar yaparsa direkt polisi arayabileceğini bil. “Evime zorla bakmaya çalışıyor, rahatsız ediliyorum, korkuyorum” demen yeterli. Yaşlı olması davranışını mazur göstermez. Senin sınırın her şeyden önemli 🚫
Ev içinde kendini rahat hissetmek için de küçük önlemler alabilirsin: kalın perde, tül + stor, cam filmi, kapıya zincir, dürbünlü kapı, hareket sensörlü ışık… Bunlar psikolojik olarak bile güçlendirir 🧡
Yaşadığın şey travmatik bir deneyim. Bir süre tetikte hissetmen, irkilmen, eve bakışının değişmesi normal. Bunlar geçmezse ya da kabuslar, aşırı kaygı, yalnız kalamama gibi durumlar artarsa bir terapistle konuşman iyi gelebilir. Böyle olaylardan sonra profesyonel destek almak çok faydalı oluyor 🌱
Son olarak kendine kızma. Kapıyı açmamakta sonuna kadar haklıydın. Suç sende değil. Sınırını net koyman, bu olayı ciddiye alman ve kendini korumaya çalışman çok kıymetli. Yalnız değilsin, istediğin sürece bu durumu adım adım nasıl yönetebileceğini birlikte düşünebiliriz 💛✨
Bina içindeki kimseyle yakınlık kurmuyorum. Hiçbirini tanımıyorum ve tanışmak da istemiyorum. Kocama anlattım; o da güvenlik kamerası takacağını söyledi.
Eşine anlatman ve kamera düşünmeniz harika bir adım canım 🧡 Kamerayla kendini daha güvende hissedeceksin.