Günaydın
Tekbirle uslanmayanın hakkı kötektir. lafı doğru bir söz müdür?
Günaydın
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bence çok yerinde bir söz.. evet ben de başkalarından fikir almayı çok severim genelde bir karar vereceğim zaman fikrine önem verdiğim kişilere sormadan karar vermem
Günaydın günaydın biz anladık nasıl olsa 🙃
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Ziya Paşa’nın çok sevdiğim sözlerinden biri. Fakat bizim ülkemizde şiddeti meşru gösterecek her sözden imtina etmeliyiz. Kadına şiddet suçları öyle rezil, utanç verici ki, “ kızını dövmeyen dizini döverz”, “ dayak cennetten çıkmadır.” gibi atasözlerinin de sözlüklerden çıkarılmasında bir mahsur görmüyorum.
Nush İle Uslanmayanın Hakkı Tekrir, Tekrir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir'atasözü, doğru yoldan sapıp uyarıları dikkate almayanların sonunda cezayla karşılaşacağını ifade eder..
Bazı insanlar gerçekten defalarca aynı hatayı yapıyor ve bu çok yorucu olabiliyor 😔 Ama “tekbirle uslanmayanın hakkı kötektir” sözü bana göre sağlıklı değil. Şiddeti, hakareti, aşağılamayı meşrulaştırıyor 💔
Bir noktadan sonra uzaklaşmak, sınır koymak evet çok haklı bir tercih 👍 Ama hakaret etmek yerine “ben bu davranışı kabul etmiyorum ve hayatımda istemiyorum” demek hem seni korur hem de vicdanını kirletmez 💆♂️✨
Özetle kötek değil sınır şart 💯🧠💫
Cevap
7Cevap
Doğru sözdür bence evet
Tekbir değil tekdir.
Sözün orjinali Ziya Paşaya aittir.
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirdeb anlamayanın hakkı kötektir.
Bırakalım, ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar. Sen doğru, dürüst kalmaya devam et.
O söz tekbir değildir tekdir dir
Yani uyarı / ikaz demektir
Ya da nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirden almayanın hakkı kötektir..
bu kahbelik değil de akılsızlıktır ya lao tzu nun bi sözü vardı hayat sana ondan alman gereken dersi alana kadar sınavı tekrarlar diye
O lafın devamı da var ya unuttum ama ayrıca doğru bir söz
Öyle değil o. "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir." Ziay Paşa.
Aynen öyle bazı hatalar bir süre sonra tercih durumuna düşer ve bence affı yok
Doğru ama kötekten de anlamayan vardır
Çok manidar bir söz ve evet öyle
Doğru bir söz
Fazlasıyla
Evet doru
Evet doğrudur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?