Evliliğin amacı çocuk sahibi olmak değil mi onun dışında bekar hayatı gibi bence. Evliliğin amacı bir aile kurmak topluma nesile yeni üye kazandırmak ama şu an herkes bekar hayatı gibi yaşıyor evliliği madem bekar gibi yaşayacaksın niye evleniyorsun kardeşim, bir adamı ya da kadını bekar zannediyorsun ama bir bakıyorsun evli falan. Niye o kadar senelerce bekliyorlar ki yani çocuk bakımı öyle kolay bir şey değil özellikle 30’undan önce çocuk sahibi olmak lazım çünkü bir yaştan sonra çocuk bakmak büyütmek insana zor gelir külfet gibi olur. Ama bakıyorum kadın 29 yaşına gelmiş halâ çocuğu yok ama evli😃. Çocuk istemiyorsan niye evlisin.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
bence evliliğin tek amacı çocuk yapmak değil bazı insanlar için aile demek gerçekten çocuk demek ama bazıları için de hayatı birlikte kurmak destek olmak yalnız yürümemek demek herkesin evlilikten beklentisi aynı olmak zorunda değil kimi önce birbirini tanıyıp düzen kurmak ister kimi maddi manevi hazır hissetmeden çocuk yapmak istemez kimi de hiç istemez bu da evliliğini daha az gerçek yapmaz ayrıca dışarıdan bekar hayatı gibi görünen şey içeride sorumluluk paylaşımı olabilir herkes aynı zaman çizelgesinde yaşamak zorunda değil 29 yaşında çocuğu olmamak bir eksiklik değil sadece tercih ya da zaman meselesi olabilir evlilik sadece nesil devamı değil aynı zamanda ortak hayat kurma biçimi de olabilir
111 Yorumla
Soran4 ayBu esnada se*s yapmayı biliyorlar ama madem yapıyorlar çocukları da olacak
Soran4 ayNe için sevişiyorlar abi aşırı kötü ya dışarıdan çok belli oluyor ne için evlendikleri
Soran4 ayHazır olan oluyor gayet ama biliyorlar çocuk olursa düzenleri bozulacak o şeyi rahatça yapamayacaklar o sorumluluğu üstlenecek popiş yok çünkü ama bir yandan se*si de ihmal etmiyorlar çok fenalar bu tipteki insanlar tamamen rahatlıklarını düşünüyorlar
Soran4 ayNefret ediyorum bu tiplerden sırf rahatça se*s yapmak için evleniyorlar aşırı kötü dışarıdan anlaşılıyor çünkü
Soran4 ayAnı evin içindeler istedikleri zaman yapabiliyorlar lükse bakar mısın
Soran4 ayBiz bekarlar olarak napalım yani
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Evliliğin tek amacı çocuk demek bana biraz dar geliyor. Eskiden şartlar farklıydı, şimdi insanlar önce birbirini tanımak, maddi ve psikolojik olarak hazır olmak istiyor. Çocuk büyük sorumluluk, herkes aynı yaşta hazır hissetmeyebilir. Kimisi çocuk ister, kimisi istemez, bu da tercihtir. Evlilik sadece nesil devamı değil, ortak hayat kurma kararıdır. Dışarıdan bekar gibi görünmeleri yanlış olabilir ama her evliliğin dinamiği farklı. Amaç zamanla değişebilir, önemli olan iki kişinin aynı noktada buluşması.
10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Çocuk evlilikte ve aile kavramında en önemli etkenlerden biri olsa da evli olmanın esas amacı çocuk değildir bence; evlilik bir ilişkiyi doğru hâle getirmektir, olmuyorsa, yürümüyorsa zaten boşanılır, yoksa her önüne gelen aynı evde yaşasa ortalık rezillikten geçilmezdi, evli olduğu hâlde yapanlar vardır, ama bu onların kendi sorunudur.
Çocuk ise nasip olursa olur, olmuyorsa elden bir şey gelmez, evlendiklerinde çocuğu olmayan bir akrabamın yıllar sonra birden fazla çocuğu oldu hatta...02 Yorumla
Soran4 ayBazıları bilerek çocuk yapmıyor hayatı kısıtlanmasın diye buna ne diyorsun
Bence Evlilik tamamlanma sanatı. Birbirini bulma , ait olma , onun sana ait oldugunu hissetme. Evlat sahibi olmak o sanatın en son ortaya koyduğu eseri.
Sadece evlat sahibi olmak için evlenmek yanlış olur. Çok insan var evlenip çocuk sahibi olamayan. Çocuk olmuyor diye boşansınlar mı?
Bu yüzden Evlilik oldu bittiye gelmemeli12 Yorumla- 4 ay
Evlilik illaki çocuk olsun diye verilecek bir karar değil bencede iki kişi önce kendileri tam ve bütün hissettikten sonra atılacak bir adım çocuk olsun olmasın o senin hayatını paylaştığın diğer yarın sonuçta 😇🙏
Yapay Zeka Cevapladı
Evliliğe bakışın çok net ve tutarlı, buna saygı duymak lazım 💛
Evliliğin tek amacı çocuk olmak zorunda değil. Bazıları için amaç çocuk, bazıları içinse güvenli bir yol arkadaşlığı, duygusal destek, birlikte yaşlanma, ekonomik dayanışma, hatta sadece “biz” hissi ❤️
Her çiftin önceliği farklı. Kimi 22’de çocuk ister, kimi 35’te, kimi hiç istemez. Kadının 29 yaşında olup çocuk istememesi de çok normal çünkü beden onun, hayat onun 🌿
Bence kilit nokta şu: İki kişi ne istediklerini birbirine dürüstçe söyleyip aynı sayfada buluşuyorsa problem yok. Sorun, evlilikten beklentiler konuşulmadan adım atılınca çıkıyor. Sen çocuk odaklı bir evlilik istiyorsan partnerinin de bunu istemesi çok önemli 👶💬
Toplumun “şu yaşta çocuk yapılmalı” baskısı da insanları çok yoruyor. Daha psikolojik olarak hazır olmadan çocuk yapınca hem anne baba tükeniyor hem çocuk zarar görüyor. Çocuk bakmak gerçekten çok emek ve sabır isteyen bir süreç 💔
Özetle: Evliliğin amacı herkes için aynı olmak zorunda değil. Sen kendi doğruna göre yaşadığın sürece ve karşındakiyle bunu açıkça konuştuğun sürece duruşun son derece anlaşılır 🌈✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
19Cevap
- Aile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı.
4 ayBe alakası varki, illa çocuk için evlenmek fikri yanlış. Bir insnaı seversin hayatı birlikte yaşamak paylaşmak istersin. Pirimitif bir düşünce ile üremek için evlenmek bence çok saçma.. o mantıkda doğan çocuklarda sağlıklı büyümez
11 Yorumla
Soran4 ayAsıl yıllarca çocuk yapmayanlar üremek içine evleniyor dikkatini çekerim. Çok fenalar çok
sevgili KS xper kircaksa da kirsin. boyle kıt kafalı insanlara kıt kafalı olduklarını soylemeden icim rahat etmiyo.
sahsen cocuk yapma gibi bi niyetim yok. evliligin sozluk anlami da cocuk yapmak olmadigini dusunuyorum. evlilik benim icin karsilikli sahiplenmek, dusunmeden paylasmak, arkasini korumak kollamak, guvenmek ve dahasi. ayrica ulkemizde bekar birlikteligin hos karsilanmamasi gibibir durum da varken biraz gereklilik de teskil ediyo.
senin gibilerin muhatabi yalnizca sperm bankalari olmali. kimsenin hayatini b. k etmeyin.00 Yorumlailkel duygularla hareket edenler ile etmeyenler arasında fark sana neden batmış çözemedim. Hayatında çocuk büyütülen bir evde bulunmamış ve çocuk büyütmenin zorluklarını görmemiş, sorumluluk almamış birisi olarak topluma zararı dokunacak çocukları ortalığa saçanların evlenip ürediğini düşünürsek ne kadar cahil olduğunu anlatmamıza gerek yok.
05 Yorumla
Soran4 ayTopluma zararı dokunacak büyütüp büyütmemek senin elinde olan bir şey genelleme yapıp abi bu dünyaya çocuk getirmenin ne anlamı var ya diyip üstüne evlenip se*s yapanlar ile ilgili ne düşünüyorsun iş çocuk büyütmeye gelince niye kaçıyor herkes
Soran4 ayBasbayağı sorumluluk almayı istemediklerinden dolayı ama se*s yapmasını da biliyorlar o kadar fenalar ki
- 4 ay
evlenip s*KS yapması doğal hakkı. kimse zevk almasa çocuk yapmakla uğraşmazdı. zevk için yapılıyor.
Daha evlenmiş ve karşısındaki ile evlilik sürecini iyi yönetip yönetmeyeceğini bilmeden çocuk yapıp boşananlar yahut çocuk yetiştirmek için yeterince hazır olmayanların o çocuğun psikolojisini bozacak şekilde büyütmelerini de hesaba katarsak çocuk yapmayanların değil çocuk yapıp berbat yetiştirenler sana batmalı.
Soran4 ayBiz bekarların günahı ne biz yapamıyoruz
4 ayİnsanlar çocuk için evlilik yaşamıyo ztn bu nasıl düşünce. Her çocuk yapmayan bekar hayatı mı yaşıyo üstelik çiftlerin ihtiyaçları oluyo evlenmeseler zina olur müslüman birinin sorun etmesi normal evlenmeden nasıl yapsınlar. Herkesin çocuk getirme zorunluluğu yoktur hatta şu ekonomide ve devirde getirmemesi çocuk için en büyük iyilik en azından çocuğumun sokakta okulda başına ne gelecek diye düşünmez okulda bile birbirini b*çaklayan öğrenciler var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
4 ayYanlış düşünmüşsünüz. Evliliğin amacı paylaşmaktır , bir aile olmaktır. Karşılıklı mutlulukla birlikte yemek yemek , birlikte uyumak kendinizi güvende hissetmek , zor günümüzde yanımızda çok güvendiğiniz size destek olacak birisi olması , bir evlât sahibi olup onu hayata kazandırmak. Birlikte mutlu bir hayat sürmektir. Yoksa tek başına bir evde hayatınızı sürdüremezsiniz , bu işin birde yaşlılığı var çünkü.. 👍
00 Yorumla O kadar büyük bir sorumluluk alabilmek için çiftlerin birbirini ne kadar tolere edebilmesini görmesi lazım bu çoğunlukla kişiden kişiye değişebilir ama bazı şeylerin yapılması hem kendini o sorumluluğu alacak kadar doymuş hale getirir hem de partnerinle farklı konularda uyum sağlayabilme yeteneği kazandırır
03 Yorumla- 4 ay
- 4 ay
Konuşulacak çok şey var da burdan olmaz işte
Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
GÖRÜCÜ usulü Evlilik neredeyse BİTTİ!
Tanıdığım insanlar artık KIZ istemeye gitmiyor!
Kızların hep SEVGİLİSİ var, konuştukları var DİYORLAR!
Bireyselleşme ve Flört Kültürü=Hedonizm!
SEVGİLİ olup, çoğu kişi DOST hayatı yaşıyor artık!
SEKS yapıp Ayrılıyorlar! Sonra Tekrar…00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 aySana ne kardeşim sana ne ya, evliliğin amacını çocuk yapmak olarak gören senin gibi sözde kadınlar yüzünden metres müessesesi oluştu, sen doğurup doğurup vatana millete b*ktan yararsız ameleler üretirken senden yeterli ilgiliyi göremeyen ya da çocuk yaparkenki kısa sürede o ilgiyi görebildiği için o kocan yeterli ilgi ve sevgiyi sağda solda arıyor, al sana amaçlı evlilik 😄😄😄😄
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 507 cevap paylaştı.
4 ayDevelt 3 çocuk dogurmayan kadından vergi almalı biz askere gidiyoruz şehit oluyoruz vatan için kadınlar çocuk doğurmak istemiyor çocuk dogurmakta kadının görevi
011 Yorumla
Soran4 ayEvet aynı fikirdeyim
Soran4 aySenelerce evli olup napıyorlar e madem çocuk istemiyorsun neden evleniyorsun
- 4 ay
maalesef devlet kadını koruyacam diye ülkeyi yok edecek biz neden şehit oluyoruz askere gidiyoruz vurusuyoruz
Soran4 ayYok ya senin bu dediğini şu an evli kadınlar bilmiyor onlar diyorki çocuk bakacak şeyi kendimde göremiyorum o zaman neden evlendin
- 4 ay
Haaa birde 3 çocuk dogurmayan kadının kocasına 2. Eliliik hakkı taniyacan 5 tsne dogrup bakmazsa bir şey bilmiyorum 2. Evlilik söz konusu olunca herşeyin çözümü varda devlet kadını koruyacam diye göz yumuyor
- 4 ay
@Gezenadam siz ök*zsünüz sanırım bu kadar çok üremeyi başka bi canlının düşündüğüne rastlamadım daha önce. “Devlet”kelime anlamını öğrenin tavsiyem, devlet eşit değildir mevcut yönetime , sizin bahsettiğiniz anlamda “mevcut yönetim” kadını dediğiniz kadar koruyor olsaydı daha bikaç gün önce aynı evde aynı adam (!) tarafında farklı 2 kadın öldürüp bavullarda sağa sola taşınmazdı. Askere gitme olayına da ayrıca güldüm belirtmek isterim özellikle 😄😄😄
- 4 ay
Öküz oldgumu hatirlattigin için teskeurler düşman askeri geldiğin de bol sanslar dilerim
- 4 ay
Bedellilerle beraber şansımız oldukça yüksek olacaktır 😄
- 4 ay
Hahaha ben komando eğitimi aldım kendimi korururum
- 4 ay
Aferin sana 👏
- 4 ay
Eyvalah sagolaisn
- Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı.
4 ayBelki de dinine bağlıdır? Zinadan uzak durmak için helal ilişkiyi seçiyor. Herkes doğurabiliyor mu sanıyorsun kolayca? Umarım sınanmazsın çok büyük konuşuyorsun.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. evlenince illa çocuk yapmak gerekmez ve bu da sadece evli kişileri ilgilendiren özel bir konudur. onlar bunu dert etmeyerek evlenmiş olabilir, öyle mutlular. bizede mutluluklar demek düşer
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayKafana tükürebilir miyim? Nezaketimden soruyorum. Yoksa sorulacak insan değilsin. Sana göre evlilik = çocuk yapmak. Sağlıksal sorunu yapamayıp çocuk sahibi olmayanlar o ç mi?
17 Yorumla
Cevap sahibi4 aySenin gibi vizyonsuzlar bu toplumda yaşamamalı ürememeli. Yetkili biri olsam barınak yapar boynuna çubuklu kıskaçı tutup yakalar barınağa atarım sen gibilerini ya
Cevap sahibi4 ayBunların yüzünden bu haldeyiz. Bunu yetiştiren ana babanın yaptığı seçimleri düşünemiyorum bu böyleyse
Soran4 aySağlıksal sorunu olanlara lafım yok. Öyle bir sorunu olmayanlar da yapmıyor bilerek yapmıyorlar çünkü çocuk olunca kısıtlanacaklarını düşünüyorlar anladın mı? Bu kadar üstüme gelmene gerek yoktu
Cevap sahibi4 ayBu kadar üstüne geliyorsam ve sadece bu üstüne geliş sana ise, demek ki otur düşün düşünce yapını. Geliştir. Dünya klasiklerini oku. Kişiliğinin eğitilmesi için Doğan cüceloğlunun kitaplarını önerebilirim. Oku lütfen, sonra evlen üre
Soran4 aySağolun iyi dilekleriniz için
Gizli Üye(25-29)4 ayEvlilik cocuk yapmak degıl kı? Zina yapmamak bazı şeyleri helalinden yasamak ister bu kendı kararı cocuk yapar yapmaz kısının bileceği ıs. Cocuk yapmıyor niye yapmıyor bla bla bla kımı ilgilendirir. Herkes nasıl mutluysa oyle yaşasın kimine. Sorun biraz saçma geldi neyse. .
13 Yorumla
Soran4 ayBunun için doğum kontrol ürünlerini kullanmak normal değil bence millet paşa paşa çocuğa bakıyor o sorumluluğun altına girmek istemiyorlar ama se*s yapmaktan da çekinmiyorlar nasıl iş bu
Soran4 ayFazla umursamazsın bence uzun yıllarca se*s yapmak normal değil hastalıklı
Cevap sahibi4 ayBende diyorum kı kimene , kımse kimsenin hayatına karışmaya hakkı yok sana niye dert oldu bu kadar?
Annesiyle fısır fısır "Bu ölünce bana yüklü para ve maaş kalır" şeklinde konuşan kızı duyan polis arkadaşımın nişan atmışlığı var nikahtan 3 gün önce.
11 Yorumla- 4 ay
Bu da tamamen maddiyat odaklı birde böyle düşünen birinden çocuk yaptığını düşününce bu evlilik değil mecburiyet
4 ayOkumadım çok uzun yazdığın için özet geç bekliyom acil
04 Yorumla
Soran4 ayDiyorum ki evliler neden senelerce çocuk yapmıyor evlenmenin amacı çocuktur yani yoksa bekar ol yine aynı evde kal ne değişecek
- 4 ay
Aa çok haklısın bu arada bende aynı şeyi merak ediyorum
Soran4 ayÇocukları olmuyor herhalde tedavi filan görüyorlar
- 4 ay
Evet Cok mantikli bu söylediğin
4 aySanmıyorum, duygusal paylaşım çok daha yoğun olur, bir bütün olursunuz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayEvliliğin amacı bence aile kurmak ve çocuk sahibi olmak. Sadece beraber yaşamak için evlenmek anlamsız; evliyken bekar gibi yaşamak niye? Çocuk istemiyorsan evlenmenin de mantığı yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayKuluçka makinesi miyiz sürekli çocuk yapalım? Evlilik sadece çocuktan mı ibaret ya hani insanlar birbirini sevdiği ve daha fazla yalnız kalmak istemediği için evlenirler ya. Gerçi sen bunu anlamazsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
4 ayKişiye bekletiye göre değişir. Çoğunluğu bacak arası için evleniyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayDediklerine katılıyorum altına da ekleme olarak evlenen bireyler En az beş çocuk yapmalıdır diyorum
08 Yorumla
Soran4 ay5 fazla olur da 3 senedir evli olan çiftin çocuğunun olmaması insana başka şeyler düşündürüyor. Tedavi falan mı görüyor acaba diye düşünüyorsun
Cevap sahibi4 ayBana göre de beş fazla değil gayet ideal şimdi evliliğin ilk senesi çocuk yapmaman normal hem biraz çekingen olma durumu olabilir birbirine alışma durumu olabilir ama evliliğin ikinci senesinde kesin olarak çocuk yapılmalı şimdi dediğin gibi üç sene boyunca öyle oldum çocuk yapmayan insanlardan şüphe ederim tedavimi görüyor kadın erkeğe ya da erkek kadına yetersiz mi kalıyor derim
Soran4 ayNe çekingenliği aq se*s yapmasını biliyorlar ama. İşlerine gelmiyor çocuk bakmak sorumluluk çünkü onun altına girmek istemiyorlar ama bir yandan o şeyi ihmal etmiyorlar sahtekarlığa bakar mısın
Cevap sahibi4 ayÇekingenlik tabi bana sana göre olmayabilir ama başkasına göre vardır bu durum her insan bir değil s*KS yapıp çocuk yapmamak saçma geliyor sorumluluk ister eğer o sorumlulugu üstlenemiyorlarsa evlenmemeleri de gerekir s*ksi ihmal etmeden nasıl geçirdikleri bir plastikle yapıyorlar ki evlilikte de et ete değmeyecekse ne zaman değecek
Soran4 ayBen şuna sinir oluyorum çocuk olmasın diye doğum kontrol kullanmalarına
Cevap sahibi4 aySinir edici bir durum olabilir ama en azından bunu kullanılmaması gerektiğini biliyorsun eğer evliysen buna karşı kocana sen kullanmazsın çünkü ben doğum kontrol haklarına da karşıyım kondoma da karşıyım şimdi bir şey yazacağım büyük ihtimal moderatörlerden biri görse kaldıracak bu yazımı ama içinde rahatlamadıktan sonra ne yapayım o tepinmeyi
Soran4 ayÇocuk olmamasını istemek iyi değil bence ya hatta günah yani
Cevap sahibi4 ayGünah olmasa bile yapılmalı o çocuklar kimin gücü ne kadara yetiyorsa ben kendi neslimin devam etmesi için fazla çocuk düşünüyorum
Gizli Üye(30-35)4 ayÇocuk için değil haram olmasın diye bekliyorum.
00 YorumlaYa abi illa cocuk sahibi mi olacaksınız ya valla mesela ben de çocuk ıstemezdım nefret ediyorum cocuklardan
05 Yorumla
Soran4 ayO zaman evlenmeyin de
Soran4 ayAynen
Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı. Askersiz kalacağız diye korkan adam mısın sen?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 373 cevap paylaştı.
4 ayHaklısn da işte …
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
4 aySende vazgeçme neslimiz azaldı
00 Yorumla Bunu ancak evliler bilebilir yorum yapamam
00 YorumlaO açıdan bakınca bencesi daha fazla çıkıyor
00 Yorumla
4 ayBu ülkede hiç bir bkun değeri yok Can bile beleş
00 YorumlaDoğru bütün dengeler değişti
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayaçık evlilik onlarınkisi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı. Ahahahahah evet tatlım
00 Yorumla
4 ayMantıklı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayBence de saptı bu iş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 520 cevap paylaştı.
4 ayKatılıyorum sana
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evliliğin amacından saptığını düşünüyorum sizce? Eğer beraber yaşamak için evlendiyseniz ne gerek vardı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler