Neden bu kadar zalimleştiler ekonomi mi eğitim mi aile mi yoksa sadece saf kötülük mü

Neden bu kadar zalimleştiler ekonomi mi eğitim mi aile mi yoksa sadece saf kötülük mü

Bence en büyük sebep birikmiş stres ve sürekli baskı altında yaşamak. Ekonomik kaygılar, gelecek belirsizliği, sosyal medyanın kıyas kültürü insanları gergin yapıyor. Herkes yorgun ama kimse durup nefes almıyor. Empati azaldıkça tahammül de azalıyor. İç huzur olmayınca öfke daha hızlı dışarı çıkıyor.
Din iman yok millette gerci basta adam insanlik yok Domuz dan daha beter hale geldiler Deyyuslukta zirveyi aştilar ahlak edep adap haya ar namus şeref haysiyet kalmadi ne klacak her pisligi yiye yiye Domuzlar gibi o ekonomi egitim falan filan hikaye eger bunlar olsa bu millet boyle olmaz insanliktan cikmis bir millet var paraya tapan dünya hayatina tapan hic ölmeyecekmis gibi hareket eden bir toplum var gözlerini nefislerini kaybetmis bir toplum var artik bu millet onkadar arsızlaştı kudurdu ki köpeklerden daha beter hale geldi yesigi önünnde yemedigi arkasinda hala yok mu diyorlar
Hepsi birbiriyle yarışıyor. El birliğiyle yapabildiğimiz tek şey bitirmek
Bu maskenin anlamı nedir
Onun dışında bi anlamı yok mu senin için
Bence bunu bir avantaj olarak kullanmalısın
Sakladığın şeyleri
Aslında pek bir şey diyemem ben de öyleyim
Benim ardına saklandığım şey güçlü bir görüntü değil de
Sanki herkesin her ince davranışını anlayıp ona göre davranabilecekmişim gibi bir profil çizme huyum var anlayabileceğini anlayabileceğimi düşünüp ona göre davranılıyor
Ayrıca mesela ben de sevimli görünüyorum ama bu bir çok açıdan kolaylık da sağlıyor
Örneğin arkadaşımla farklı zamanlarda aynı şeyleri yaptığımızda ben hiç kötü tepki almıyorum ama o alıyor bu biraz kuzu görüntüsünden oluyor
Erkekler arasında öyle olabilir ama ben bir kadın olarak sevimli birini gördüğümde kadın erkek farketmez benim için de geçerli bu
Haklısın gerçi
İnsanların bu kadar saldırgan görünmesinin tek bir sebebi yok ne yazık ki 🥺
Ekonomi baskısı, gelecek kaygısı, sosyal medyada sürekli kıyaslanmak, ailede sevgi dili eksikliği, eğitimde empatiye yer verilmemesi hepsi üst üste biniyor 💣
İnsan kötülüğü doğuştan taşımıyor ama içinde biriktirdiği öfkeyi sağlıklı atamazsa zalimleşebiliyor. Senin bu durumdan rahatsız olman ise kalbinin hâlâ çok yumuşak olduğunu gösteriyor 💗🌿
Cevap
7Cevap
karaktersizler çünkü
Aşı tabiki. O aşıyı olmayın diye önceden söylemiştim. Aşının yan etkileri. Ee bizim insanlarımız da namazdan kurandan uzaklaşınca nefslerine iyice yenildiler ve dolayısıyla gözlerini dünya sevdası bürüdü. İstemesi Kolay vazgeçmesi vermesi zordur. Bu sebeple işte insanlar artık ahireti düşünmez. oldu.
Sebebi değişir ama empati lazım anlamak için ulkede genelleme yapacak kadar fakır ezilen insan var bu insanlardan bazıları dışa dönük kendını savunan insanlar ve agresıf olabilirler. Şiddeti desteklemem ama anlamak lazım o insanları. Haksızlık bunları bende yaşadım yaşıyorum. Aç kalan uyuyamayan Psikolojisi bozuk İnsan sonuc ne olacaktı ki. Ya ben 10 aydır komşu sıddetı görüyorum mülteci Afgan yamyamlar sokmuşlar altta eskort ruslar rahatsızlık gürültü gece gündüz iş yerımde mobbıng kıyafetım cok yok dıye oysa temıx giderim ben agresıf olmayım kım olsun
Ve ben içe dönük biriyim savunma yok fakirsin her anlamda ıdeal kurbanım herhangi ölmek istiyorum
Beyinlerini kullanamayan ve hayatta hiçbir vasfı olmayan insanlara tahammül edemiyorum, onun dışında insan düşmanı değilim.
anlayamıyorum şartlar mi buna sürüklüyor yoksa kişinin kendi karakteri mi, tartisilacak bi konu.
Kendimden örnek verirsem kime el uzattıysam o kalkıp eli ısırmaya çalıştı bu yüzden pek vicdanlı değilim artık
Saf kötülük çok güzel bir Duygu aslında
Gün içinde birikiyor, sabır sınırında patlıyor.
Bir sürü etken var..
Ekonomi parasızlık bozar
Millet kafadan kırık zaten
Çünkü buna alıştırılıyoruz
Ülkenin genel şartları
Bilmiyorum turkler oyle nedeni Bilmiyorum
Sosyal çürüme uzun uzun yazardim ama mecalim yok.
Bence mutlu değiller
Kerliklerinden
Herkes doldu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?