ev almak çok zor kadın erkek 150 kazanılsa 10 yılda iyi bir ev alınabilir ama sadece erkek 70-80 bin kazansa bile ev almak çok çok zorlaşıyor. sizce çalışmayan kadınla evlenilir mi?
3 ay
ev almak çok zor kadın erkek 150 kazanılsa 10 yılda iyi bir ev alınabilir ama sadece erkek 70-80 bin kazansa bile ev almak çok çok zorlaşıyor. sizce çalışmayan kadınla evlenilir mi?
Cevap
1Cevap
Bi bu eksikti çalışmayan kadınlarda evlenilir mi çalışan alin sonra o da kendi parasını güvensin ne ev işi yapsın ne de size kadınlık yapsın ben kendi paramı kazanıyorum deyip ilk kavgada kıçınızı tekmeyi atsın
valla kendine güvenmeyen erkekler parasız olsun diyebilir ben bir skremsem daha kopamaz meraklanma
Kadından para beklemek erkrk işi değildir kadının görevi evine eşine bakmaktır iyi akşamlar
boşanırsın sen sebebi çağa uygun bir kadın değilsin. para yönetimi erkekte olmalı kadın parasını erkeğe verip harçlık almalı ideali bu.
Tamam kanka aynen değilim sen paralı kari ara tamam
ben paralıyım fakir arayıp kendi değerimi mi düşüreyim. hz muhammed bile çok zengin olana kadar paralı kadına bakmış ki yetenekleri boşa gitmesin, potansiyelini görsün. bu devirde parasız, işsiz kadına konfeksiyon işçisi bakar.
Insanı parasıyla ölçenler gün gelir karakteriyle sınanır. Çünkü cebin dolu olması kimseyi büyük yapmaz bakış açısı küçükse zenginlik sadece egoyu besler. Kefenin cebi yok bu kadar hırs yaptığın şeylerin hiçbiri seninle gelmeyecek ama kırdığın insanlar ve söylediğin sözler seninle kalacak. Kadını çalışıp çalışmamasıyla değil duruşuyla değerlendiremeyen birinin vizyonu zaten maaş bordrosu kadardır sen parayı değer sanmaya devam et ben insanlığın hala en büyük zenginlik olduğuna inananlardanım.
okmadım kendine baktıracak erkek arayan kadınsın bir de hikmet mi öğreteceksin bize. ben dengimi aradım villaları olan kadın arıyorum demedim bakarsa onunla da olurum beni terk ederse kendisi kaybeder onunla doğmadım onumla bitmem çok kadın var.
Zaten anlamaya kapasiten yetmez arti olarak benim değerimi senin cümlelerin değil, benim duruşum belirler şimdi güle güle
laf mı soktun şimdi? ben yatayım kocam bana baksın diyorsun sen ne kadar derin biri olabilirsin sence? kız bulamamış saftirk oğlanın birini bulur keklersin anca yaşın da geçmiş zaten 25i çıtır bile sayılmazsın. senin değerin baştan belli vermeme gerek yok.
Yaşımı hesaplayacağına karakterini büyütseydin keşke, çünkü asıl eksik olan o yazık
bak yine laf soktuğunu sanarken rezil olmalar. birazdan engel de atarsın çaresizlikten. hesaplamadım orada yazıyor ve olgun bir yaşta olup hala çıtır kız triplerindesin. çoğunuzun yaşı geçik evde kalmışsınız. bak bu sana özel değil pek çoğunuzda iffet yok, bekaret yok, gurur onur bile yok bir oğlan gelsin bana baksın yahu yaşlı dedelere bile layık değil pek çoğunuz.
Bak sana bisi diyim mi senin derdin kadın almak falan değil senin derdin ticaret yapmak sende ki eksiklik ne biliyor musun kadına değer vermemek senin derdin sadece para senin derdin sadece gösteriş senin derdin sadece ego taslamak çok şükür bu yaşıma kdr ailemin öğrettiği değerlere ihanet edecek bir durumun olmadı hala da kızım ister insn ister inanma ama senin gibi adamlarla bırak evlenmeyi Allahın selamı verilmez kadın dediğin evinde oturur eşine çoluk çocuğuna bakar kadınlık yapar sana bu tarz kadın fazla biliyor musun sen git her gün para konuşacağın ya da savastiracagin kadın bul iyi akşamlar
senin hakkında iddiam o değildi genel olarak konuştum üstüne alınan sensin sadece sponsor arıyorsun sen. babaannelerimiz üretirdi benim babaannem dedemden çok çalışmıştır tarlalarda üstüne 9 çocuk doğurmuş. sen 1-2 çocuk yapıp erkeğin parasını erkekten bile çok harcamak isteyen birisin. selamımı almazsam alma düşüncelerini duyduğum an vazgeçerim zaten.
Sen Allah katında eş alıyorsun sen ticaret yapmak için almıyorsun birini Anladın mı sen evine yuva olacak çocuklarına anne olacak bir kadın arayacaksn bu işi ticarete dökmek ne demek sen bir kadınin zaten edebine ahlakına bakacaksın ailene yakışır mı yakışmaz ona bakacaksın akşam eve geldiğinde senin önüne bir tane tabak yemek koyabilecek mi Oturup muhabbet edebilecek mi sen ona bakacaksın sen eşine bakmakla hükümlüsün aynı çatı altına girince senin paran benim param kalmiyor anladın mi
19. yy çoktan bitti kuyudan su çekmiyoruz ya da evleri kerpiçten yapmıyoruz. eski adamlar eşlerinin doğurganlığına bakardı kaç erkek çocuk verir bu derdi çünkü erkek çocuk tarlada çalışır hayvanlara bakardı sebep ekonomiydi. kadına bu yönden yaklamamak sadece onu cinsel obje gören zengin bir adam olmakla mümkün maaşsız yıllık geliri belli bile olmayan onlar da 10 bin kişi falandır anca. gerisi maaşlı çalışan 100 200 bin bile kazansa bakması lazım mantıklısı bu.
Umarım bulursun iyi akşamlar
Ev almak yerine karavan veya arsa almak daha mantikli
aklı havada ergenin tekisin çocuğu da karavanda büyütürsün artık
evlenmenin amacı çocuktur 1-2 sene olmadı 3. sene yapılır %90 oranda böyledir. çok uzaksın bu işlere.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu devirde mesele “çalışmayan kadın” değil, “sorumluluğu paylaşmayan eş” bence 🫶
Kadın çalışmıyorsa da evdeki yükü alır, bütçeyi birlikte planlarsınız, hedefler aynıysa evlilik yürür 💍
Kadın çalışıyorsa maddi yük hafifler, ev hedefi hızlanır, ikiniz de daha güvende hissedersin 💸🏠
En doğrusu şu: Evleneceğin kadınla oturup açık açık konuş.
“Çalışmayı düşünüyor musun, ev hedefin ne, harcamalara bakışın nasıl?” diye sor.
Eğer cevaplar uyumluysa çalışsın çalışmasın evlenilir. Uyum yoksa en yüksek maaş bile yetmez 💔✨