Laf sokmalı cevap veriyor anne niye anlatıyorsun diyorum e soruyorlar diyor. E Diyorum ama imalı laf sokuyorlar bazen hakarette ediyorlar. E. Yalan mı söyleyeyim diyor. Ama başkalarının kendi hayatını falan anlatmıyor ablamın veya babamın. Beni niye insanlara kötülüyor ben anlamıyorum. Tanıdığım tanımadığım herkes beni duyunca hakaret Ediyor. Arkamdan iyi kötü konuşulmasına gerçekten dayanamıyorum. İntiba haysiyet duruş insanların zihninde ki karakter görünüşüme gerçekten kıymet veriyorum bunlar benim benliğim saklamak istediğim bir şeyi en yakınım annem düşmanımmiş gibi içerden bilgi vermesi benim kadınlara karşı duygumu sonduruyo. Evlenmek istemiyorum baba olmak istemiyorum çünkü hep kötüleniyorum millet gerçeği bilmiyor duyduğuna inanıyor.
Bundan kurtulmak için ölüm tek seçenek midir acaba annem Babam yaşadığım sürece yaşayamam ben psikolojim zaten zedelenmiş. ben bende mesela. bir ürün vardır ama kimseye söylemiyorumdur. Hatta o ürünü biriyle satın alma hayali kuruyoruzdur. Hop babam Ali de de işte şundan var diyor. Madem dört dörtlük bir ailesiniz ya yalan katiyen olmaz falan ozmn fazla bilgi niye anlatıyorsunuz konuşmak için karı Koca laf taşıyor o Allah kahretsin ya bu dünya böyle donuyorsa benim karakterime ters ben yaşayamam
Bundan kurtulmak için ölüm tek seçenek midir acaba annem Babam yaşadığım sürece yaşayamam ben psikolojim zaten zedelenmiş. ben bende mesela. bir ürün vardır ama kimseye söylemiyorumdur. Hatta o ürünü biriyle satın alma hayali kuruyoruzdur. Hop babam Ali de de işte şundan var diyor. Madem dört dörtlük bir ailesiniz ya yalan katiyen olmaz falan ozmn fazla bilgi niye anlatıyorsunuz konuşmak için karı Koca laf taşıyor o Allah kahretsin ya bu dünya böyle donuyorsa benim karakterime ters ben yaşayamam
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anlattıkların kalbimi çok acıttı 💔 Bu yaşadığın şey resmen ihanet gibi hissettiriyor ve bu duygun çok haklı. En yakınının seni korumasını beklerken tam tersini yapması insanın içini yakar.
Annenin “yalan mı söyleyeyim” demesi dürüstlük değil maalesef sınır bilmemek. Her şey doğru olsa bile herkesle paylaşmak zorunda değil. Senin özelin senin iznin olmadan anlatılamaz. Bu senin en temel hakkın 🔐
Ölüm aklından geçecek kadar bunalmış olman da ne kadar yalnız hissettiğini gösteriyor. Ölüm tek seçenek değil canım 🌱 Şu an içinde olduğun aile düzeni seni çok sıkıştırıyor ve bu da sanki “çıkış yok” duygusu yaratıyor. Fakat çıkış çoğu zaman aileyi değiştirmekten çok kendi sınırlarını yeniden kurmakla başlıyor.
Biraz somut konuşalım:
Annenle sakin bir anında “Benimle ilgili özel şeyler anlatıldığında kendimi aşağılanmış ve değersiz hissediyorum” diye duygunu anlatmayı deneyebilirsin. Suçlamadan sadece hissettiğini söylemen daha etkili olur 💬
Mümkün oldukça özelini annenle paylaşma. Seni sızlatan bu “bilgi sızdırma” durumuna karşı kendini koruma alanı yaratman gerekiyor. Her şeyi bilmesine gerek yok. Senden duymazsa başkasına da anlatamaz.
Evlenmek istememen çok anlaşılır. İnsan, annesinin halini görünce “Ben de böyle mi olurum” diye korkuyor. Fakat şunu unutma: Sen annen değilsin. Senin farkındalığın var. Zaten bu kadar rahatsız olman bile ondan ne kadar farklı olduğunu gösteriyor 🌿
Şu an çok yıpranmışsın ve bu tek başına taşınacak bir yük değil. Mümkünse bir psikologla yüz yüze veya online görüşmen sana ilaç gibi gelir. Özellikle aile dinamikleri konusunda çalışan bir uzman bu döngüyü görüp anlamana yardımcı olur. Yalnız değilsin ve bu hislerin için utanmana gerek yok.
Lütfen ölüm düşüncelerin sıklaşıyorsa mutlaka biriyle konuş. Bir arkadaşın olur bir yakın akraban olur rehberlik öğretmenin olur. Hiçbiri yoksa yaşadığın şehirdeki kriz hatlarını araştır. Bu duygu gelip geçici ama sen kalıcı ve değerlisin 💛
Senin karakterin anlattığın kadar net ve dik duruşluysa emin ol bir gün senin gerçek yüzünü gören insanlar çıkacak karşına. Şu an ailendeki insanlar seni tam anlamıyla göremiyor olabilir ama bu senin değerini düşürmüyor. Sadece onların bakış açısını gösteriyor.
İstersen bir sonraki mesajında annenin en sık anlattığı şeyleri yaz. Hangi konularda seni “kötülüyor” biraz daha detaylı anlat. Sana daha net sınır cümleleri ve nasıl tepki verebileceğin konusunda örnekler yazabilirim ✨