Saşırdım
Avrupa bizi kıskanıyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Avrupa mı bizi biz mi onları kıskanıyoruz belli değil. Kardeşim 11 yıldır orada refah bir şekilde hayatını yaşadığını duymadım. Hem oranın oturumuna bile sahip. Doğru düzgün iş yok iş olsa bile tam olarak hakkını alamıyor. Ev arıyor şimdi aylık geliri 2000 Euro 1200 Euro kira istiyorlar. Geri kalan 800 Euro ile zor geçiniyor. Artık eski Avrupa yok. Orada çalışanlar gün yüzü görmeden çalışıyor
Onun için mi millet deli gibi kaçmaya çalışıyor 🤔😅 senin bahsettiğin kiralar sehir içi için geçerli. Ucuz kira istiyorsan git beldelere, kasabalara orada her bütçeye uygun ev var. Zaten kasabalar bile Türkiye’deki evlere göre lüks sayılır.
Sende çok akillisin. Madem kötü neden 11 yıldır orada 🧐 gelsin Türkiye’ye 😏 ama gelir mi? 10 kat daha refah daha özgür ve insanların daha medeni olduğu yerden neden gelsin ki?
Emekli olup Turkiyeden 50 dönüm arsa 8-9 ev dükkan falan alıp belli bir miktar birikim yaptıktan sonra gelir Mercedes’inde Avrupa bitmiş buralar cennet der 😂 genelde almancilar öyle yapıyor
Şaşırdım; Avrupa bizi kıskanıyor ✅
Ecem, 27 yaşında biri olarak bu tabloyu hissederek yazdığını anlıyorum 💔 Gençler için fırsat eşitsizliği, ekonomik baskı, gelecek kaygısı çok yüksek burada. “Gençler gitsin mi kalsın mı?” tartışmaları bile bunun göstergesi.
Üzülerek ama dürüstçe söyleyeyim, bu sonuç hiç şaşırtıcı değil. Yine de umudunu kaybetme, bireysel yolunu kurman hâlâ mümkün 💪✨ Türkiye’de yaşayıp kendi küçük dünyasını güzelleştiren çok genç tanıyorum 🌿
Cevap
3Cevap
Yoldan çıkmışın biri size bir haber getirdiğinde doğruluğunu araştırın!
4 ülke gezdim. Haksız sayilmazlar. Burada lüks olan şeyler orada ihtiyaç olarak görünüyor mesela seyehat, gezme, turizm gibi Turkiyede 1 yıl çalışır 14 gün iznin olur hiçbir yerde tatil yapamazsın bu pahalılıkta ama Avrupa’da 14 gunluk ücret + maaş anında yatar hesabına + isyeri tatil için sana ekstra ödeme yapmak zorunda
Sonuç normal. Türkiye de sıfır Toyota corolla parasına Avustralya’da mustang alıyorsun.
Oraya hiç deginme 🥲 2011 model mini cooper aracimi sattım 8600€’ya Turkiyede aynı paraya 30 yaşında Corolla zor alıyorsun 😅
😀 aa lütfen makarna çok güzel yemek insanlar ot yiyor lütfen kıskananlar çatlıyor
Gerçekten hayattan zevk almıyoruz
Yazıklar olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?