Cennetle müjdelenmiş 10 Sahabeden biridir. "Ümmetimin en emin olanı Ebu Ubeydedir" hadisinde Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellemin övgüsünü mazhar olmuştur. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellemin vefatından sonra Ömer ve Ebu Bekir tarafından Halifelik teklif edilmiştir fakat o bu göreve Ebu Bekirin daha layık olduğunu belirterek Ebu Bekire biat etmiştir. Ömer'in Halifeliği döneminde Suriye'de ki orduların genel komutanlığına atanmış olmasına rağmen Yermük Savaşında ki kritik durumdan ötürü büyük bir olgunluk göstererek komutayı geçici olarak Halit bin Velide gönüllü olarak devretmiştir. Çünkü Halit o dönemde Arabın askeri dehasıdır ve Ebu Ubeyde kendi zaferinden çok İslam ordusunun muzaffer olmasını öncelik kabul etmiştir. Suriye ve çevresinin fethinden sonra o zengin bölgenin genel valisi olarak atanmıştır ve Şam'ın dışında bir bölgede çok mütevazi bir kulübede valilik yapmıştır. Onun bu durumunu gören Halife Ömer "Ey Ebu Ubeyde. Bu dünya zenginlikleri hepimizi değiştirdi ama görüyorum ki seni hiç değiştirmedi" demiştir.
Hayatını İslam'a adamış olan bu büyük sahabeyi biliyor muydunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer