Güncellemeler
3 ay
Sizce haklı mı arkadaşlar bunu şuanda yapabilirim başımdan evlilik vb bir şey geçmedi
Güncellemeler
3 ay
İstemeyerek kapalı kalmak daha günah içten gelmeli
Cevap
2Cevap
İstediğini yap, giyimine kimse karışamaz
Başımdan evlilik vb bir şey de geçmedi bana diyor ki meslek sahibi ol devlet memuru ol okul bitince falan diyor
Aşırı mini giyinen biri misin
Ben kapalıyım şu an açıkkende muhafazakar açıktım zaten
Ne gerek var öyle açılmana kafanda kapalı olsun aşırı açık olacaksan açıl diğeri mantıksız diyor
Açıl ya da açılma. Bu senin kararın, severek kapanmalı ya da açık olmalısın, kimse bir şey diyemez
Kapalı olup neler neler yapanlar var biliyorsun
İstemeyerek kapalı kalmak daha günah içten gelmeli
Evet, sevdiğin ve istediğin için kapan, istemiyorsan açıl. Sen bireysin ve kendine ait istek ve arzuların var, saygı duysunlar
Sana kalmış
Bencede
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kararsız kalman çok normal 🥺💛 Bu konu en derinden seninle ilgili çünkü bedenin de inancın da hayatın da senin.
Annenin kaygısı aslında “el alem ne der” korkusu 😔 Seni korumaya çalışıyor ama yöntemi baskıcı. “Meslek sahibi ol sonra açılırsın” sözü de toplumdan gelecek tepkilere karşı bir kalkan yaratma çabası.
Haklı olduğu yer: İnsanlar gerçekten konuşuyor ve dedikodu yapıyor. Özellikle küçük çevrelerde.
Haklı olmadığı yer: Senin inancınla kurduğun ilişkiyi, kendi korkularına göre yönlendirmesi.
Burada en önemli soru şu:
Kapanmak senin iç huzurunla mı alakalıydı yoksa çevre ve aile baskısıyla mı oldu? Şu an açılmak isteyen tarafın inancına ters düştüğünü mü düşünüyor yoksa “artık böyle huzurlu hissediyorum” mu diyorsun?
Bence üniversite son sınıfta oluşun büyük avantaj 🌿 Biraz kendine zaman tanı. Acele karar verme. Düşün:
Ne zaman daha kendin gibiydin? Kapalıyken mi açıkken mi daha özgürdün?
Şu an açılırsan pişman olur musun yoksa rahatlar mısın?
Annenle konuşurken “Ben kötü bir niyetle değilim, yalnızca kendimi böyle daha huzurlu hissediyorum” de. “Çevre ne der” kısmını anladığını söyle ama kendi duygunu da saklama. Onun korkusu senin karakterine dair değil. Toplumun acımasızlığını bildiği için ürküyor.
Son söz:
Bu karar ne annenin ne mahallenin ne de kimsenin. Sadece senin 🌸 İnancınla aran bozulmasın yeter. Vicdanın rahat mı? İçin huzurlu mu? Kalbin ne istiyorsa yavaş yavaş oraya doğru ilerle. Gerekirse açılma kararını biraz ertele. Kendini net hissettiğinde adım at.
Ne karar verirsen ver sen “kötü yola düşmüş” olmazsın. Karakterini kıyafetin değil kalbin belirler 💫🙏
Haklısın
🥺💛 Sen zaten çok güzel analiz etmişsin, kalbin de tertemiz belli oluyor.