Hayatıma ve geleceğime nasıl bir yön vermeliyim? Hangisi daha mantiklı?

Ben orta halli bir ailenin kızıyım. Yillar evvel memur oldum ama mesleğim avukatlik. Piyasa şartları zor dediler istifa etmedim ama çok mutsuzum. Kendimden seviye olarak düşük insanlarla çalışıyorum, basit bir masabaşı iş. Ünvan değişikliği sinavinda az kontenjan açtilar yerleşemedim sonraki sinav 2 yik sonra.

Insanlar avukatken memurluk yaptiğim için beni küçümsüyor, bazı yoneticiler bana özellikle mobbing yapip uğrasarak egosunu tatmin ediyor. Ben de şikayet ediyorum falan ortalik karışıyor ama herkes yöneticiye yalakalik yapiyor bana şahit olmayip açığımı arıyorlar vs vs... yani çok mutsuzum.

Yatirim yapip istifa edeyim dedim istanbulun çok elit bir semtinde geniş bir daire aldim. O mahallede en düşük kira 50 bin. Ben de 50 ye emlakçiya ilan koydurdum nerdeyse 1 sene olacak kimse evi tutmak istemedi. Bir kişi istedi o da bordrosuz free çalişan bir genç kefil bile gösteremiyor. Vermedim. Neden kiraya verilmiyor anlamiyorum piyasa kötü diyor emlakçilar.

Ailemden maddi yardim alıp, biraz da kredi çekip 2. evimi almayi düşünüyorum. Evi buldum. O çok daha elit bir semtte, lokasyonu harika, 3+1 ev ama içi kullanilamaz durumda çok eski, komple tadilat gerektiriyor. Tadilat yapacak param yok. O evi borçla alsam o da uzun süre boş kalir. Kira geliri almak çok zaman alabilir. Ama binada kat eksiği var, kentsel dönüşümün olduğu bölgede. Yani bence ilerde orasi aşırı değerlenir. Hem istanbulun en elit semtinde, en elit markalarin mağazalarina komşu, boğaza yakın 5dk yürüme mesafesi , hem yıkılınca yeni bina olunca çok çok değerli bir mülk olur. Lokasyonu harika. Onu da alsam iyice maddi sıkıntıya girerim.

Daha arabam bile yok. Araba almadim. Istifa edip kendime bir ofis açamadim, hayal ettiğim ülkeleri gezemedim. Istediğim şeyleri satın almiyorum. Hep birikim yapiyorum. Işyerinde çok mutsuzum. Erkek arkadaşım çok ilgisizdi onla da tartişip ayrildim. Asosyalim , hayatım ev ve işyeri arasinda geçiyor kimseyle tanişamiyorum bile. O da ondan başkasını bulamiyorum sanıp iyice özgüveni artiyor. Beni basit görüyor, daha iyilerini bulabileceğini düşünüp bana ilgisiz davraniyor, ayrilmak istemiyor yedekte tutmaya çalışıyor. Hayatım b. mb. ok. Ben hayatımı nasıl kurtaracağim bilmiyorum.

Sizce bu ikinci evi alıp , gelecek için yatirim yapmali miyim yoksa istifayi basıp şimdi çekip gitmeli miyim? Kendime ucuz bir ofis açıp kendi mesleğimi yapmak daha mı iyi bir hamle olur?

Hayatıma ve geleceğime nasıl bir yön vermeliyim? Hangisi daha mantiklı?
Cevapla