23 yasina gelmis birine babanin telefon ve oda kontrolu normal mi, psikologa gitmek ise yarar mi?

22 yaşındayım 23 olacağım. Babam sürekli değil ama arada telefonumu kontrol ediyor ama telefonumdaki her şeye bakıyor. Whatsapptaki konuşmalarıma, hangi uygulamaları kullandığıma, mesajlarıma, her şeye bakıyor. Yazın Eylül ayında bir olay yaşamıştım ben arkadaşımla ortak fake hesabımız vardı İnstada arkadaşım oradan kıza hakaret etmişti. Ama kız beni tanıdığı için ve olay benimle ilgili olduğu için beni şikayet etmişlerdi. O olaydan sonra da İnstagram kullanmamaya karar verdim kapattım İnstagramımı Tiktok ve Twitter duruyor ama kullanmıyorum uygulama olarak sildim telefonumdan. Geçenlerde akşam yemek yemiştik masada oturup sohbet ediyorduk annem de telefonundan bana bir şey göstermişti kendi telefonumu masaya bırakmıştım babam telefonumu alıp kontrol etmeye başladı ben de kızdım çocuk muyum ben dedim öyle diyince kızdı babam da kendini koruyamıyorsun hata yapmaman için bakıyorum felan dedi İnstagram var mı diye kontrol etti yoktu kullanmıyorsun di mi dedi hayır dedim. Neyden korkuyorsun felan dedi annem de bağırdı baksın baban neyden korkuyorsun dedi. Ve ikisi de özellikle babam beni sürekli eleştirme halinde. Babama sorsan senin iyi olman için yapıyorum diyor. Odam dağınık olduğunda da laf yapıyor odamı da kontrol ediyor. O arkadaşımla da ben zaten görüşmüyorum ikisi de özellikle babam kesinlikle görüşmemi istemiyor. Küçüklüğümden beri bunları yaşıyorum. Yoruldum artık. Tek çocuğum bu arada. Uyku düzenim yok iştahım da kapanmaya başladı son zamanlarda. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. İşe yarar mı?

23 yasina gelmis birine babanin telefon ve oda kontrolu normal mi, psikologa gitmek ise yarar mi?