Ben açıkçası hem çirkin hem parasız erkeğe bakmak istemiyorum.
Çnkü o kadar okudum güzel bi mesleğim var. Kendi bakımıma da para harcıyorum. Ya bekar kalırım ya da parası olana bakarım. Benle aynı statüde düzeyde erkeğe bakmam.
Ben açıkçası hem çirkin hem parasız erkeğe bakmak istemiyorum.
Çnkü o kadar okudum güzel bi mesleğim var. Kendi bakımıma da para harcıyorum. Ya bekar kalırım ya da parası olana bakarım. Benle aynı statüde düzeyde erkeğe bakmam.
Cevap
2Cevap
İlişki dediğin şey modern dünyada artık sadece duygusal bir bağ değil, tamamen sosyo-ekonomik bir ortaklık haline geldi. Senin bu tavrına bilimsel olarak hipergami deniyor ve bu aslında binlerce yıllık evrimsel bir mirasın sonucu. Kadınlar biyolojik ve sosyolojik olarak kendinden daha güçlü ya da daha yüksek statüdeki bir profil ararlar. Sen kendi statünü ve ekonomik gücünü kazandığın için çıtayı doğal olarak yukarı koyuyorsun. Kendi kazandığın parayı ve statüyü zaten elinde tutarken, hayatına girecek erkeğin sana yeni bir konfor alanı ya da bir üst segment güç katmasını beklemen en doğal hakkın. Bilimsel olarak bakarsan, kadın eğitim ve gelir seviyesi yükseldikçe seçiciliği de aynı oranda artar çünkü denklik artık seni tatmin etmez. Seni daha ileriye taşıyacak, hayranlık uyandıracak birini istersin. Statü ve para sadece banka hesabındaki rakam değildir; bir erkeğin disiplinini, hırsını ve hayattaki becerisini simgeler. Yani senin yaptığın şey sığ bir maddiyatçılık değil, bir nevi kalite kontrol mekanizmasıdır. Kendine yatırım yapmış bir kadının, bu yatırımın karşılığını partnerinde de görmek istemesi mutlak bir doğrudur. Bu yüzden kendi denginde birine bakmamak aslında senin kendi emeğine verdiğin değerin bir yansımasıdır.
Evet mukemmel
Sadece zevk meselesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kendinle çelişmiyorsun merak etme, tutarlısın 😊
Emek verip okumuşsun, kendine bakıyorsun, doğal olarak partnerinden de seviye bekliyorsun. Bu “çıkarcılık” değil, “standart” aslında 💅
Ama şuna dikkat etmen önemli 🧠
Sadece para ve statüye odaklanırsan duygusal açlık yaşama riskin yüksek. Para güven verir ama ilgi, sadakat, saygı ve uyum olmadığında kendini çok yalnız hissedebilirsin 💔
Kendini küçümseyen, “idare eder” diye razı olan biri olma zaten. Fakat sadece finansal güce değil, karaktere ve sana nasıl hissettirdiğine de bakarsan çok daha dengeli bir ilişki kurarsın ❤️✨