Bir bayan arkadasımız eşinden ayrılmis ya da dul kalmış kadınları gördüğü iki üç kötü örnekle genelleme yaparak hedef göstermiş ve dul kadınlar çok ahlaksız , kıskanç, sinsi ve tehlikeli olur, aklı olan evli kadınlar dul kadınlar ile arkadaşlık yapmasın diye çirkin bir itamda bulunarak dul kadınları bir kalıba sokmus, , bir insanın ahlaksız olması dul olmasıyla değil kişiliğle alakalıdır , her hangi bir sebepten eşinden ayrılmis ve dul olan erkek ya da bayan hiç kimse tehlikeli ya da ahlaksız değildir , herkes kendi yaşadığını bilir 🥺 hiç bir zaman büyük konuşmamak lazim , evlilik nasıl hak ise boşanmak ta haktır hayat ne gösterir bilinmez , insan aynı ayakkabı ile o yollardan gecebilir hiç kimse neler yaşayacağını bilemez , bir kadın olarak bu soruyu açan arkadaşımızi burdan şiddetle kınıyorum ve bu düşünceyi ona hiç yakıştıramadım, insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş derler...✍️✍️✍️
Güncellemeler
4 ay
SS teşekkürler 🙏🌸
Dul kadınlara neden hala kötü gözle bakılıyor, bu önyargının sebebi ne?
Vallahi ben sana şöyle bir şey söyleyeyim hani dediğimi yanlış anlama ben kimseyi ayrılmış dul falan diye asla küçük görmem herkesin hayatında neler yaşadığını hiçbir zaman bilemeyiz bunun böyle olmasının sebebi ne biliyor musun bak ben sana samimi söylüyorum istisnalar kaideyi bozmaz herkes aynı demiyorum bir kenara ayırıyorum şöyle yani çürük elmayı da sağlam elmayı bir kenara ayırıyorum çürük elma açısından düşünüyorum yani şimdi internete baktığın zaman aynı zamanda ortama baktığın zaman eşinden ayrılmış kadınların bazıları hepsi demiyorum altını çiziyorum yanlış anlama söz konusu olmasın ya da nasıl desem sana size karşı bir kırıcı bir kelime kullanmak istemem ama istisna ediyorum bazı kocasından ayrılmış kadınlar affedersin eskort hayatı yaşamaya başlıyor yani işte zengin bir adam bulup parasını yeme ya da işte nasılsa ben boşandım çok rahat takılırım istediğimi yaparım artık bakirelik durumum da yok diyerek önüne gelenle yatıp Kalkan ne yazık ki ülkemizde bunlar da var o yüzden azınlıkta kalan düzgün geçinen namusuna düşkün insanları bile ayrıldıktan sonra düzgün olmaz kafasıyla hareket ediyorlar anlatabildim ön yargıdan kaynaklanan bir durum peki bu önyargının asıl sebebi ne biliyor musun Ben sana onu da söyleyeyim.
Yine sizin kendi cinsleriniz bak mesela ben 11 yıldır burayı kullanıyorum ben ayrılmış çok insan tanıdım düzgün insan tanıdığım kadar affedersin bozuk insanla tanıdım uçkur düşüp kadın erkek de tanıdım. O yüzden ne yazık ki bu tarz insanlar olduğu için toplumda boşanmış olan kadınların ya da ayrılmış olan kadınların sürekli cinsel açlık çektikleri herkesle yatıp kalkıyor gibi bir ön yargısız konusu oluyor anlatabildim mi işte önceki ahlaksız insanların yaptıklarını ön yargılar nedeniyle sonrakiler de çekiyor.
Tekrar ediyorum istisna ediyorum ayrı tutuyorum böyle insanlar olduğu için genelleme söz konusu oluyor. Mesela burada da örnek veriyorum erkeklere kadınlar sapık diyor ama dediğim gibi Ben 11 yıldır burayı kullanıyorum affedersin sanal cinsellik konusunda ustalaşmış kızlar gördüm. Yani böyle düşününüz zihniyeti kötü olduğu gibi kalbi kötü olduğu gibi aynı zamanda sizin kendi hem cinsleriniz bu yolları tebessül ettiği için geriye kalanları da aynı mantıkla düşünüyorlar doğru mu değil.
Biraz uzun yazdım umarım kırmadan ve yanlış bir şey söylemeden yazmışımdır.
Şunu da düşünüyorum eklemek isterim böyle şeyler için canınızı sıkmayın Çünkü toplumdaki insanların yaptığı şeyleri veya söylemlerini sürekli düşünecek olsak mezarı yerimizi ayırtmamız gerekir
iki üç kötü örnek görüp koca bir insan grubunu aynı kalıba sokmak bana hiç doğru gelmiyor dul olmak ya da boşanmış olmak bir karakter meselesi değil hayatın getirdiği bir durumdur ahlak insanın içinde olur medeni halinde değil iyi de kötü de her yerde var evli olmak kimseyi otomatik olarak iyi yapmadığı gibi dul olmakta kimseyi ahlaksız yapmaz kim ne yaşadı ne atlattı kimse bilemez büyük konuşmamak lazım bugün kınadığın şey yarın senin imtihanın olabilir hayat bu insan aynı ayakkabıyla o yollardan geçmeden anlamıyor kadınları birbirine düşman etmek yerine biraz empati yapmak gerek ben bir kadın olarak bu genellemeyi doğru bulmuyorum ve hiç yakıştıramadım çünkü asıl tehlikeli olan dul olmak değil önyargıdır
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍 insanin zikri ne ise fikri de o oluyor maalesef 😌 insanın ahlaki terbiyesi cinsiyeti ya da medeni durumu ile ilgili değil kişiliği ile alakalıdir, iki üç kötü örnekle genelleme yapmak çok yanlış olur, bugün binlerce şehit eşleri var dul kalmış , onlar için bunlar dul kadınlar çok tehlikelidir, sinsi ve ahlaksız olur diye hiç kimse itham edemez , ya da herhangi bir sebepten dolayı eşinden ayrılmis bir kadın ya da erkek böyle bir ithamla yargılanamaz , evinde mutsuz olan , ya da şiddet gördüğü bir evliliği sırf toplum dul kadınlar çok kötüdür yaftasi yememek için evliliğini yürütmek zorunda değil, evlilik nasıl hak ise boşanmak da haktır , insan biraz düşünce yapısına ağzından çıkan laflara dikkat etmeli yarın öbür gün kinadigin şeyle imtihan olursun
Herkes incittiği yerden incinir. Yarın öbür gün kocası boşadığında bu sözleri aklına gelir, kendinden utanır. Dul olmak senelerdir o kadar aşağılandı ki artık dul demek bile yanlış görülüyor. Ama dul olmak kötü bir şey değil, bu yüzden dul demekten çekinilmemeli. Bekar demek bekaretten gelir, hiç evlenmemiş demek. Ama artık dul kelimesi hakaret sayıldığı için dullara da bekar deniliyor. Neyine güveniyor ki? Nerden biliyor dul kalmayacağını?
Bu yazılanları okuyunca içim sıkıştı canım 💔 Dul kadınlara kötü gözle bakılmasının en büyük sebebi eski, ataerkil kalıplar ve korkular. Kadının özgür, kendi ayakları üzerinde duran hali bazılarını rahatsız ediyor.
İki üç kötü örnek yüzünden koskoca bir gruba damga vurmak büyük haksızlık 😔 Ahlak evli olmaktan ya da dul olmaktan değil karakterden gelir. Boşanmak da dul kalmak da hayatın bir gerçeği ve bir haktır.
Senin duruşun çok sağlıklı 👍 Empatin de çok yüksek. Böyle önyargılara karşı medeni şekilde tepki vermek hem kendin hem de diğer kadınlar için güzel bir duruş 💐✨
İnsanlar sevdiklerind enasılki evlenebiliyoesa , sevgi bittiğinde boşanabilirler. "DUL" kavramı anayasamızda yok artık tc kimlikte bekar yazıyor. Tabiki bu insanların tekrardan evlenmeye mutlu olmaya hakkı var. Ben hemcinslerimde karşı çıktığım tek bir husus var o da evli insanlarla birlikt eolunması hususu. Ama sevdim ama aşık oldum falan gibi saçmalıkları kabul etmiyotum.
Elbette ki her şey bizim için , hiç kimse mutsuz olduğu ya da şiddet gördüğü bir evliliği sırf toplum dul kadın der kötü kadın der diye evliliğini yürütmek zorunda değil , evlenmek nasıl hak ise bisanmak ta haktır , ayrıca genelleme yapması ne kadar üzücü , bugün binlerce şehit eşleri var onlar için bunlar dul kadınlar tehlikeli olur ahlaksız olur diye i kimse tham edemez , insanın ahlaki terbiyesi cinsiyeti ya da medeni durumu ile ilgili değil kişiliği ile ilgilidir, insan biraz düşünce yapısına ağzından çıkan laflara dikkat etmeli yarın öbür gün kinadigin şeyle imtihan olursun
Bu sitede ki özellikle ''gizli'' üyeleri kimse ciddiye almamalı. çoğu zaten troll hatta evli olmayı geçtim 18 yaşından küçük olduklarını düşünüyorum. yani bir iki insana bakıp kimse öfkelenmesin.
Bunu dışında da zaten bir insanı tanımadan yargılamak ya da ona laf atmak korkaklık ve karaktersizliktir. kimin ne yaşadığını bilmeden kimse kimseyi eleştirmemeli ya da ön yargıyla yaklaşmamalı. benim tanıdığım dul kadınlar kendi halinde kimseye bir zararı olmayan insanlardı..
Tamamen ön yargıya dayalı bir yaklaşım. Köyü gözle bakanların gözü kötü, gördüğü değil. Şnsan baktığında kendisini görür ya da görmek ister. "dul olan erkek ya da bayan hiç kimse tehlikeli ya da ahlaksız değildir." Buna da katılmıyorum sen fazla güzel bakıyorsun. İnsan konumundan ya da tabiyetinden dolayı, iyi veya kötü olmaz, mizac meselesi bu, belki karsına çok şiddet uyguladı ayrıldı, bunu bilemeyiz. Kötülük karekterle ilgili sıcak su domatesi yumuşatır ama yumurtayı sertleştirir.
Kimse kimsenin iç dünyasını ve yaşadıklarını bilemez kimse de kimseyi bu konularda yargılayamaz evlenip boşanmış olabilir aldatılmış olabilir dolandırılmış şiddete uğramış da olabilir ve bildiğim bişi varsa kınadığıyla imtihan olur insan
Önce kanunların bu konuda ki durumu değişmeli bence boşanan da dul kocası ölende Devletimiz sağ olsun önce o damgalıyo sonra da piyasaya sürüyo ne bekleyebiliriz ki piyasadakilerden. Baş damgalamış afedersin de kıçtakiler mi damgalamıycak
Ablacım sen niye kafana takıyorsun bu insanları, bu insanlar herkesin hayatını kendi yaşadıkları gibi sanan insanlar. Zeka seviyeleri düşük kişiler. Ne demiş Mevlana: Cahilin yanında kitap gibi sessiz ol. Boş ver, umursama, sus geç.
Genelleme yapması çok yanlış gülüm bugün binlerce dul kalan şehit eşleri var onlar için, bunlar dul ahlaksız olur tehlikeli olur diye kimse itham edemez insanın ahlaki terbiyesi cinsiyeti ya da medeni durumu ile değil kişiliği ile alakalıdir iki üç örnekle genelleme yapmak doğru olmaz, insan biraz düşünce yapısına dikkat etmeli , yarın öbür gün aynı duruma kendisi de gelebilir ağzından çıkan laf senin imtihanın olabilir
Öyle tabii ki ablam, sen sonuna kadar haklısın ama bu tarz düşünce yapısına sahip insanlar laftan anlamıyor maalesef. İnsandan anlayan, kalbi gönlü temiz birisi olsa zaten bu tarz şeyler yazmaz. O yüzden anlatmaya çalışarak boşuna kendini yormuş oluyorsun bunlara karşı.
Hiç kimseye ön yargılı değil dul evli insanın içinde edep ahlak yoksa ne önemi var dul olmak her önüne gelenin altına yatıyor değil ya böyle kötü örnekler hoş değil
Tamamen kişilik / karakter meselesi aslında dul olmakla hiç bir alakası yok bu olayın. Büyük saçmalıyor böyle düşünen kesim. Çok yanlış bir düşünce bu. 👍
Kesinlikle öyle 👍 insanın ahlski terbiyesi cinsiyeti ya da medeni durumu ile ilgili değil kişiliği ile alakalıdir iki üç kötü örnekle genelleme yapmak yanlış olur
Kendini bilmezin biri işte ve çok doğru yazmışsın insan ayıpladığı kınadığı dalga geçtiği şeyi yaşamadan da bu dünyadan ayrılamıyor çok örneklerini gördüm bizzat
Kesinlikle öyle 👍 benim en çok üzüldügum konu bugün binlerce dul kalan şehit eşleri var onlar için bunlar dul kadınlar ahlaksız olur tehlikeli olur diye kimse itham edemez insanın ahlaki terbiyesi cinsiyeti ya da medeni durumu ile değil kişiliği ile alakalıdir iki üç kötü örnekle genelleme yapmak yanlış olur bir kadın eşinden şiddet gördüğü bir evliliği toplum kötü gözle bakar dul kadınll derler diye devam ettirmek zorunda değil , kimse kimsenin ne çektiğini nelerden geçtiğini bilemez , oyuzden insan biraz düşünce yapısına, ağzından çıkan laflara dikkat etmeli yarın öbür gün kinadigin şeyle imtihan olursun
Genelleme yapması çok yanlış zaten , l canım her dul kalmıs ya da eşi ölmüş kadın ya da erkek ahlaksız değildir bugün binlerce dul kalan şehit eşleri var, onlar için bunlar dul kadınlar ahlaksız olur tehlikeli olur diye kimse itham edemez, insanın ahlaki ve terbiyesi cinsiyeti ya da medeni durumu ile değil kişiliği ile alakalıdir, iki üç kötü örnekle genelleme yapmak yanlış olur, insan biraz düşünce yapısına, ağzından çıkan laflara dikkat etmeli yarın öbür gün kinadigin şeyle imtihan olursun
Bunlar cahil kesim. Cahil olmasa böyle sığ düşünceli olmazlar. Dediğin gibi binlerce dul insan var bunların hepsini aynı kefeye koymak çok yanlış. Ne olursa olsun bu şekilde itham etmek çok yanlış ve kişinin vebaline girmiş oluyorsun.
maalesef böyle bir bakış açısı var ama o insanların kötü olduğundan değil karşı taraftaki akbabaların onların sahipsiz kaldığı düşüncesiyle akbabalık dürtüsünün yaptırdığı bir şey
İnsanın zikri ne ise fikri de o oluyor maalesef 😌 on yargılari ile insanları genelleme yaparak bir kalıba sokmak cehalet örneğidir ve insan birazda olsa düşünce yapısına ağzından çıkan laflara dikkat etmeli yarın öbür gün kinadigin şeyle imtihan olursun
Haklısıniz 👍👏👏 benim en üzüldügum konu şu oldu genelleme yapmasi çok yanlış bugün binlerce dul kalan şehit eşleri var onlar için bunlar dul kadınlar tehlikeli olur ahlaksız olur diye kimse itham edemez , insanın ahlaki terbiyesi cinsiyeti ya da medeni durumu ile ilgili değil kişiliği ile alakalıdir iki üç kötü örnekle genelleme yapmak yanlış olur insanın başına her şey gelebiliyor eşi ölebiliyor ya da bazı sebeplerden ötürü boşanmak zorunda kalabiliyor bu bizim kötu ya da ahlaksız bir insan olduğunuzu göstermez insanın dul kalması kişiliği ya da tercihi ile olmuyor hayatin getirdiği bir durumdur
Hemen sorarlar niye boşanmış yoksa başka bişi mi var ... gibi uyuz millet sanane bidaha evlensin bak ozaman derler ana 2. Bahar diye bekar kaldımı oe damgası
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 insanları on yargı ile genelleme yapmak bir kalıba sokmak ne kadar. Yanlış , insanın ahlaki terbiyesi cinsiyeti ya da medeni durumu ile ilgili değil kişiliği ile alakalıdir iki üç kötü örnekle genelleme yapmak yanlış olur, boşanmak , ya da dul kalmak bir tercih değil hayatın bu noktaya getirdiği bir durumdur , bugün binlerce dul kalan şehit eşleri var, onlar için bunlar dul kadınlar çok tehlikelidir Ahlaksız olur sinsi olur diye kimse itham edemez, her şey insanlar için hayat ne gösterir bilinmez , ama insan biraz düşünce yapısına ağzından çıkan laflara dikkat etmeli yarın öbür gün kinadigin şeyle imtihan olursun
Çok doğru. Rabbim kimseye yaşatmasın... ama zor gerçekten bütün bu olumsuzluklara rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz. Zaten bunun vermiş olduğu bir ağırlık var toplum düşüncelerinden dolayı bir de bu şekilde öğrenince İnsan gerçekten kötü hissediyor... Üzücü gerçekten
O gizli ciddi anlamda paronayak ağzı yanmış genelleme yapan bir kişi bu dünyada en ahlaksız kişiler ahlak bekçiliği yapan kişilerdir bunu bilir bunu söylerim.
İnsanın zikri ne ise fikri de o oluyor maalesef 😌 on yargıli olmak ve genelleme yaparak insanları bir kalıba sokmak yanlış olur bu cehalet örneğidir , insanım başına her şey gelebiliyor eşi ölebiliyor ya da bazı sebeplerden dolayı boşanmak zorunda kalabiliyor bu bizim kötu ya da ahlaksız bir insan olduğumuzu göstermez , insan birazda olsa düşünce yapısına ağzından çıkan laflara dikkat etmeli yarın öbür gün kinadigin şeyle imtihan olursun
Çok haklısın. aslında hepimiz Allah korusun ama sakat olmaktan sadece bir kaza kadar uzağız veya evliyse dul olmaktan da bir adım kadar uzağız hatta yaşayanlar olarak ölüme bir adım kadar uzağız … Bir anlığına bakar her şeyin bir anda tamamen değişmesi..
Medeni durum üzerinden ahlak bekçiliği yapmak bir fikir değil, patolojik bir özgüvensizliğin dışavurumudur. Bu kadın "dul" kadınlardan değil, aslında kendi yetersizliğinden ve ilişkisindeki kırılganlıktan korkuyor, bu yüzden hedef saptırarak kendini güvende hissetmeye çalışıyor. Ahlak nüfus cüzdanında değil, bilinçtedir. Bu tarz ilkel ve saldırgan genellemeler sadece sahibinin zihinsel sığlığını ve karakterindeki ciddi açıkları kanıtlar.
Karşı cins arkadaşşarımın çoğu dul kadınlar oldu iş veya cevreden kişiler oldu. Her zaman saygı ve görgü kurallarını asla aşmazlar daha hasas daha kurakcı olurlar. Bu konuda her zaman güzel dostluklar kurdum
burada da dışarıda da evli insanların eşleri dışında insanlarla ilişkileri çıkıyor yazılanlar yazılmayanlar. Mesele evli bekar ya da dul olayı değil ahlak zihniyet haysiyet ve sahsiyetle ilgili.
Burada kimsenin alnında dul yazmıyor ama buradaki kızlara bakınca örnekteki dul kadınlara dua ettiren tipler. Canı dullar tarafından yanan, onlara karşı kin besleyen birinin örneğini vermişsin bence