İnsanlar neden dış görünüşle dalga geçer, böyle akrabalara karşı en etkili tepki ne olur?

Hayırlı kandiller... Elimde olmayan bişey gözlerim büyük küçükken ilkokulda öğretmenim bile dalga geçerdi gözlerini pörtletirdi bana bakarken. Ayrıca küçükken kolum çok kötü şekilde kırılmış ve ameliyatta yamuk oturtulmuş kolumda kocaman bi dikiş işi var ve yamuk ben şükrediyorum neyseki büyüdü diye çünkü benim gibi olan yamuk oturtma nedeniyle kolu gelişmeyen insanlar dahi var. Küçükken arkadaşlarım dalga geçerdi büyüdüm dar kol giymek istemedim hiç. sonra sırtımda bi sorun çıktı skolyoz yıllarca düzelmesi için spora gittim ama düzelmedi ve 16 yaşında ameliyat oldum platin ve 26 vida takıldı boydan boya dikiş. Bu sıkıntılar Allahtan dedim günahlarıma kefaret olur inşallah dedim çünkü ameliyat zor bi ameliyattı psikolojik olarak tam ergenlim döneminde her hafta hastanedeydim ve riskli ameliyat yürüyemez felç kalabilir diyenler bile oldu çok şükür atlattık. Ama bu süreçlerimi bilen ve şimdi bununla dslga geçen insanlar var benim karskterim kimseyi kırmaya kimseye cevap vermeye müsait değil sadeve kendim üzülüyorum böyle olunca. Ben yeni nişanlandım nişanlım beni beğeniyor ben de kendimi yeni yeni sevmeye başladım. Bu süreçte 32 yaşında çoluk çocuklu kuzenim iyice zıvanadam çıktı. Sürekli insnaların arasında benim çok sorunlu olduğumu takma bebek gibi olduğumu söylüyor ve bana gözlerini büyüterek bakıyo. Ben de sadece gülüp geçiyorum karşısında ama çok üzülüyorum. Gerçekten kendimle yeni barışmışken her şeyimi anlatıp beni böyle kabul eden bana böyle değer veren biriyle karşılaşmışken eski travmalarımı tekrar yaşıyor gibi hissettim bu sebepten. Nasıl bi tepki verme lazım ki bu insanları durdurayım fikir verir misiniz?

İnsanlar neden dış görünüşle dalga geçer, böyle akrabalara karşı en etkili tepki ne olur?