Babamın üvey çocuklarına araba, bize borç ve yokluk çekmesi normal mi, haksızlık mı yapıyor?

kızlar benim babam assırı ulti mega mufazakar bi adam ve aielside cok dindar tamammı benim bababm annemle evlenmeden önce baska bir kadınla evlilik yapmıs ve 3 cocuğu olmus iste en kücük ablama aramda 11 yas var iste bu üveyler benim annemle anlasamamıslar diye üveyler yıllarca babaannemle yasamıslar babam her türlü imaknları onlara sağladı hepsinin altına araba cekti hepsi hatırlarım iphone 7 cıktığı zaman ilk alanlardandı iste bende oz mnlar 9 yasında falanım babam abime araba aldı abşama araba aldı kücük ablama araba aldı babam kendi arabası yokken onlara arba aldı tamam mı iste benim annem size yemin ederim 19 yıl boyunca üstüne kıyafet alammıs geldiğinden beri borç ödüyo yani ben kendimi bildim bileli benim babam kart borcu ödüyo tamammı iste ben kücükken bana annem babamın dayısının oğlunun kzının eskilerini giydirdi ben yıllarca baskalarının eskilerini giydim ben 11. sınıftayken bize yatak alındı falan annem hic bir sekilde mobilya esya falan asla almadık hep kırıkları yaptırıp kullandı babam 2023 te annemin aıtnlarını bozdurup araba aldı ve hala borc ödüyolar tamammı iste bize gelince ortada para mara yok ebinde bes kurus parası yok baska sehire kzıının yaına ziyaretei gidiyo bana zmanında güzel bir lise kazanırsan sana telefon alıcam dedi ve ben yasadığım sehrin en iyi lisesini kazandım ve bana babaannemin evinde olan telefon olduğu süpheli olan iphone 6s i yaptırdı iste bana kartım yapılandırılmıs elimden gelen bu falan dedi bende tama dedim icime attım ama telfon cidden kullanılmayacak gibiydi iste ben okuu birincilikle bitirince babamdan telfon isteidm ve bana param yok dedi bir tebrik bile yoktu ortada ve bunndan 3 gün sonra yılda 1 kez bile aramayan ablamın yanına gitti ve o sehirde babamın eski karısıda yasıyo arkadaslar sizce babam haksızlıklı yapıyor

Güncellemeler
4 ay
ve bizim evimizi abime bağısladı
Babamın üvey çocuklarına araba, bize borç ve yokluk çekmesi normal mi, haksızlık mı yapıyor?