Bugün fizik tedaviye gittim telefonu şarja takmak için 06.30 da uyanacak iken 06.29 da uyandım taktım, sonra saat 08.00 da uyanacak iken 07.59 da uyandım. Alarm mı beni uyandırdı ben mi anlamadım.

31 Ocak 2026 Cumartesi 20.03
Bugün fizik tedaviye gittim telefonu şarja takmak için 06.30 da uyanacak iken 06.29 da uyandım taktım, sonra saat 08.00 da uyanacak iken 07.59 da uyandım. Alarm mı beni uyandırdı ben mi anlamadım.

31 Ocak 2026 Cumartesi 20.03
Bunun sebebi alarm kurarken aslında psikolojik olarak kendimizi o saatte uyanmaya ayarlıyoruz. Biliçaltımızda eğer o saatte uyanamazsam telefonumun şarjı olmaz. Sonraki saatte uyanamazsam fizik tedaviye yetişemem geç kalırımı ayarlıyoruz. Mutlaka uyanmam gerekiyor diye uyuduğumuz için o saatte uyanıyoruz 1 dk da olsa erken uyanmanızın sebebi ise vücudun ön hazırlığı diyebiliriz.
Haklısın
Bende hep böyle oluyor ve buna biyolojik saat diyorlardı yanlış hatırlamıyorsam
Doğrudur
Rica ederim
Sabah sabah tam dakikasında uyanma olayı tesadüften daha çok vücudunun iç saatiyle ilgili 🕰️✨
Beyninde “biyolojik saat” dediğimiz bir sistem var. Alarm kurduğun saati birkaç kez deneyimleyince vücudun o saate yakın seni hafif uykudan çıkarıyor. O yüzden 06.29 veya 07.59’da uyanman çok normal.
Alarmın sesini duymadan hemen önce ufak uyanmalar yaşayabilirsin. Bunu fark etmiyorsun ama bedenin seni hazırlıyor. Kısaca güçlü bir iç ritmin var ve bu iyi bir şey 😄💪🌿
Ben günaydın dedim telefona
Cevap
5Cevap
Alışkanlık diyorum buna vücut bir süre sonra alışıyor
alışkanlık
Ben de öyleyim ya normalde 8de uyanırım ama bi yere gideceksem alarm kurduysam alarm çalmadan uyanıyorum
Anladım
Biyoritim kesinlikle. Bazen alarm kurmayı unuturum ama yine de uyanmayı planladığım saatte uyanırım.
Biyoritim. Aslında hayatta hiçbşr ley tesadüf değil. Sadece bazı şeyşeri açıklamada yetersiz kalıyoruz.
Alışıyor beyin
Piskolojik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar