İnsanoğlu neyi elde ederse onun nankörü oluyor, değeri kalmıyor. Ruh hastasıyız kısaca.
Bence evlilik aşkı öldürür, sizce?
İnsanoğlu neyi elde ederse onun nankörü oluyor, değeri kalmıyor. Ruh hastasıyız kısaca.
Bence evlilik aşkı öldürmez, ama aşkı sınar. Her şey alışkanlığa dönüştüğünde, emek azalınca aşk da sessizleşir. Evlilik başlı başına bir son değil; içi nasıl dolduruluyorsa ona göre şekil alır. İlgi, merak ve özen devam ediyorsa aşk başka bir hâle bürünür, daha sakin ama daha derin olur. Öldüren şey evlilik değil, birbirini ihmal etmektir.
Merhaba,
Sence'ne katılmıyorum. Yanlış!
Aşkı öldüren kişilerdir. Aşkı bilmeyen elinden geleni üstüne düşeni yapmayanlar!
Aşkı diri canlı tutmak çok basit öldürmek zor!
Aşkı öldürenlerin bahaneleri bitmez, evlilik olur, sıkılmışlık olur, maddiyat olur, eskisi gibi sevmiyorum olur, farklı heyecanlar arayış olur, olur da olur! 😅
Sen eskiden böyle düşünmezdin..
Heheeh 😅😂😅seni gördüğüme sevindim. Kapak fotoğrafında en sağdaki seni hatırlıyorum. 😅 (Ç)
Eskiden küfür de etmezdin sen 😅çok kibar efendi saygılı bir hanfendiydin 😅
İncinmişsin 😅
Saf masum ponçik bir insandın çocuksu 😅 büyümüşsün 😅
Büyümüşsün kocaman olmuşsun diyeceğim ama sanmıyorum. 😅
Minnaktın diye hatırlıyorum. 😅
Evet eskiden iyiydin iyi bir insan olarak hatırlıyorum seni. 😅
En güzelini yapıyorsun. Canları cehenneme lanet olası pislikler 😅
Benim ki hâlâ sevdiklerim için 😅kendimden vazgeçeli çok olmuş geç kalmışım
Senin gibi olmak istedim 😅
Hahaah 😂😅😂sanki benimkini almadılar bozuk para gibi harcadılar be ama ben yine de malım 😂 hiçbir beklentim yok ne yarından nen sonrasından her şeyin canı cehenneme 😅bugün iyi olsun iyi olacak bir şeyler olsun yeter
Bilmem 😅bir yanım değiş diyor diğer yanım sektör et diyor zaten olan olmuş 😅battı balık yan gider hesabı
Kim kimden çocuk yaptı belli olsun diye var evlenmeden hamile kalırsan sevgilin red ederse çocuk başına kalır hiç bir şey de yapamazsın evlilik kadını korumaya yönelik
Bence evlilik aşkı öldürmez ama yanlış beklentiler ve rutin aşkı yıpratabiliyor. Aslında evlilik iki kişinin hayatı birlikte yürütmeyi seçmesi, aşk ise onu canlı tutmak için emek isteyen bir şey.
Evlilik aşkı öldürmek zorunda değil ama emek verilmezse aşkı yoran şeylerden biri olabiliyor 💔➡️❤️
Evlilik aslında güven, ortak hayat kurma ve “yalnız yürümeme” ihtiyacından doğuyor. Aşkın canlı kalması için ise rutin içinde kaybolmamak çok önemli.
Konuşabilen, sınırlarına saygı duyan, birlikte büyümeye istekli iki insan için evlilik aşkı tüketmez tam tersine derinleştirir 💞 Ama sadece “evlenmiş olmak için” yapılırsa o zaman aşk zamanla solar.
Cevap
40Cevap
aşk diye bir şey yok zaten
Bence de. Bir de evlenince tarafların tavırları da değişiyor. Ekstra baskı yük oluşuyor.
Sadece o da değil. Arkadaşndan beklentin farklıdır, sevgilinden farklıdır, eşinden farklıdır. Roller değişince beklentiler de değişir. Bir de sevgiliyken bırakıp gitmek ayrılmak çok kolaydır ama boşanma o kadar kolay değil. Bu bile kişilerin davranışlarını etkiliyor.
Evlilik aşkı öldürüyorsa ölen aşk değil hevestir
Birçok insanın yaptığı tarihi hata; yaşadıkları hevesi aşk zannetmeleridir
Bence evlilik aşkı öldürmez, alışkanlık öldürür.
Emek bitince, heyecan da gidiyor. Yoksa evlilik tek başına suçlu değil.
Saygı yoksa birlikte yaşamak da sevgiyi (aşkı) öldürür
Aşk diye bir şey yok zaten. Tutkulu ve saygılı bir ilişkin varsa evlilikte eğlenceli olur
hiç evlenmediğim için bilmiyorum fakat aile olup ailesine sahip çıkan olmalı benim gözümde.
Onu o kadar çok kişi seviyor ki zaten şansım yoktu ama evlenseydik …:)
Uykular haram ama bilmiyor ☹️😭
Yok şansım yoktu zaten istemezdim
Ben kimim ki:)
Onlarla olsun oldu da🤨
Neden evlilik aşkı öldürüyor diyorsun peki
Geçerli ve nesnel nedenin nedir
Olabilir ama her insan bir değildir. Mesela siz öyle misiniz? Bence hayır. Nasıl siz öyle değilseniz, sizin gibi erkekler de vardır. Mesele bunu bulmaktır. Gerek kadın, gerekse erkek, hayatına aldığı kişiyi kendisi seçer; dolayısıyla evliliğini de yine kendisi belirler.
Evlilikte cinsellik ve arzunun azalmasını önlemek için birkaç temel yaklaşım vardır. Öncelikle iletişimi güçlendirmek gerekir. Duygularınızı ve cinsel beklentilerinizi partnerinizle açıkça paylaşın, karşı tarafı dinleyin ve isteklerini anlamaya çalışın. Rutini kırmak da önemlidir; sürprizler yapmak, yeni pozisyonlar veya ortamlar denemek ve haftada bir özel çift zamanı ayırmak arzuyu artırır.
Fiziksel ve zihinsel sağlığı korumak da cinsel isteği etkiler. Düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenmek, yeterli uyumak ve stresi azaltmak önemlidir. Duygusal bağ ve romantizmi güçlendirmek için öpüşme, sarılma, dokunma gibi günlük fiziksel temaslara önem verin, partnerinizi takdir edin ve ortak hedefler paylaşın.
Cinsel eğitimi artırmak için kendi bedeninizi ve partnerinizin zevklerini keşfedin, doğru bilgi edinmeye çalışın. Zihinsel çekim ve fanteziyi canlı tutmak için hayal gücünüzü kullanın ve erotik materyalleri dikkatli şekilde değerlendirin. Son olarak, uzun süreli libido kaybı veya uyumsuzluk durumlarında cinsel terapist veya çift terapisine başvurmak ve sağlık kontrollerini yapmak faydalıdır.
Arzuyu canlı tutmak, cinsel yakınlığı bir görev değil, sürekli yatırım gerektiren bir bağ olarak görmekle mümkündür.
Hiç evlenmedim ama kıyısından dönmüş biri olarak bence aşkın yerini başka bir his alıyor ama aşktan daha değerli bir his.
Nasıl yani anlamadım
Ölümlü dünya eninde sonunda yine öleceğiz anın tadını çıkarmak lazım usulüne göre
Evlenemiyorum demiyoda evlilik aşkı öldürür diyo hıh
İllaki öldürür de yerini sevgi saygıya bırakması gerekiyor bir yerden sonra
Bilmiyorum ki herkes hur takilsa ne guzel olur du dimi
fikirler müşterektir çoğu insan sağda solda orada burada vuruşmalar ile hayatını idame eder
Birbirlerini cidden sevenler için bence değil öldürmez
Evlilik ben hiç almiyim lütfen bana yapiştirsin geçsin bu yeter bana
Evlilik soyun sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için var ama size göre evlilik özgürlüğün kısıtlanması
Evlilik bos is bu zamanda akli olan evlenmez
Özgüveni olmayan eziklerin uydurduğu laflar bunlar.
İnsanlar evlenmesin mi yani aşk her türlü ölür zaten
Bende onu anlamıyorum seven insan evlenmeden sevemez mi
Sen böyle gayri resmi takılmaya devam et 👍🏽
Doğru insanla yapılıyorsa aksine taçlanır
Hayır nasıl biriyle evlendiğine bağlı
Ölen aşk değil heyecan ve tutku
Sanırsın ki bekarlara aşkların Dan ölüyorlar
Kesinlikle katılıyorum
Aşk ulaşılamayana duyulur kavuşunca biter
Doğru kadınla yaşatır
Cinayet katliam vahşet
Evlilik aşkı öldürüyorsa neden birliktelik olur?
Aşk eski bir yalan
Aynı fikşrdeyim
Zaten
Evet bencede
Zaten öyle öldürüyor
Yasalardan dolayı
Yok valla gayet iyi
Öldürğyor
öldürmez
Yoooooo
Çifte bağlı bence
Öldürüyor