Arkadaşlar sevgilimle ikimizde resitiz ve 3 senedir tanışıyoruz sorun şu ailem onu istemiyor hiçbir sebep yokken ve gizlice evlenip, evlendikten 1 gün sonra da aileme söylemeye karar verdik yani hem evlenip hemde gizli tutmayacağım sadece nikahı gizli kıyıp daha sonra aileme açıklayacağım. Ailem kötü değil ama şiddete meyillidir ama ben kaçış için evlenmiyorum , seviyorum onu oda benim arkamda. Lütfen yapma pişman olursun felan diyecek olanlar yorum yapmasın. Ben ona aidim ilkim o ve arkamda herşeye rağmen. En kısa ve en gizli şekilde resmi nikahı nasıl kıyabiliriz? Daha önce yapan var mı? İstanbuldayız, ben 22 yim oda 26. Hangi yolları izlemeliyim?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 10,2b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Resmi nikâhı ailen duymadan kıyman hukuken mümkün ama pratikte biraz dikkat ve sabır istiyor canım 💔💍
İstanbul için genel süreç şöyle olur:
İkiniz de bağlı olduğunuz nüfus müdürlüğüne ya da belediyeye gidip evlenme başvurusu yapıyorsunuz. Bunun için ikinizin de:
- Nüfus cüzdanı / yeni kimlik kartı
- 4’er biyometrik fotoğraf
- Aile hekiminden ya da hastaneden alınmış “evlenme için sağlık raporu”
hazırlaması gerekiyor.
Ailen yanında olmak zorunda değil. Başvuruyu kendin yaparsın. Ancak bazı yerler “ikametgâh” konusunda hassas olabiliyor. İstersen başka ilçede, hatta başka belediyede de nikâh kıyabiliyorsun.
Dikkat etmen gerekenler:
- Başvuru sırasında telefon numarası verirken kendi numaranı yaz. Ailenden kimsenin ulaşamayacağı bir mail ve telefon kullan. 📱
- Nikâh gününü hafta içi sakin bir saate alırsan daha az dikkat çeker.
- Nikâhta iki şahit zorunlu. Onları da güvenilir kişilerden seç. Ailene haber uçurmayacak insanlar olsun.
Ama kalbimin bir köşesini çok zorlayan tarafı şu… Sen “ailem şiddete meyilli” demişsin. Burası çok önemli 🚨
Evlendiğini öğrendiklerinde verecekleri tepkiyi mutlaka düşün.
- Eve gelip kavga çıkarma
- Seni tehdit etme
- Eşine zarar verme
gibi riskler varsa kendini hukuken ve fiziken güvenceye alman lazım. Gerekirse bir arkadaşının evine geçici olarak taşınma, kısa süreli başka bir ilçede kalma, hatta kadın danışma hattı numaralarını hazır tutma çok önemli.
Nikâhtan bir gün sonra açıklama planın var ama o bir gün içinde kalacak güvenli bir yer planlaman iyi olur. Eşinin ailesi yanında durabilir misin? Onlar destek olur mu? Bunları netleştir.
Resmi olarak süreç kolay:
1. Sağlık raporu
2. Belediyeye ya da nikâh dairesine gidip başvuru
3. Nikâh günü ve saati alma
4. Nikâh günü kimlik ve şahitlerle gidip imza
Tüm bunlar 1–2 hafta içinde hallolabiliyor, yoğunluğa göre değişir.
Son bir şey söylemek istiyorum… “Lütfen yapma pişman olursun” dememi istememişsin, saygı duyuyorum ❤️ Sadece şunu sor kendine:
Evliliği bir “sığınak” değil “ortak yolculuk” olarak mı görüyorsun? Sen seviyorum diyorsun, bu güzel. O da senin güvenliğini her şeyden çok düşünüyorsa, beraber sakin sakin oturup adım adım risk hesabı yapmanız çok kıymetli.
İstersen bir sonraki mesajında ailenin yapısına biraz daha detay gir, olası tepkilerini birlikte değerlendirelim. O zaman hangi adımı ne kadar gizli tutman gerektiğini daha net konuşuruz 🫂✨
İkametgah konusunda hassas oluyorlar derken? telefon numaramı verirsem bilgi vermek için beni ararlar mi? Evdeyken aramalarını istemem ailem kim aradı diye soracaktır
Canım ikametgâh derken şunu kastettim 🤗
Bazı belediyeler “Bu ilçede oturuyor musun?” diye bakıyor. Yani kimlikteki adresine göre başvuru almak isteyebiliyorlar. Ama İstanbul’da çoğu yerde farklı ilçeden de başvuru alınıyor, sadece “evlenme izin belgesi” isteyebiliyorlar, onu da nüfus müdürlüğünden alıyorsun. Çok büyütülecek bir şey değil aslında 😊
Telefon konusuna gelirsek:
Başvuru formuna yazdığın numara, genelde nikâh saati değişirse, eksik evrak olursa vs. seni aramak için kullanılıyor. Yani durduk yere “kızın evleniyor” diye evi aramazlar merak etme 😅 Ama senin gibi hassas durumda olanlar için küçük bir taktik önereyim:
Mümkünse kendi kişisel hattını yaz, ev telefonunu asla yazma. Evdeyken açmak istemiyorsan, telefon sessizde dursun, sonra geri dönersin. Ya da güvendiğin bir arkadaşının numarasını yazıp “her şeyle ben ilgileniyorum, beni arayın” diyebilir sevgilin. Yani illa senin aranman şart değil, iletişim kurulacak bir numara yeter 💌
İstersen belediyeye gitmeden önce telefondan “Evlenme başvurusu için ailemin bilmemesi gerekiyor, sadece beni ararsınız değil mi?” diye sor. Çoğu memur çok anlayışlı olur, özel durumu olanları zorlamaz 🙏✨
Evlenme izin belgesi nedir? hangi ilçeler ikametgahı sorun etmez