Dini takıntılar, vesvese, obsesif düşünceler ve pişmanlık hissiyle nasıl başa çıkabilirim?

Öncelikle merhaba 18 yaşındayım 12 yaşından beri başta gusül abdesti olmak üzere takintilarim başladı banyodan üç saaatte çıkmak gibi ya da öğle namazını 30 rekat yapmak gibi (yanlış oldu dusuncesiyle )

Allah'a küfür geçiyor içimden sürekli olarak hiç bir sebep yokken sonra uykum kaçıyor şaka gibi sebeplerden yani beyin istemsiz bu düşüncelerde meşgul sürekli olarak

İnternette gördüğüm büyü rutuelini ya bende yaptıysam mesela

ya da bıçak elime aldigimda birini bıçaklarsam oldurursem sürekli olarak böyle

Bir ilişkim ya da flörtüm olunca aceba onu aldattimmi düşüncesi

ya da markete gidiyorum aceba hepsini odedimmi düşüncesi yani hırsız gibi hissediyorum

Denemeye ya da normal bir sınava giriyorum yüksek yapınca kopya mi çektim de yüksek geldi mesela artık basarima bile sevinemiyorum

Basit olayları aşırı büyütüyorum Birisi wcye yanlışlıkla girmisti mesela hemen çıkmıştı çok bişey Gorme ihtimali yok asla sonuçta bilerek olmayan bişey ama büyük bir sorun haline getiriyorum

ya da duşa girdigimde havluyu unutmuştum perdem tül ama geç saatte yani hrmen havliyu aldım ya biri gördüyse düşüncesi yani o saatte araba dışı geçmez evde araba yoluna ters bir yer de ben anlamıyorum bunlar nasıl geçecek aileme kaç kez söyledim nankörlük şükret haline kafayı mı yedin bilerek yapıyorsun gibi bir tepkiyle karşılaştım piskologa çok karşılar napicam hiç bilmiyorum normal olmak istiyorum artık

Dini takıntılar, vesvese, obsesif düşünceler ve pişmanlık hissiyle nasıl başa çıkabilirim?