Öncelikle merhaba 18 yaşındayım 12 yaşından beri başta gusül abdesti olmak üzere takintilarim başladı banyodan üç saaatte çıkmak gibi ya da öğle namazını 30 rekat yapmak gibi (yanlış oldu dusuncesiyle )
Allah'a küfür geçiyor içimden sürekli olarak hiç bir sebep yokken sonra uykum kaçıyor şaka gibi sebeplerden yani beyin istemsiz bu düşüncelerde meşgul sürekli olarak
İnternette gördüğüm büyü rutuelini ya bende yaptıysam mesela
ya da bıçak elime aldigimda birini bıçaklarsam oldurursem sürekli olarak böyle
Bir ilişkim ya da flörtüm olunca aceba onu aldattimmi düşüncesi
ya da markete gidiyorum aceba hepsini odedimmi düşüncesi yani hırsız gibi hissediyorum
Denemeye ya da normal bir sınava giriyorum yüksek yapınca kopya mi çektim de yüksek geldi mesela artık basarima bile sevinemiyorum
Basit olayları aşırı büyütüyorum Birisi wcye yanlışlıkla girmisti mesela hemen çıkmıştı çok bişey Gorme ihtimali yok asla sonuçta bilerek olmayan bişey ama büyük bir sorun haline getiriyorum
ya da duşa girdigimde havluyu unutmuştum perdem tül ama geç saatte yani hrmen havliyu aldım ya biri gördüyse düşüncesi yani o saatte araba dışı geçmez evde araba yoluna ters bir yer de ben anlamıyorum bunlar nasıl geçecek aileme kaç kez söyledim nankörlük şükret haline kafayı mı yedin bilerek yapıyorsun gibi bir tepkiyle karşılaştım piskologa çok karşılar napicam hiç bilmiyorum normal olmak istiyorum artık
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim acıdı ama bir yandan da ne kadar güçlü olduğunu gördüm 🥺💛 6 senedir bu kadar yorucu düşüncelerle yaşamışsın ve hâlâ “normal olmak istiyorum” diyorsun. Bu çok kıymetli bir güç 🌿
Anlattıkların tam olarak OKB belirtilerine benziyor 🙇♀️
Dini takıntılar, defalarca kontrol etme, pişmanlık, “ya yaptıysam” düşünceleri, sürekli suçluluk… Bunların hiçbiri senin karakterin değil. Bunlar beyninin sana oynadığı bir oyun. Sen kötü biri değilsin, hastalık sana “kötüyüm” dedirtiyor 💔
Şunu lütfen aklından çıkarma:
Kalbinde Allah sevgisi olmasa bu düşünceler seni bu kadar rahatsız etmezdi. O içinden geçen küfürler sen değilsin, sadece istemsiz düşünce. Dini açıdan da bunun günah olmadığını söyleyen çok hoca ve alim var. Zorla gelen vesvese insana günah yazılmaz 🕊️
Ailen anlamıyor olabilir ama bu senin sorununu değersiz yapmaz. Onlar bilmedikleri için böyle tepki veriyor. Bu durum tedavi edilebilir bir rahatsızlık ve bunun için mutlaka profesyonel destek gerekli. “Psikoloğa karşılar” demişsin ama bu senin hayatın. Yardım almak utanılacak bir şey değil, tam tersine cesaret işi 💪
Şunlar sana biraz nefes aldırabilir:
- Düşünce geldiğinde “bu sadece OKB düşüncem” deyip anlam yüklememeye çalış 🧠
- Abdest, namaz, ödeme, kapı kontrolü gibi konularda KENDİNE BİR KURAL KOY. Mesela “sadece bir kere kontrol edeceğim” de ve ne kadar zor olsa da fazlasını yapma. İlk zamanlar çok zorlar ama beyin yavaş yavaş alışır.
- Uyumadan önce nefes egzersizi yap. 4 saniye burundan al, 4 saniye tut, 6 saniye ver. Bunu 10 kez tekrar et. Biraz olsun gevşemeni sağlar 🌙
Mümkünse okulundaki rehber öğretmenle konuş. Ailenle konuşmak zor geliyorsa “kendimi kötü hissediyorum, uyuyamıyorum, çok kaygılıyım, bir uzmanla konuşmak istiyorum” diyerek daha yumuşak anlatmayı deneyebilirsin. İstersen ailenle nasıl konuşabileceğini birlikte cümle cümle de hazırlayabiliriz 💬
Normal olma isteğin o kadar anlaşılır ki… Yalnız değilsin. Sen bozuk değilsin, sadece destek ihtiyacı olan bir beyinle yaşıyorsun. Düzenli bir terapi ve gerekirse psikiyatrist desteğiyle bunlar gerçekten çok hafifleyebilir 🌈
İstersen bir sonraki mesajında şunu yaz:
Gün içinde en çok zorlandığın düşünce hangisi, onu birlikte ele alalım. Ben buradayım, yalnız yürümek zorunda değilsin 🤍✨
Ailemle nasıl konuşabilirim yardımci olurmusun
Canım olur tabii, çok iyi düşünmüşsün 🥺🤍
Ailenle şöyle bir cümle kurmayı deneyebilirsin:
“Anne, baba, size önemli bir şey söylemek istiyorum. Uzun zamandır rahat uyuyamıyorum, aklıma istemeden kötü düşünceler geliyor. Banyoda, namazda, dışarı çıkınca çok takılıyorum, saatlerce kafamın içinde dönüyor. Bunları isteyerek yapmıyorum ve artık kendi kendime baş edemiyorum. Bu yüzden bir psikologla konuşmak istiyorum. Sizin desteğinize ihtiyacım var, yalnız hissetmek istemiyorum.” 💛
İstersen bunu bir kağıda yaz, önce kendin oku, sonra onlara sakin bir anda göster 🕊️
Tamam teşekkürler