Selam arkadaşlar nasılsınız sosyal anksiyete ve majoru yenmiş birine bu yeni yılda tavsiyeleriniz nelerdir😊 teşekkür ederim?

18 yaşındayım öğrenciyim açık liseden devam ediyorum 1 yılım var bu yüzden Üniversite sınavına da çalışmalara başladım major depresyon gibi bir hikayem var major depresyona geçirdim 5-6 ay boyunca mecbur Depresyonda kaldım sosyal Max eğitimin vermiş olduğu etkiyle çok daha kötü oldum ama sonra yaşam tarzımı değiştirdim ilaçlara düzenli kullandım aynı zamanda hafıza geriliği ile yaşıyordum sizi kolumda kullandım Ve iyileştim kendi mücadelemde doktor da bana dedi yani mücadelenle iyileşmişsin çünkü Bize gelen hastalar genellikle bir yıl bazıları 10 yıl süren major Depresyonda çünkü bunlar kendilerini ilaçlar veriyorlar dediler Ben buradan şunu çıkardım ki bir insan birinden yardım istemediği sürece kimse ona yardım etmiyor yani yardım istemelisin iyi olmadığım da iyi olmadım diyeceksen İyi sen de iyiyim diyeceksin yani yalan söylemeye de gerek yok ve Kimseye güvenmeyeceksin Çünkü ben Majör depresyondayken herkes beni terk etti bütün arkadaşlarım terk etti beni hep tek tek biri beni engelledi onu engellemesiyle zaten daha da kötü oldum Hakkıma da haram ediyorum Buradan görüyorsa da umurumda değil engelledi Çünkü beni o karanlıkta tek yapayalnız bıraktı Onun yüzünden o kadar kötü oldum bu yüzden şunu da çıkarttım ki Kimseye güvenmeyeceksin arkadaşlar Allah'tan başka ve kendinize de güveniniz olsun Kendinize güveniniz olmasa bu hastalığı da yenemezsiniz ve hiçbir şey için de geç değil ben bunu da anladım gerçekten

Selam arkadaşlar nasılsınız sosyal anksiyete ve majoru yenmiş birine bu yeni yılda tavsiyeleriniz nelerdir😊 teşekkür ederim?