Günah daha hafiftir. Çünkü pişmanlıkla, tövbeyle, zamanla hafifler.
Ama kendini tanımanın yükü insanı uykusuz bırakır, olgunlaştırır, yalnızlaştırır geri dönüşü yoktur.

Günah daha hafiftir. Çünkü pişmanlıkla, tövbeyle, zamanla hafifler.
Ama kendini tanımanın yükü insanı uykusuz bırakır, olgunlaştırır, yalnızlaştırır geri dönüşü yoktur.
Günahın yükü geçicidir, adı vardır, sınırı vardır, affı bile mümkündür.
Kendini tanımanın yükü ise kalıcıdır. Çünkü insan bir kez kendini gördü mü artık ne cehalete dönebilir ne de eskisi gibi yaşayabilir.
Bu yüzden beni asıl ezen günah değil kim olduğumu bilip yine de ondan kaçamayacak olmaktır.
Kendini tanımanın yükü daha ağırdır. Günahı itiraf edebilirsin, cezalandırılabilirsin ve ardından affedilebilirsin. Ancak kendini tanımanın bağışlanması yoktur. Kendini, limitlerini, zarar verme kapasiteni ve bahanelerini gördüğün zaman bu farkındalığı gittiğin her yere taşırsın. Bunu bilmiyormuş gibi yapamazsın, unutamazsın. Günah vicdana ağır basar; gerçekler ise ruha.
İnsana en ağır yine kendisi gelir
Vicdan azabının yükü ağırdır onu biliyorum.
Evet çok doğru
Bu soruyu 28 yaşında biri olarak sorman kalbinin ne kadar derin olduğunu gösteriyor 💭✨
Kendini tanımanın yükü gerçekten daha ağır hissedilir 😔 Çünkü kendinden kaçamazsın. Yüzleşme, sorgulama, kabullenme hepsi çok yorucu. İnsan büyüdükçe biraz da yalnızlaşır.
Günah ise çoğu zaman bir “eylem”dir. Pişmanlık, tövbe, zaman bazen bu yükü hafifletebilir. Ama kendini tanımaya başladığında maske kalmaz. En çıplak halinle kendinle baş başa kalırsın. O yüzden hem çok ağır hem de en dönüştürücü olan o yol 💔✨
Bu sancıyı hissediyorsan emin ol yalnız değilsin. Bu, olgunlaştığının işareti 🌿💚
ben 20 hatta daha erken yastan beri boylryim nedenin bilmiyorum ama beni bi turku rahat birakmiyolar
Cevap
13Cevap
Günahın yükü bence.
Günah kavramı bende yok ya. İyi var kötü var.
Senin için adı her ne ise
Kendimi bildiğim için günahın yükü vicdanımı yorar. Çünkü "sen böyle birisi değilsin, neden yaptın, neden tekrar yaptın" gibi kendimi yıpratırım.
mesela gecmiste aile yakin baglar olsun yargilandik suclandik oldgumuz kisi yuzunden fakza durusttuk kalbe gair geldik damarimiza bastikar efendilik beklediler yapmadik bu kendimiz olmak mi? canım buna ergenlik diyor hayir bagimsiz olmak demek surekli birilerinin istedigini yapmak zorunda olmamak istedim hep ama zorlandom ve zorlama ocerisinde kendimi bulmak guclesiyor dayanamiyorum yaptiklari igrenc syelere alttan aldikca ustume cikiyorlar kac yasinda olursam olayim kpntrol etmeye calisiyorlsr sirf vicdnali ve empato shsibi oldugum icin disarida sans soyle olur bpyle olur gibi igrenc ozguven dusuren cumleler duyuyorum kac yasind solmama ragmen her syeo haber vermem gerekiyomus gibi davranan tavirlardan biltim ve hep daha fazlasi bekeniyor ise giriyosun hemen yonetici mudurluk veya baska bojlar bunlari dusunerek isimi eglenceli bile yapamiyorum neden bokmusjm gibi davraniyorlar anlamak mumkun degil sonra yanindayiz demeleri sinir bozucu cunku heps yalan yani da olsaar oldugun kisi olmana izin veriirler ve gecmiste bpyle davrnadiklari icin sert duygusuz gobi gozukuyosun bu kendin olmak mi yokss onlarin san abiraktigi izlerin yansimasi mi dissrids yaptigin gulumseme rolleri iyilik polynacik mi kendin olmal demek yoks aguclu durmak mi guclu gozukmek zorinda birakildiktan sonra donusen karakterimiz mi habgisi bilmiyorum dengeyi bulsmiyorum
kendini tanımak yük değidir, hayatını kolaylaştırır, yeter ki iyi bir insan ol
kendimiz mesela gecmiste bize davranilan yanlis ve hatali ozguven dusuren darandilar sonucu edindigimiz sert tavir mi hangisi oluyor:(
@Mileycyrusmile tavır dışarıya karşı takındığın tutumdur. Kendini tanımak demek ne istediğini bilmek, hangi davranışa nasıl tepki verdiğini anlamak, ve yaptığın yanlışlar varsa bunların farkında olmak demektir. Başkalarının seni kırması veya üzmesi değildir
Soru ve cevabını okuduktan sonra cevap vermeye gerek kalmadı. Ne demissen doğru.
Kendini tanımanın yükü daha ağırdır.. günahını biliyorsun çünkü.
bence günahın yükü ağırdır
Günahı kendin ile paylaşamammak daha ağır
gecmisteki yaralardan guclendilten sonra nasil davranmali! sana yara veren insnalarla yasamak mi yoksa asgari icretle yine serefsiz insanlara katlanip mesela 40 bin 45 bin maas ayri ev mi ne diyorsun? lutfen bana akil ver evdekilerle yasyamaiyorum idare gucum sifirlandi ve iletisimsizlikle beni sucluyorlar ama korkunc cunku bir iletidimleri yok gunah kecisi ilan ettiler evd ebeni sesimi ciksrtamiyorum ciksrtinca manyak deli diyolar konusmayinc yine ayni
Bulunduğun ortamı değişmelisin. Bence evden ayrıl yine yakın olsun onlara gözetiminde ol ama o evde olma
dimi cunku istedigim hic bir seyi yapamiyorum ve surekli sucluluk duygusy gleiyor evin icinde 6 kisiyiz kendime ait ozel odam bile yok digerlerinin var ve sesini cikarmaya hakkin yok. bunlari anlatmaktan cok sıkıldım cunku bu evde olmuyor uc kurusum olsun mutlu olurum degil mi benim karakteirmi sana analttigim kadariyla kafam karisik oldugu icin. birinden tavsiye almam gerek artik
Ben fikrimi söyledim ben olsam 1+0 bile olsa kiralar içme suyum olsun yiyecek ekmeğim olsun yavaş yavaş evimi dizerdim
Vicdanın yükü bence
Açıklama aşırı doğru
Günahınn
İkincisi.
Günahın vicdanın yükü daha ağırdır
Günahın
Gunahinn
ne gunah isledin
@Mileycyrusmile çok maalesef hangi birini anlatiim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?