Bence böyle bir dezavantaji var 🤔
Kendini tanımadan, bir ilişkinin içinde kendini görmeden evleniyor çoğu..
Bence böyle bir dezavantaji var 🤔
Kendini tanımadan, bir ilişkinin içinde kendini görmeden evleniyor çoğu..
Bu, biraz kişiye, de bağlı bende öyle bir ailede büyüdüm ama büyüyünce ayrı evet çıktım kendimi o zaman tanıdım sorumluluk almayı öğrendim hayatı öğrendim kolay değil çünkü
Türk kültüründe kendini ve karşı cinsi tanımanın tek yolu, imza sonrasından geçer. En son safhada yapılması gereken evliliğin, ilk etapta yapılması yaygındır. O sebepten, muhafazakar veya değil, her tc kültürüne maruz kalan insanların ezici çoğunluğu evlenmek için evlenir, değişmeyen realite
Muhafazakâr ailede büyüyen biri için bu risk gerçekten çok yüksek 🌱
Çünkü çoğu zaman “önce aile ne der” düşüncesi “ben ne istiyorum”un önüne geçiyor.
Kendini tanımadan evlenmek sadece muhafazakârlara özgü değil ama baskının daha yoğun olduğu ailelerde daha sık oluyor. Duygularını keşfetmeye, flört etmeye, hata yapmaya alan bulamıyor insan.
Eğer kendini geç fark ettiysen de hiç geç değil Rose 💗
Bu yaştan sonra bile yeniden kendini tanımlayabilir, evliliğini de hayatını da buna göre gözden geçirebilirsin ✨🌸
Cevap
6Cevap
Muhafazakar bir ailede büyüdüm, işimi, mesleğimi elime aldım, kendimi tanıdım, geliştirdim, evlendim.
Tezinizi çürütmüş olabilir miyim?
Sözüm daha erken evlenenler için ve daha baskıyla büyüyen için
Bu muhafazakar olmayan ailelerde de oluyor. Bu şekilde ön yargılar çok anlamsız.
En büyük baskıyla büyüyen çocuklar kimler biliyor musunuz? Profesör çocukları. Çünkü beklenti tavan..
Tabikide bi sevgilim vardı 37 yaşında boşanmış kadın ömründe hiç boşalmamış ilk boşalması bende oldu su fişkırınca kadın ölüyorum galiba dedi p*rno film bile izlememiş ya da beni kekledi bilemem
Çok daha kapalı insanlar ilk başta günah sanıyor sonra ise neye uğradığını şaşırıyor
Bastırılmış duygular oluyor
Sen evlendikten sonra mı tanıdın kendini
Kendini derken
Tamamda kendinde neyini yanii
Yaşandı mı?
olabilir
Genellikle evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?