4 ayErken boşanmalar genellikle tek bir büyük sebep yüzünden değil, ilk yıllarda üst üste biriken küçük ama derin çatlaklar yüzünden olur. Evliliğin başındaki romantik beklenti, gerçek hayatın ağırlığıyla karşılaştığında birçok insan bu yükle nasıl baş edeceğini bilemez. Bu süreci anlamak için önce kadın ve erkeğin dünyasından ayrı ayrı bakmak gerekir, sonra toplumsal zemine oturtmak gerekir.
Kadın açısından erken boşanmaların en temel nedeni, evlilikten beklenen duygusal güvenin kurulamadığını hissetmektir. Birçok kadın evliliği “anlaşıldığı, görüldüğü, korunup kollandığı” bir alan olarak hayal eder. İlk aylarda ilgi varken zamanla bunun azalması, eşinin duygularını ifade etmemesi, sorunları konuşmaktan kaçması kadında yalnızlık duygusu yaratır. “Evlendim ama hâlâ tek başımayım” hissi çok yıpratıcıdır. Kadınlar genellikle sorunları erken fark eder ama karşılık bulamadıklarında susmaya başlarlar. Bu suskunluk sabır gibi görünse de aslında içten içe bir kopuştur. Ayrıca ev içi yükün büyük kısmının otomatik olarak kendisine yüklendiğini fark eden kadın, değer görmediğini düşünür. Çocuk beklentisi, kariyerin aksaması, kayınvalide-kayınpeder baskısı gibi unsurlar da ilk yıllarda kadının psikolojik dayanıklılığını zorlar. Sevildiğini ama seçilmediğini hissetmek, yani eşinin ailesi, işi ya da alışkanlıkları karşısında hep ikinci planda kalmak, birçok kadını evlilikten soğutur.
Erkek açısından bakıldığında erken boşanmaların önemli bir sebebi, özgürlük algısının ani şekilde sarsılmasıdır. Birçok erkek evliliğe girerken sorumluluğun ne anlama geldiğini zihinsel olarak tam inşa edemez. Bekârken sahip olduğu alanın daralması, hesap verme duygusu, düzenli maddi yükler ve beklentiler erkekte baskı yaratır. Erkekler çoğu zaman bu baskıyı konuşarak değil, içe kapanarak ya da kaçınarak yaşar. Eşinin duygusal beklentilerini “bitmeyen talepler” gibi algılayabilir. Saygı görmediğini düşündüğü anlarda geri çekilir, bu da iletişimi daha da koparır. Ayrıca cinsellik konusunda yaşanan uyumsuzluk, erkekte reddedilme ya da yetersizlik duygusu yaratabilir ama bu genellikle açıkça dile getirilmez. Erkekler için evliliğin ilk yıllarında “başarılı bir koca” olma baskısı, iş ve ekonomik sorunlarla birleştiğinde büyük bir stres kaynağına dönüşür. Bu stres ifade edilmediğinde öfke, mesafe ve ilgisizlik olarak ortaya çıkar.
Her iki cinsin ortak noktasında ise beklentilerin konuşulmamış olması yatar. İnsanlar evlenirken çoğu zaman sevmeyi yeterli zanneder. Oysa evlilik, sevginin yanında alışkanlık, sabır, sınır ve sorumluluk gerektirir. İlk yıllarda yaşanan tartışmalar aslında bir uyum sürecidir ama bu süreç “biz” bilinciyle değil, “ben haklıyım” üzerinden yürütüldüğünde evlilik hızla yıpranır. Affetmeyi bilmemek, geçmiş kavgaları sürekli önüne koymak ve karşı tarafı değiştirmeye çalışmak da erken kopuşların önemli nedenlerindendir.
Toplumsal açıdan bakıldığında erken boşanmaların artması şaşırtıcı değildir. Günümüz toplumunda bireycilik çok güçlüdür; insanlar artık mutsuz oldukları yerde kalmayı bir erdem değil, kendine ihanet olarak görmektedir. Sosyal medya, sürekli daha iyi hayatlar ve daha iyi eşler varmış hissi yaratır. Küçük sorunlar büyütülürken, büyük emeklerin değeri küçülür. Aile büyüklerinin yönlendirici ama baskıcı tutumları, ekonomik belirsizlikler, barınma ve geçim kaygısı evliliklerin üzerine ekstra yük bindirir. Ayrıca evlilik öncesi yeterince olgunlaşmadan, sadece kaçmak, yalnız kalmamak ya da “yaşım geldi” düşüncesiyle yapılan evlilikler ilk gerçek sınavda dağılır.
Eskiden evlilik bir kader gibi algılanırken, bugün bir tercih olarak görülüyor. Bu hem sağlıklı hem de riskli bir durum. Sağlıklıdır çünkü kimse mutsuzluğa mahkûm edilmemelidir. Risklidir çünkü sabır eşiği çok düşmüştür. İnsanlar evliliği büyütmeyi değil, bitirmeyi daha kolay bir çıkış olarak görmeye başlamıştır.
Eskiden evlilik bir kader gibi algılanırken, bugün bir tercih olarak görülüyor. Bu hem sağlıklı hem de riskli bir durum. Sağlıklıdır çünkü kimse mutsuzluğa mahkûm edilmemelidir. Risklidir çünkü sabır eşiği çok düşmüştür. İnsanlar evliliği büyütmeyi değil, bitirmeyi daha kolay bir çıkış olarak görmeye başlamıştır.
Erken boşanmaların önemli ama çoğu zaman açıkça konuşulmayan nedenlerinden birisi de cinselliktir. Cinsellik, evliliğin tamamı değildir ama bağlayıcı harcıdır; ihmal edildiğinde ya da sorunlu yaşandığında ilk yıllarda sessiz bir kopuş yaratır. Bu konuyu da kadın, erkek ve toplumsal açıdan ele almak gerekir.
Kadın açısından cinsellik çoğu zaman sadece bedensel bir ihtiyaç değil, duygusal bağın devamıdır. Evliliğin başında istenildiğini, arzulandığını hisseden kadın, zamanla cinselliğin aceleye gelmesi, tekdüzeleşmesi ya da tamamen azalmasıyla kendini değersiz hissedebilir. Erkek tarafından sadece “ihtiyaç giderme” gibi yaşanan bir cinsellik, kadında kullanılma duygusu yaratır. Özellikle ilk yıllarda romantizmin hızla bitmesi, ön sevişmenin ihmal edilmesi, kadının ruh hâlinin hiç hesaba katılmaması cinsel isteği düşürür. Kadın istemediği hâlde bunu açıkça dile getiremediğinde, cinsellik görev hâline gelir ve bu da içsel bir soğumaya yol açar. Zamanla “hayır” diyememek, bedeniyle değil ama ruhuyla geri çekilmek evliliğin genel bağını zedeler. Ayrıca kadının beden algısı, doğum, kilo değişimi ya da özgüven sorunları nedeniyle cinsellikten uzaklaşması; buna karşılık anlayış görmemesi, erken kopuşu hızlandıran faktörlerden biridir.
Erkek açısından cinsellik, evlilikte kabul görmenin ve istenmenin en net göstergelerinden biridir. Erkek, cinsel yakınlığın azalmasını çoğu zaman “sevilmiyorum” ya da “reddediliyorum” şeklinde algılar. Ancak bu duyguyu ifade etmek yerine içine atar ya da öfkeye dönüştürür. Cinsellikte yaşanan uyumsuzluk, performans kaygısı, erken boşalma, sertleşme sorunları gibi konular erkek için ciddi bir utanç alanıdır ve çoğu zaman konuşulmaz. Konuşulmadıkça da çözülmez. Erkek kendini yetersiz hissettiğinde duygusal olarak geri çekilir ya da tam tersi, aşırı talepkâr hâle gelebilir. Ayrıca erkek, evlilikle birlikte cinselliğin “zaten garanti” olduğunu düşünebilir; bu da çaba göstermeyi bırakmasına yol açar. Kadının duygusal ihtiyaçlarını anlamadan sadece sıklığa odaklanan bir cinsellik, erkek için var ama evlilik için yıkıcı olabilir.
Her iki cins açısından ortak problem, cinselliğin konuşulamayan bir alan olmasıdır. Çiftler çoğu zaman “ayıp”, “utanılır” ya da “kendiliğinden olmalı” düşüncesiyle ihtiyaçlarını, beklentilerini ve sınırlarını paylaşmaz. Oysa konuşulmayan cinsellik zamanla yanlış anlaşılır. Bir taraf ilgisizlikten, diğer taraf baskıdan şikâyet eder. Bu gerilim evlilikte başka sorunları da büyütür; basit tartışmaların altında çoğu zaman tatmin edilmemiş bir yakınlık ihtiyacı yatar. Cinsellikte yaşanan sorunlar çözülemediğinde, duygusal sadakat de zayıflar; eşler birbirine değil, kendi iç dünyalarına ya da dış uyaranlara yönelir.
Toplumsal açıdan bakıldığında, cinsellik konusu iki uç arasında sıkışmıştır. Bir yanda cinselliği tamamen tabu hâline getiren, konuşulmasını ayıp sayan bir kültür; diğer yanda cinselliği sadece performans ve tüketim nesnesi olarak sunan bir medya dili vardır. Bu iki uç, sağlıklı cinsel beklenti geliştirmeyi zorlaştırır. İnsanlar evlenmeden önce cinsellik hakkında ya neredeyse hiçbir şey bilmez ya da gerçekçi olmayan beklentilerle evliliğe girer. Evlilik içinde yaşanan sorunlar ise “normal mi, değil mi?” sorusu bile sorulmadan bastırılır.
Ayrıca toplumda cinselliğin genellikle erkeğin ihtiyacı üzerinden tanımlanması, kadının isteğini görünmez kılar. Bu durum kadınlarda isteksizlik, erkeklerde ise anlaşılmama hissini artırır. Cinsel uyumsuzluk yaşayan çiftlere yönelik sağlıklı danışmanlık ve rehberlik kültürünün zayıf olması da erken boşanmaları artıran bir etkendir.
Sonuç olarak erken boşanmalar sadece iletişim ya da ekonomik sorunlardan değil, cinselliğin ihmal edilmesinden, yanlış yaşanmasından ve en önemlisi konuşulamamasından da beslenir. Cinsellik, sevgiyle birleştiğinde evliliği güçlendirir; sevgiyle bağ kurulmadan yaşandığında ise evliliği içten içe boşaltır. İlk yıllarda bu alan onarılmadığında, çiftler birbirini sevse bile yan yana kalmayı başaramaz.
Sonuç olarak erken boşanmalar, sevginin bitmesinden çok, bağ kurma becerisinin gelişememesinden kaynaklanır. İlk yıllar aslında evliliğin en kırılgan ama en öğretici dönemidir. Bu dönemde dinlemeyi, susmayı, konuşmayı ve birlikte değişmeyi başaramayan çiftler için evlilik kısa sürer; cinselliği de duygudan, iletişimden ve karşılıklı anlayıştan kopuk yaşadıklarında bu kopuş daha da hızlanır. Bu bir cinsiyet meselesi değil, olgunluk ve farkındalık meselesidir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
4 ayBence erken boşanmaların en büyük sebebi, insanların evlenmeden önce birbirini gerçekten tanıdığını sanıp evlilikten sonra gerçeklerle yüzleşmesi. Flörtte idare edilen şeyler, aynı evin içine girince sorun oluyor. İletişim eksikliği, maddi kaygılar, ailelerin fazla karışması ve “nasıl olsa değişir” düşüncesi de ilk yılları çok yıpratıyor. Bir de herkes evliliği aynı yerden yaşamıyor; biri fedakârlık beklerken diğeri özgürlüğünden vazgeçmek istemiyor. Bence çoğu evlilik sevgisizlikten değil, beklentilerin uyuşmamasından ve konuşamamaktan bitiyor.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı.
4 ayBence en büyük etken sosyal medya son her özellerini paylaşıyorlar nazar vs gibi durumlar oluyor buda evde huzursuzluk yaratıyor diye düşünüyorum 😅 Çevremde farkettiğim ailesinde sıkıntı yaşayan bayanlar ve erkekler kaçış için evleniyorlar Evlilik için karşıyı yeteri kadar tanımayınca boşanma kaçınılmaz oluyor 🙂🙂
00 Yorumla
Sorumluluk ağır geliyor ve sosyal medyanın toz pembe hayallere itmesi bence , bı bakıyorsun her evlilikte çiçekler böcekler lüks hayat ama gerçek öyle değil
11 Yorumla- 4 ay
Çok haklısınız 👍 Özenti ve beklentilerin çoğalması ilişkileri olumsuz yönde etkiliyor
Yapay Zeka Cevapladı
İlk yıllarda evliliklerin bitmesinin en büyük sebebi beklentilerin gerçek hayata uymaması oluyor 💔
Tanışma dönemindeki “her şey çok güzel” hali evliliğe taşınınca sorumluluklar artıyor. Para, ailelerin karışması, ev düzeni, çocuk baskısı, kıskançlık ve iletişim eksikliği bu dönemde çok yıpratıyor 🥺
Taraflar sorunları konuşmak yerine susunca ya da kavga ederek çözmeye çalışınca bağ zayıflıyor. Evlilikte “biz” olmayı öğrenemeyen çiftler de ilk yıllarda daha kolay kopuyor 🌧️
Sağlıklı iletişim, sınır koyma ve gerçekçi beklenti evliliğin sigortası oluyor 💛✨01 Yorumla- 4 ay
Aynrn oyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ekonomi çok yoruyor insanları ve ilgisizlikten sevgisizlikten boşanıyor insanlar
11 Yorumla- 4 ay
Haklısınız
- Aile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı.
4 aySabırsızlık, hoşgörüsüzlük ve anlayamama
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 4 ayaldatma. yalan söylemek.. para için evlenmek tam tanımadan evlenmek bunlar neden olabilir genellikle ama değişir.
00 Yorumla
4 ayEş taraflarının çok karışması, aldatma, erkeklerin evlenince değişmesi, büyük bir sebep yokken çözüm odaklı olmayıp hemen boşanmak.
15 Yorumla- 4 ay
Çok doğru kesinlikle haklısın 👍🥰 ailelerin evliliğin içinde olması müdahale etmesi çok büyük etken oluyor
- 4 ay
En çok da erkek anneleri yüzünden yuvalar yıkılıyor
- 4 ay
Onu en iyi ben bilirim , yaşayarak tecrübe ettiğim için 🥺😌
- 4 ay
Üzüldüm :(
- 4 ay
Bende üzülmüştüm ama geldi geçti heosiy vok şükür 🙏 çocuklarımla birlikte kendimize yep yeni bir hayat kurdum çok şükür böyle daha huzurlu mutluyum 🙏🌸 nasipten öte yol yok demişler hayat devam ediyor
Tahammülsüzlük bir birine sabredememe evliliği dizlerdeki hayat ile karıştırma en ufak birşeyde evi terk
11 Yorumla- 4 ay
Haklısıniz
4 ayAklıma munzur bir cevap geldi ama soruyu sulandırmayayım.
Çünkü kimse zora gelemiyor. Her şeyi karşısındakinden bekliyor.
15 Yorumla- 4 ay
Sanırım beklentiler çoğaldıkça tahammül seviyesi de azalıyor
- 4 ay
Beklentiler artık sınırsız.
Erkeklerden Kıvamç Tatlup gibi tip eElon Musk gibi servet Mehemt yaşçın kaya gibi Aşçılık İlber ortaylı gibi kğltğr bekleniyor. Ama bunların heosi bşr bedene sığımıyor. - 4 ay
Kesinlikle öyle 👍
- 4 ay
Yani naçizane benim tespitlerim
- 4 ay
👍👏👏
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
4 ayHayaller Paris , gerçekler ise farklı olduğu için bitiyor. Realist olmak lazım daima..👍
14 Yorumla- 4 ay
Beklentilerin çok olması , insanların tahammül seviyesini düşürüyor
- 4 ay
Kesinlikle haklısın 👍
- 4 ay
👍☺️💞
- 4 ay
❤⚘
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
4 ayAynı evde alışmak sabır ister zaten biz çok aşığız nasıl olsa yaparız diyenler hepsi patlıyor
11 Yorumla- 4 ay
Haklısın 👍
sünnet ederken cok gergin kesiyorlar ondan olsa gerek😄
11 Yorumla- 4 ay
🤣😂
- Aile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı.
4 ayAnlasamiyorlar evlendikten sonra herkes 180 derece donuyor
13 Yorumla- 4 ay
Beklentiler çoğaldıkça tahammül seviyesi de azalıyor sanırım
- 4 ay
Maalesef sevgi ve ask bitebilir ama onemli olan saygiyi kaybetmemek oda biterse bitiyor
- 4 ay
Haklısınız 🥺
4 ayBeklentiler olanlarla ve vaad edilenlerle tutmayınca insanı çıkılmaz hale getiriyor üstüne cinsel iliskide istendiği gibi olmayınca sonuc boşanma aldatma vs vs birbirini kovalarlar bizde izleriz olanı biteni 🙃🙂
13 Yorumla- 4 ay
Belkide haklısınız 👍 tutarsız davranışlar ilişkiyi olumsuz yönde etkiliyor
- 4 ay
Tabikide bi ciger gibi tutarlı olmasada erkeğin kalbine giden yol midesinden geçermiş 😅
- 4 ay
Dimi ama 😂
Gizli Üye(25-29)4 ayErkeklerin anneleri yüzünden o kadına hakkım haram olsun
26 Yorumla- 4 ay
Valla benimde bende çok çektim
Cevap sahibi4 ayBenim yuvamın bozulmasına neden oldu onun yüzünden sinir hastası oldum dayanamadım
- 4 ay
Aynı benimde öyle oldu canım oyuzden asla hakkımı helal etmiyorum
- 4 ay
Rabbim sana da sabırlar versin inşallah 🙏 her şey gönlünce olsun
Cevap sahibi4 ayAmin sanada
- 4 ay
Amin canım inşallah 🙏🥰
Aile & Toplum konusunda 667 cevap paylaştı. Tüketim toplumu olmuşuz. Herşeyi carcabuk bitiriyoruz geriye birsey ne sevgi ne hoşgörü ne sadakat nede empati kalmayinca insan kendini boşlukta hissediyor. Dolayısıyla bunun sebebide evlilikten kaynaklandigi dusunulup kestirip atılıyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
4 ayKimse kimsenin artık kaprisine nazını çekemiyor eğer kadında ayaklarının üzerinde durabilen bir kadınsa veya Ailesi tam destek veriyorsa boş Damacana gibi koyuyor kocasını kapının önüne veya kocası onu koyuyor kapının önüne
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
4 ayİnsanlar her şeyi tüketiyor ve hiçbir şey için çabalamıyor, nasıl olsa etrafta çok kadın/erkek var deyip kolaya kaçıyorlar. Bana göre en büyük neden bu. Yoksa her ilişki mükemmel olmak zorunda değil, önemli olan onarmak, çabalamak.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
4 ayAbla senin soruların çok beyin yakıyor soruyu çok yanlış okudum affet 😂
22 Yorumla- 4 ay
Bende ksbsmaban
- 4 ay
@charmsture Haha 🤣
- Aile & Toplum konusunda 526 cevap paylaştı.
4 ay@r_engarenkyollar boşanma tabiki kimsenin istediği bir şey değil hoş bir şey değil ama maalesef oluyor. En önemli sebeplerinden biri de maalesef flört aldatmacası 😞
00 Yorumla
4 ayBende bunu merak ediyorum. Herhalde eski ilişkilerini öğreniyorlar bazıları bakire kızla evlendiğini zannediyor. Yoksa neden ilk senede bosaniyorlar ki?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 505 cevap paylaştı.
4 ayErkeklerin aceleci olması duygusal romantik olmadan komnuya odaklanması
06 Yorumla- 4 ay
soruyu çok yanlış okumuşum; kusura bakma cevap dikkate alma
- 4 ay
Haha🤣 haydaaa
- 4 ay
vallahi çok hızlı okumusum konu bambaşka anlamışım çok utandım
- 4 ay
Estafurullah olur öyle şeyler insanız sonuçta hiç sıkıntı yok 🙋🤗
- 4 ay
:) Sağol
- 4 ay
Rica ederim ne demek 🙋🥰
Zkiyle düşünerek evleniyor çoğu insan.
Yasal zkiş hakkı tanıdığı için oohh miss her gün pompaa falan sanıyorlar
00 YorumlaBeklenenle bulunan aynı değilse
12 Yorumla- 4 ay
ya da beklentilerin yüksek olması tahammül seviyesini düşürüyor olabilir
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
4 ayKimse kendini tanımıyor.
11 Yorumla- 4 ay
ya da beklentileri yüksek tuttukları için tahammül seviyeleri azalıyor
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Gerçek sevgi yok çünkü
11 Yorumla- 4 ay
Bence sevgiyle alakası yok , beklentiler çoğaldıkça tahammül seviyesi de azalıyor boşanma artıyor
- Aile & Toplum konusunda 964 cevap paylaştı.
4 ayO duygu yoğunluğuyla evlenip, duygu bitince boşanıyorlar.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. mastürbasyon alışkanlıkları öncelikli
18 Yorumla- 4 ay
Nasıl yani anlamadım soruyu doğru okudun mu canım
- 4 ay
Haha offf offf 😂🙈
- 4 ay
Rengarenk yollar kaç kaç 😂😆
- 4 ay
Yiaaa 🙈😊😂
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
4 ayKıskançlık ve anlaşamama sorunu yaşıyorlar.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 953 cevap paylaştı. Bi heyecan ile birbirine tutulup hemen evleniyorlar. Anlaşamıyorlar ama...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Güvensizlik, bencillik, anlayışsızlık, empati yoksunluğu en net sebepler bence.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Birbirini sevmeden evlenmek erken boşanmaların sebebi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 592 cevap paylaştı.
4 ayÇünkü yeni nesil amaaann evlenirim olmazsa boşanırım kafasında
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Gösteriş ve insanları memnun etme adına altında milyonlarca lira borçlanıp boşanmak.
00 Yorumla😆ben diyorum bu karıyı almış tipe bak😆karının 👱 buna benziyor birde taklidini yapmiş kadın 800 kilo bu yüzden hafif meme var birde açmış bakıyorlarmı acaba mememe😆
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayErkeklerin çoğu adam olmayı bilmediğinden kadınlar erkek evlat yetiştirmeyi bilmediğinden
01 Yorumla- 4 ay
Sen umarım iyi bir erkek evlat yetiştirirsin
4 ayEvlenince herkesin kendi karakteri ortaya çıkıyor
21 Yorumla- 4 ay
Belkide olabilir
4 ayBence taraflar birbirini aynı eve girinceye kadar saklıyor. Daha sonra aynı evde aslında tanıdıkları kişi olmadıkları ortaya çıkıyor.
00 YorumlaBirbirini tatmin etmeyen çiftler bence
11 Yorumla- 4 ay
Beklentilerin belkide fazla olması insanları tahammülsüzleştiriyor
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. yanlis kisileri secmekten
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. En büyük sebebi aşırı seks isteği
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
4 ayGüvensizlik ve anlaşamamazlık
00 Yorumla
4 ayİlk yıllarda çekilmez olur oda borç falan yüzünden
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. Erken boşalma diye okudum 🙄🙄
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
4 aySevdiği için değil evlenmek için evlenmek
00 Yorumla
4 ayerkeklerin ailesi yuzunden neden olacak baska
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Erkekler sadık olamiyor hep bundan🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayAceleyle evleniyorlar aceleyle de boşanıyorlar 😂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı. Tahammülsüzlük
00 Yorumla
4 ayAldatma genelde
10 YorumlaGenelde oranla kadınların aldatması diyebiliriz
00 Yorumlaİletişimsizlik.
00 Yorumla
4 ayBoşanmanın erkenini mi sorgular olduk 😂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Cinsellik
00 Yorumla
4 ayKafa uyuşmazlığı c. nsel tatminsizlik vs