para mutluluk huzur getirmiyor daha 3 4 ay önce bir tanidiğim çok çok zengindi ama kadin evlendi ve intihar ettti mutsuz evliliğinden dolayı... bosverin parayi pulu aşk , sevgi bunlara önem verin calisan aç kalmaz ya karaktere huya suya bakın derim aklinizi basiniza alin..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayİkisini bir teraziye koyacaksak iyi tartmak lazım. Parayla alınan şeyler olmadan yaşayabilir miyim yoksa hergün gördüğüm ve gördükçe mutluluğumun katlandığı biri olmadan yaşayabilir miyim diye. Biri bedeninizi diğeri ruhunuzu doyurmanın hesabıdır aslında bakarsanız. Ama doktor, avukat isteyen kesim genellikle karnını doyurmanın değil hareket edemeyecek kadar tıkanmanın derdindedir. Bir nevî aç gözlülük yani.
Ben kendim için söyleyeyim: Ben şahsen parası pulu cüzdanından taşan koca istemem. Varsa da yedi düvele duyurmasın abi. Erkek varlıkta, kadın yoklukta kendini belli eder diye bir laf var. Nerden geldiğimi bilirim ben. Gözümde yükseklerde değil. Sadece bakmaya doyamadığım biriyle el ele diz dize vakit geçirmek. Buda parayla orantılı bir duygu değil.13 Yorumla- 6 ay
Eyvallah 🌸
En İyi Cevaplar
Haklısın, maalesef vitrine bakmaktan içeriği görmeyi unuttuğumuz bir çağdayız. İnsanlar doktor ya da avukat gibi unvanları birer "mutluluk garantisi" sanıyor ama aslında o unvanlar sadece finansal bir konfor sunuyor, huzurlu bir akşam yemeğini değil. Para, evin çatısını sağlamlaştırır ama evin içindeki o sıcaklığı, yani o sevgiyi ve saygıyı inşa edemez; ruhu aç olan bir insan altın tabaktan yemek yese de doymaz. Bahsettiğin o üzücü örnekte olduğu gibi, sevgiyle örülmemiş bir yuva ne kadar lüks olursa olsun sadece "yüksek güvenlikli bir hapishane"ye dönüşüyor. Günün sonunda başını yastığa koyduğunda sana huzur veren şey eşinin maaş bordrosu değil, sana olan bakışı ve karakteridir; çünkü ekmek bir şekilde aslanın ağzından alınır ama eksik bir karakterle bir ömür geçirmek en büyük fakirliktir.
14 Yorumla- 6 ay
Ne güzel anlatmissiniz
- 6 ay
Keske insanlar bunun farkinds ve bilincinde olabilse..
- 6 ay
Teşekkür ederim 🌸 Keşke… umarım bir gün geç olmadan anlarlar.
- 6 ay
Umarim..
- Aile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı.
6 ayOnu bir baltaya sap olamayıp statü atlamak için mesleğe bakan kızlara söylemeniz lazım. Asgari ücret kazanan avukatla evleneceklerini de sanmam. İlkokul mezunu müteahhit gelse onu tercih ederler.
Kendi mesleği olan kadının buna ihtiyacı yok zaten okumuş eğitimli erkeklerin kendisi o kadınla evlenmek istiyor. Haliyle karakterine bakıp tercihini ona göre yapar.
11 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Adamın tarlaları var çok zengin 10 kilometre ilerdeki denize en son 20 yıl önce girmiş. Ama deniz nasıl güzel nasıl güzel. Uçuş arasında denize giriyorum. Canım balık çekti. Gece dalışa giderim. Çipura bazen kalamar yakalar yerim. Ben keyfimce yaşamaya alıştım. Bazı şeylere para da yetmiyor. İstekleri yok.
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
37Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u 6 ayPara önemlidir ama geçinmek için. geri kalanı önemsizdir. ama maalesef kadınların çoğu paraya tapar paraya mesleğe göre seçerler.. bu tür insanları da basit buluyorum oldukça çünkü sevgiden anlamazlar
11 Yorumla- 6 ay
Cogu öyle maalesef haklisin
- Aile & Toplum konusunda 626 cevap paylaştı.
6 ayAşk kavramından bahsediyorsun ama herkesin aşk tanımı farklı olabilir aşk dış görünüş fiziksel özellikleri beğenmek sevmek ona göre davranma ilişkisi değildir aşk denge uyumdur iki kişinin karmasıdır maddi manevi bütünleşmedir bunun içinde para da var benzer insanların mantık uyumu da diksiyon ve hitabetin anlaşması davranışsal tutumlarda mevcuttur
10 Yorumla
6 ayTabiiki mutluluk daha önemli, fakat bazı insanlar mutluluğu maddiyatla olduğunu düşünüyorlar. Elbette parasız bir ekmek bile alınmaz, ayrıca para ve sosyal konum bir çok kapıyıda açtığını inkar edilemez bir gerçektir. Yani para bir araçtır, amaç değildir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
6 ayParasız olmuyor doğrusu. Allah güzellik huzur versin ama çok sevdiği evladını bile parasızlıktan tedavi ettiremeyen insanlar var. Parada olsun aşkta sevgide..
22 Yorumla İnsanları maddiyat zorluyor ama paranın eksikliğini çekmeyenler neden mutsuz? Kimseye muhtaç olmadıktan sonra mutluluk aranmalı sadece...
Açgözlülük insanoğlunu mutsuzluğa itiyor.
21 Yorumla
6 ayMutluluk kesinlikle. Para yalnızca kapitalist sistemde değer ediyor, o da anca ihtiyaç karşılamaya. Mutlu olmadıktan sonra param olmasına ne gerek var.
11 Yorumla
6 ayKendileri sahip olamadıkları statüyü eş sayesinde kazanmak istiyorlar da doktorlar, avukatlar genelde kendi mesleğinden, kendi çevresinden insanlarla olan kişiler.
11 Yorumla- 6 ay
Evet
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. https://www.youtube.com/embed/Tx_uabmRzr4Bencede akıllarını başlarına almalılar 😌
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
6 ayOkumuş cahiller ve işsizlerle doldu gezegen zaten. Bir işi güzel ve hakkıyla yapabilmek ve çalışmayı sevmek çok daha önemli esasen ama anlamıyorlar.
13 Yorumla- 6 ay
Sonra anlıyorlar işte shddh boş ver
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayMilletin öyle bir derdi yok ki mutlulukmuş, düzgün bir hayatmış gibi 😂 para olsun yeter ki, diğerleri olmasa da olur.. 👍
14 Yorumla- 6 ay
Yok yok biliyoruz bizler herkesin tamamı olmasa da. Aklı çok çalışan , doğruları iyi görebilen kişiler var hâlâ👍 saçmalıklara aldanmayan çok insan var hâlâ.. aslında doktorların , avukatların maaşları da o kadar uçuk değil👍 masrafları çok fazla çünkü. 30 - 40 bin lira sadece kira veriyorlar👍 arabaları pahalı masrafları ağır. Ne kadar çok geliyorsa o kadar çok gider zaten. Kısacası pırlanta gerdanlık hayali olan kızlar yanlış düşünmüş oluyorlar. Zaten akıllı bir doktorun en az 3 sevgilisi olur genelde. 👍😂
- 6 ay
😂😅👍
6 ayHer şey mükemmel olmalı benim için hem para hem kariyer hem huzur hem mutluluk her şey içime sinmeli her açıdan
12 Yorumla- 6 ay
İmknasız diye bir şey yok her şey mükemmel olucak benim için ve karşımda kişi de her açıdan içime sinen biri olmalı
Huyu için evlendim para zamanla gelir. Bana sadıksa merhametliyse para da gelir eşlerin birbirlerine olan muhabbeti bile bereket bolluk nedenidir.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
6 ayBeni ne doktorlar mühendisler istedi de varmadım fkfk
Ben evlenipte mutlu olanı görmedim. En iyisi evlenmemek :))
17 Yorumla- 6 ay
Benden bundan korkuyorum yaa fjfjf
- 6 ay
Öcü değilsin delisin :))
- 6 ay
Ondan şüphem yok :)))
6 ayişi olsun ama durumu orta olsun zenginliğe gerek yok bir de karakter
17 Yorumla- 6 ay
Arkadaşlar, tamam aradığınız kişinin zengin olmasını isteyebilirsiniz ama bence bu kadar şart koşmak doğru değil.
Ben işsiz olsun demiyorum, orta olsun durumu diyorum!
Yani durumu iyi olsun ama ne fakir ne de aşırı zengin… Orta gelirli olsun yeter.
Bence asıl bakılması gereken şey karakter: saygı, sevgi, merhamet.
Neden bu kadar zenginlik istiyorsunuz?
Bir erkeğin parasına değil, kalbine ve insanlığına bakın. Siz ne düşünüyorsunuz? 💬 - 6 ay
Ben de onu diyorum
- 6 ay
Sevgi saygı aşk olsun orta gelirle
- 6 ay
İşsiz olmasın ama zenginde olmasın
6 ayElbette mutluluk önemli. Para bir şekilde kazanılır ama karakter güzel ahlak şeref bunlar para ile satınalınamıyor. Toplum okumadığı ve değer yargılarına yabancılaştığı için tercih ve istekleri değişiyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
6 ayÇok doğru. Para geçinecek kadar olması yetiyor da insan huzur azalınca geçinemiyor. Sağlık ha keza..
11 Yorumla İkiside önemli para olmayınca mutluluk biraz zor oluyor
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Güvenli dr ondan parası kadınlar geneldr kendine bakabilrcrk erkek istiyolar ondan kaynsklı
12 Yorumla
6 ayParaya hiç bakmam isterse bir kuruşu olmasın seviyorsam bitmistir
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Bence en önemlisi karakter. Karşındakine sadık olacaksın ki o da sana sadık kalacak. Eve mutluluk ile gideceksin heyecan ile gideceksin. İşte o zaman o para çok güzel kazanılıp yiyiliyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 aybizim kızlar popüler kültürden çok fazla etkileniyorlar.
özlerini kaybetttiler11 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
6 ayİnsan maddiyata koşarken akıl sağlığını kaybedebilir. O yüzden iyi düşünüp karar vermek lazım.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 727 cevap paylaştı.
6 ayYan gelip yatmak için 30 yaşlarına kadar zengin kocayla almanya hayali sonra evde kaldım megri megri
10 Yorumla
6 ayEvine bakacak durumdaysa önemi yoktur mutluluk önemlidir tabiki ama bakacak durumda değilse mutluda edemez evlilik çocuk sorumluluk işi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
6 ayEvli biriyim mutluluk önemli ama mutluluğu da mutluluk içinde ödeme lazım Para lazım Bunun için ikisi de lazım diyelim
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı. Geçirecek para olsun yeter mutluluk daha onemli
10 Yorumlaİkisi de önemli diyorum şimdiki aklımla gençken sadece mutluluk
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı. Mutluluğun maddiyatta olmadığını anlamakta anlatmakta zor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı. Kafa rahat olmadan mutluluk olmuyo rahatlık da parasız olmuyo
10 YorumlaEvliliklerin çoğunluğu mantık evliliği yapıldığı için zaten arada aşk , sevgi ve sadakat olmuyor.
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
6 ayMutluluk önemlidir lakin para yok ise geri kalan her şey önemsizdir..
10 Yorumla
6 ayİkiside önemli
33 Yorumla- 6 ay
Düzgün ve iyi biri olması illaki
- Aile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı.
6 ayMutluluk önemli, parada önemli dengeli ilişki olması şart
00 Yorumla Mutluluk önemli ama para da önemli neticede parayla geçiniliyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bence para olursa evlilik daha mutlu olur. Onların arasında başka sorun vardır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 454 cevap paylaştı. huzur sağlık yoksa gerisi boş kanka
11 Yorumla
6 ayMutluluk önemli tabii...
14 Yorumla- 6 ay
Sağol canım inşaallah 😊 çağırırım tabii 🥰🤗
- Aile & Toplum konusunda 779 cevap paylaştı.
6 ayParaaaaa banane
15 Yorumla- 6 ay
Çalarımmm
- 6 ay
Gidekk jsjsjs
6 ayMutluluk tabii ki çünkü mutsuzluk ömürden ömür alıyor
10 Yorumla
6 ayMutluluk daha önemli, para hayatı kolaylaştırır ama tek başına yetmez.
Doktor-avukat tercihi paradan çok güven, statü ve “gelecek garanti” algısından geliyor.01 Yorumla
6 ayMutluluk ve huzur önemli
10 YorumlaParasız mutlu olmak zor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
6 aySaygı sadakat sonra para
10 Yorumla Parasız olmaz para her şeydir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı.
m 6 ayHaklısın herkes para olsun gösteriş derdine düşmüş
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
6 ayPara mutlu olmanın aracı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 6 ayMutluluk önemli.
10 Yorumla Her şey para maalesef abla
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
6 ayMutluluk daha önemli tabii
10 Yorumla
6 ayKatılıyorumm maskulen girllll🤩
16 Yorumla- 6 ay
Jzkskajsma yiaa çirkin değilim...
- 6 ay
🕊️
- 6 ay
Benden 23 yaş büyüksün buna rağmen hâlâ aşırı genç duruyorsun 28 30 yaşlarında...
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. İkisini de önemli
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 939 cevap paylaştı. Para olmadan mutluluk zor olur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. İkiside önemli
00 Yorumla
6 ayPara olmayınca kesin mutsuzluk oluyor
10 Yorumla
6 ayMutluluk onemli
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı. Para
10 YorumlaMutluluk, karakter
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Mutluluk elbette
10 Yorumla
6 ayTutku önemli tutkuuuuuu
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı. Sartlar gri ablam
10 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlilikte para mı daha önemli mutluluk mu, neden herkes doktor avukat koca peşinde?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım