• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Neden zina kolaylaşıp evlilik zorlaştı?

huzunluyurek
huzunluyurek Takip Et
Master Yaş: 40
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
214
Yapay Zekaya Sor
Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
16 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • DarkVerse8916
    DarkVerse8916 Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 100%
    5 ay

Zina ile evlilik arasındaki ilişki, toplumsal yapının, bireysel arzuların ve tarihsel değişimlerin şekillendirdiği bir dengeyi yansıtır. Eski zamanlarda evlilik, sadece iki insanın birleşmesinin ötesinde, toplumun temel yapı taşlarından biri olarak kabul edilirdi. Bu bağ, sadakat ve bağlılık üzerine kurulu, kutsal bir müessese olarak görülürdü. Her iki birey de bir araya gelerek, toplumun kabul ettiği normlarla uyumlu bir yaşam sürerdi. Evlilik, sosyal düzenin ve bireysel güvenin simgesiydi.
    Ancak zamanla, toplumsal değişim ve bireysel özgürlük anlayışındaki dönüşümle birlikte, evliliğin bu kutsallığı aşındı. İnsanlar, kimliklerini ve arzularını daha özgürce ifade etmeye başladılar. Toplum, artık sadece evlilikle tanımlanmaz olmuştu; daha geniş bir bireysellik anlayışı hâkim olmaya başlamıştı. Bu durum, evliliğin katı sınırlarını zorlarken, aynı zamanda dışarıda kalan ilişkilerin, yani zina gibi eylemlerin, daha fazla kabul görmesine yol açtı. Zina, sadece bir ihanet değil, bireysel özgürlük arayışının, kişisel tatminin ve bazen de kaybolan güvenin bir yansıması haline geldi.
    Evlilik, zamanla daha karmaşık bir yapıya büründü. Bir zamanlar iki ruhun birleştiği kutsal bir bağ olarak kabul edilen evlilik, artık bireylerin kendi içsel arayışlarının, çatışmalarının ve beklentilerinin bir sahnesine dönüştü. Evlilik, hem bir zorunluluk hem de içsel huzur arayışı olarak farklı şekillerde algılanmaya başladı. Ve bu algının bir sonucu olarak, dışarıdaki ilişkiler, yani zina, bir kaçış yolu, bir çıkış noktası olarak kabul edilerek artan bir şekilde görüldü.
    Bu değişim, evlilik ile zina arasındaki dengeyi alt üst etti. Evlilik, bazen bir yük halini alırken, diğer taraftan özgürlük arayışları da ilişkilerdeki sadakati sarsmaya başladı. Bu süreç, insan ruhunun derinliklerinde yaşadığı yalnızlıkları, güven arayışını ve arzularını dışa vurma çabasını yansıtan bir hikâyeye dönüştü. Sadakat ile özgürlük arasındaki ince çizgi, modern insanın yaşadığı içsel çatışmaları ve toplumun evlilik kurumuna bakış açısını şekillendiren temel unsurlar haline geldi.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Afacan_37
    Afacan_37 Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Biraz uzun yazacağım o yüzden beni mazur görün.

Görsel aslınca herşeyi özetlemiş.

2000 yılı öncesi ve sonrası bir kırılım yaşandı bu ülkede.

Çekirdek Aile yani Anne, Baba, Büyük Anne-Baba dağılınca ya da ayrı evlere çıkınca aslında yavaş yavaş örf, âdet, nasihât ve büyüklere saygıdan uzaklaşıp, unutur olduk. Bireysel yaşamaya başladık ve öğrendiklerimizle yola çıktık. Eskiden mahalle kültürü vardı. İsteseniz de yanlış yapamazdınız. Komşuluk hakkı gereği herkes birbirini kollardı, gözetirdi.

Konforlu alanlara geçtik. Herkesin en azında ayrı odaları var. Eskiden bu mümkün bile değildi. Beraber yatılır beraber kalkılır ve hatta beraber sofraya oturulurdu. Aileye, eve hürmet vardı. Dışarıda başkasının canı şeker diye elimizde küçük bir lokma dâhi yiyemezdik. Öyle bir kültür erozyonuna uğradık ki hiç birini takmaz olduk.

TV kanalları o kadar özelleşti ki bütün âhlâksızlıklar da evimizin içine girdi. Çünkü hep beraber seyreder olduk. Sonra İnternet hayatımıza girdi. Bir şeyden bir şey olmaz derler yâ işte o hesap TV den sonra İnternet, Sosyal Medya. Sonrasında Feminizim akımı.

Kadınlara siz ögürsünüz, size kimse karışamaz, istediğini yaparsın, bu senin hayatın, sende yapabilirsin, istediğini giyersin, aç bacım kimine v. s. ile birlikte Görsel BASIN ve onu takip eden âhlâksız Diziler ve sonrasında Kadınlara empoze edilen PEMBE DÜNYALAR. Kadınları yeniden tasarlayan yeni düzen aslında. Bu oyuna o kadar çok inan oldu ki Ortaokul çağındaki genç çocuklarımız KADINLIĞA özenir oldu. Çocukluklarını yaşaması gerekirken onlara dayatılan yeni Dünya sisteminde genç yaşta OLGUN KADINLIĞA özenir oldular.

Her yaş grubunun yaşaması gereken bir dönem vardır. Ama yeni sistem onları daha küçüklükten KADIN olmayı özendirdi.

İster Kâbûl edin, İsterseniz Kâbûl etmeyin.

Erkeklerde tabii ki nasibini aldı bu süreçte olumsuz olarak.

Beklentiler o kadar yükseldi ki Dizileri izleyenler, Sosyal medyada takip ettikleri Fenomenler, Ünlüler Topçular, Popçular her neyse. O yaşamı arzu edip karşısında ki Eş adayından bunları istemek hâk oldu. Cümle şu; Fakiri gitsin Annesi sevsin ya da beni alacaksa bunları yapmak zorunda...

Şimdi Evlilik bu mudur. Eğer bunlar yoksa zaten evlenilecek, bunları karşılayacak bir aday bulmanız o kadar kolay olmayacak zaten.

İşin dini boyutuna girersek şâyet bir kısım insanlar Rab'lerine ve Peygamberlerine s. a. v. ters düşerler.

İnsanların istek ve arzuları bitmez. Kim ne istiyorsa Rabb'im onu versin. Ben paradan mâldan, mülkten yana değilim. Rabb'im murad etmiş ise bana zaten verecektir. İstemesem de yine verecektir.

Âhîr zamandayız ve özellikle de bayanların geleceklerini çok iyi görmüyorum. Çok fazla beklendi içindeler bazıları. Ömür geçtiğinde, gençlik gittiğinde, sevdiği ve yanında ki insanlar bir bir azaldığında fark edecekler ki yapayalnız kalacaklar. İşte o vakit keşke yanında bir ses, bir nefes olsa de'yecekler.

Hayatta en kötü olan da şu; Kendi sesiniz evinizde yankılandığında işitecek birisi yoksa hezeyana uğrayacaksınız. İşte o vakit KEŞKE demenin bir faidesi olamayacak.

Bende boşanmış bir insanım ama çevreme bakınca ve yine insanların beklentilerine bakınca Rabb'ime şükrediyorum. Âhlâkın bozuk olduğu bir toplum da yalnızlık şifâdır.

0
    0 Yorumla
  • Dominant1adam
    Dominant1adam Takip Et
    Guru Yaş: 19 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 981 cevap paylaştı.

İşte tam da bunun içn
    Evlenmesinler zina yapsınlar. Zinadan olan çocuklar artsın

Ortalık öyle bir karışıyor ki
    Adamın 2 3 tane kadından çocuğu var
    Belki ilerde o kardeşler birbirine aşık bile olabiliyor
    Nesli soyu bozmak için yapılmış bir şey

Evlilik aslında insanların yardımıyla yapılması gereken bir şey.
    O altınlar ev almalar bunlar bir nevi yatırım oluyor ama sosyal medyadaki mükemmel çiftler düğünler şunlar bunlar tabiki de yanlış.
    Belki çok kavgalılar aile hayatları yok ama kefs güzel görünüyorlar
    Sorun yok gibi gösteriyorlar.
    Sorun olunca da bak onlar mutlu bizde böyle diyip çiftler de ayrılığa gidiyor

0
    0 Yorumla
  • SirPolyglot
    SirPolyglot Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 100%
    5 ay

Görsel Çokk iyi bu arada…

insanlar değer vermek değil … duygusal menfaat ve maddi

menfaat odaklı yaşıyor… şirket ortaklığı gibi bir bakış açısı oluyor aslında avantajlar ve dezavantajlar değerlendiriliyor…

İşin Özü ve işin değer kısmı anlaşılılmamadığı için evlilik parametrelerle beraber akıllıca gelmiyor kimseye

0
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
5 ay
  • Sorunun görseli durumu acayip güzel özetlemiş 🙃

Zina kolay çünkü anlık haz var, sorumluluk yok, masraf yok, kimse “altın ne taktı, düğün nerde oldu” diye sormuyor. Toplum da bunu gizli yaşadığı için görmezden geliyor 🙄

Evlilikse bugün statüye dönüştü. Pahalı düğünler, takı beklentisi, ev eşyası, “el âlem ne der” baskısı, sosyal medyada mükemmel düğün yarışı… Hepsi gençlerin omzuna yük bindiriyor 😔

Çözüm daha sade evlilikler, iki tarafın da ailesinin “gösterişi” değil mutluluğu öncelemesi. Sevgi, saygı ve uyum olduktan sonra imzayı atmak zor değil 💍✨

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

12

Cevap

51

Cevap

• SakinBirPanda
    SakinBirPanda Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    5 ay

Evlilik çok zor erkek adına, çünkü 1 hafta evli kalsan hayatın boyunca nafaka ödüyorsun, bir sürü pozitif ayrımcılığı var, evlilikle düğünde takılan altınlar bile tamamen geline ait kanunen, çok sevdiğim bir kız olsa bile asla evlenmem bu ülkede.

0
    5 Yorumla
    • LeylaEylül20
      LeylaEylül20
      5 ay

Her kadın paragöz olmuyor

Yorumla
    • SakinBirPanda
      SakinBirPanda
      5 ay

@LeylaEylül20 Eğer boşanma durumunda yoksulluk ve tedbir nafakası talep eden kadınların oranına bakarsan, (%50-70) ve bu orana göre kadınların yarısından fazlası paragöz..

Yorumla
    • LeylaEylül20
      LeylaEylül20
      5 ay

Ya gerçekten yoksulsa

Yorumla
    • SakinBirPanda
      SakinBirPanda
      5 ay

@LeylaEylül20 Çevir kazı yanmasın..

Yorumla
    • LeylaEylül20
      LeylaEylül20
      5 ay

@SakinBirPanda anlamadimm

Yorumla
  • Cordoba1234
    Cordoba1234 Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 77%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı.

Yasak olan her şey cazip geliyor insanlara. Ekonomik sıkıntılar geçim derdi yeni bir hayat kurmayı evlenmeyi zorlaştırdı ayrıca günümüzde 3. Sayfa olayları hergün yaşanıyor ve bu da evliliğe engel oluyor bence. Kimi İnsanlr evlilikten soğuyor kimi insanlar ekonomik düzenden dolayı evlenemiyor

0
    0 Yorumla
  • hkrtss
    hkrtss Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 72%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı.

Sevgili olduğun zaman aidiyet duygusu fazla olmuyor evlilikteki gibi rahatça ayrılabiliyor insanlar para mal mülk yedirmek istemiyorlar sorumluluk almak ve çocuk sahibi olmak istemiyor çoğu insan Sevgili olarak yaşamak ve takılmak daha cazip ve tatlı geliyor

0
    0 Yorumla
  • Hasmakıneĺı
    Hasmakıneĺı Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 101%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.

maalesef oyle oldu. teknoloji çıktı insanların ayari kacti. çalışanlarımızın hepsinin sanal arkadaşi var. ilk çay içmeye görüşüyor sonrasi geliyor. iki tatlı söze kanip bebesini birakip başkasina kacan bayanlar gördüm

0
    0 Yorumla
  • frankejstan013
    frankejstan013 Takip Et
    Master Yaş: 104 , eic 45%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Çünkü artık Kimse eskisi kadar bakireliğe veya terbiyeye ayıp denilen kelimeye bakmıyor özgürlük kelimesinin o kadar esnetip o kadar genişlettiler ki bakir veya bakire olan insanlara kötü gözle bakılıp dışlanıyor

0
    0 Yorumla
  • 38_11Enerjisi
    38_11Enerjisi Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    5 ay

Büyükler kılavuzluk etmek bir yana kendi düzenlerini oturtmakla meşgul şahıslarında.

Maneviyat çökmüş vaziyette

İslam'ı doğru anlamamak

(Ferdi ve Toplumsal olarak)

Toplumda iyi örneklerin azalmış olması

0
    0 Yorumla
  • _Aşmayy_--
    _Aşmayy_-- Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 100%
    5 ay

Evleneceğim kişiyi bulayım olabildiğince imkan dahilinde yaparım her şeyi gerçekten stres sıkıntıya sokmam

1
    1 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

sizin gibi düşünceli insanlar kalmadı maalesef

• TheFoxFrosty
    TheFoxFrosty Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22
    5 ay

Zina diye bir şey yok ki İslâm dinin de zina olabilmesi için 4 erkeğin şahit olması gerekir kadınların şahitliği sayılmaz bir kadın evliyken başka bir adamla yatıyorsa kocası yakalarsa zina sayılmaz kocası ile beraber 3 erkeğin daha o olayı görmesi lazım bu da mümkün olmadığı için zina serbesttir

0
    0 Yorumla
  • BALAT34
    BALAT34 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 79%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Evli arkadaşlarımın halini gördükçe ve ilişkilerimde kadınların fayda sağlayamadığı zaman neye dönüştüklerini gözlemledikçe bir ömrü tek bir kadına ayırmaktan vazgeçtim.

0
    0 Yorumla
  • PİKAÇU10
    PİKAÇU10 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 98%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 436 cevap paylaştı.

Çünkü evlilik maddi olarak zorlaştı insanlar cinselliğe daha kolay ulaşır oldu ve birbirine güven kalmadi

0
    2 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

siz bekar mısınız peki

Yorumla
    • PİKAÇU10
      PİKAÇU10
      5 ay

Hayır siz

Yorumla
  • Permit
    Permit Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 101%
    5 ay

Zina kolylaştı çünkü özgürlük adı altında toplum ahlaksızlaştı. Zina bu kadar çok iken evliliği kim ne yapsın

1
    0 Yorumla
  • Selçuk006035
    Selçuk006035 Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Hayat pahalılığından. Sende zina mı yıksa evlilik mi var?

0
    2 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

hiç biri

Yorumla
    • Selçuk006035
      Selçuk006035
      5 ay

Yaş?

Yorumla
  • istanbulbeyefendisi4
    istanbulbeyefendisi4 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    5 ay

Sadece maddi olarak değil, insanlar artık tahammülsüz ve doyumsuz. Alternatif bulma şansı yüksek

0
    0 Yorumla
  • Princess045
    Princess045 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    5 ay

Çoğu kişi maalesef cinsellik lay lom takılmalık peşinde Allah onları ıslah etsin

0
    1 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

amin

Yorumla
  • sexuallifecoach
    sexuallifecoach Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    5 ay

kolay elde etme duygusu ve sosyal medyanın etkisi , pazar yeri gibi seç seç al ve ilişkiler sıradan ve beklentiler yüksek

0
    0 Yorumla
  • Yangınsözlühüddam
    Yangınsözlühüddam Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    5 ay

İktidarın amacı , üremeyi durdurmak. Bakma öyle en az 3 çocuk falan dediğine. Kendisi tescilli bir yahudidir. Dış güçler ne derse onu yapar

0
    0 Yorumla
  • varus55
    varus55 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 38%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.

ben kolaylık falan göremiyorum zina nerede kolay evlilik kadar zor

0
    1 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

abartsaydınız

Yorumla
  • benfavor
    benfavor Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 94%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Bekarım ikisine de yönelmiyorum evlilik isterim ancak nikahı zorlaştırmayan birisi olsun derim nasip olursa külfet olmasın kimseye

0
    1 Yorumla
    • benfavor
      benfavor
      5 ay

Bence net günün görseli ve sorusu olacak

Yorumla
  • lockerow35
    lockerow35 Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 99%
    5 ay

çünkü evlilik zor sina kolay artık maddi güç evliliğe yetmöiyor

0
    7 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

bekar mısınız?

Yorumla
    • lockerow35
      lockerow35
      5 ay

evet dul denebilir ben engelleri aşıp sonra vazgeçtim D:

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

hayırlısı olsun

Yorumla
    • lockerow35
      lockerow35
      5 ay

teşekkür ederim siz

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

benimde eşim vefat etti

Yorumla
    • lockerow35
      lockerow35
      5 ay

başın sağolsun umarım hayatının devamında her şey gönlüünde olur

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

amin teşekkürler

Yorumla
  • Beyzassss422
    Beyzassss422 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 100%
    5 ay

Ahir zamandayız çünkü zina açıkça işlenecek diye bir kıyamet alameti vardır

1
    0 Yorumla
  • babacan5255
    babacan5255 Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.

Bekletiler zevkte kesiyor. Kimse sorumluluk almak istemiyor

0
    0 Yorumla
  • SimliAyin
    SimliAyin Takip Et
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 517 cevap paylaştı.

Kişilerin tercihi zorlaştırmasınlar evliliği, duruma göre hareket etmek lazım

0
    0 Yorumla
  • Zecx-40
    Zecx-40 Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 98%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Hayat pahalı
    Enflasyon yüksek
    Kizlar da kanaatkar değil

0
    0 Yorumla
  • Anlamınıbilmekkkkk
    Anlamınıbilmekkkkk Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    5 ay

İnsan beşer varlıktı. Kimsenin umurunda olmadı bu durum...

0
    0 Yorumla
  • ErdemK38
    ErdemK38 Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 100%
    5 ay

bu bilinçli yürütülen bir projeydi ve maalesef başarılı oldular.

0
    0 Yorumla
  • Akmankan
    Akmankan Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 101%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Zina bedava hiç bir yaptırımı yok, evlilik sorumluluk ister ve masraflı

0
    0 Yorumla
  • вʟαcк
    вʟαcк Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    5 ay

Geçim korkusundan ülke üreyemiyor ihtiyacını karşılıyor sadece

0
    0 Yorumla
  • by_naturalist
    by_naturalist Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 72%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 782 cevap paylaştı.

daha kolay daha rahat ve daha az sorumlulukla birlikte dertsiz

0
    0 Yorumla
  • GeceFısıItısı
    GeceFısıItısı Takip Et
    Guru Yaş: 49 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.

Zinayı kadınlar kolaylaştırdı.

Bahsettiğiniz nikâh resmi erkeğe zor koşuluyor.

0
    0 Yorumla
  • murat165
    murat165 Takip Et
    Bilge Yaş: 35
    5 ay

Görselden her şey belli olmuyor mu
    Bkrde bukadar uğraşıp sonradan blsanmakta var

0
    0 Yorumla
  • Zıbınn0045
    Zıbınn0045 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    5 ay

İnsan karısını satın alır mı? Evlilik buna dönüştü. Zina yasağı dönemin yaşamına göre gelmesi gereken bir durumdu

0
    0 Yorumla
  • Chariipamie
    Chariipamie Takip Et
    Xper 5 Yaş: 100
    5 ay

Evliliğin maliyeti fazla çünkü
    2 mi evlilik
    Ev araba düzenli maaş derken bir de bunun boşanma olursa iş zor

0
    0 Yorumla
  • denizeasik1i
    denizeasik1i Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    5 ay

Fotoğraf nedenini gösteriyor buna kız kaprisi sadakatsizlil vs de eklenir

0
    0 Yorumla
  • sendeistersennn
    sendeistersennn Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 100%
    5 ay

Tayyip yüzünden

1
    4 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

ne alaka

Yorumla
    • sendeistersennn
      sendeistersennn
      5 ay

x.com/AileHakimin/status/2013747486234386897
      Bir devlet suçlarla başa çıkamıyorsa bunun sebebi devletin bizzat suç ve suçlu üretmesindendir.

Aile içi şiddet cinayet
      Boşanma husumetleri
      Ev sahibi-kiracı husumetleri
      Dolandırıcı-mağdur husumetleri
      Filanca falanca mağdurları STK'ları
      Miras, tapu, kaçak müteaahit husumetleri

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

siz suçlayacak yer aramışsınız

Yorumla
    • sendeistersennn
      sendeistersennn
      5 ay

hiç merak etme öldükten sonra öbür tarafta göreceksiniz akıbetini

Yorumla
  • intikam_vakti
    intikam_vakti Takip Et
    Master Yaş: 20 , eic 100%
    5 ay

Şu baktığın telefondan dolayı

0
    3 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

saçma

Yorumla
    • intikam_vakti
      intikam_vakti
      5 ay

Ben fikrimi söylerim senin kafana uyup uymaması benim için pek önemli değil...

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

bende fikrimi söyledim senin kafana uyup uymaması benim için hiçççççççççççççççççççççççç önemli değil..

Yorumla
  • TheDuygusal
    TheDuygusal Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Çünkü insanlar güzel olan her şeyi zorlaştırıyor

0
    2 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

çok doğru

Yorumla
    • TheDuygusal
      TheDuygusal
      5 ay

🙂🤞

Yorumla
  • unsealedcompass00
    unsealedcompass00 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    5 ay

Ahlak yok oldu o yüzden

0
    1 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

maalesef öyle

Yorumla
  • Pamuksekerofficall
    Pamuksekerofficall Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 758 cevap paylaştı.

Birçoğu gereksiz şeyler

0
    0 Yorumla
  • 49Expert
    49Expert Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 100%
    5 ay

Sorumu çalmış

0
    0 Yorumla
  • Rhaast
    Rhaast Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 46%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Kültürel çöküş ve zorlama

0
    0 Yorumla
  • Beyazby
    Beyazby Takip Et
    5 ay

Zinanin nesi kolau 😂

0
    0 Yorumla
  • Kaytazdere
    Kaytazdere Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    5 ay

Toplum ahlakı düşüyor Zorlaştırıyoruz

0
    0 Yorumla
  • AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    5 ay

Herkes evlenmeden karnını doyuruyo çünkü

0
    0 Yorumla
  • Liwes s
    Liwes Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    5 ay

Bunu bize değil de hükümete sormak lazım

0
    0 Yorumla
  • MassiveStroke00
    MassiveStroke00 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı.

Çünkü ekonomi kötü her şeyin başı paraya çıkıyor

0
    0 Yorumla
  • вshєldσn u
    вshєldσn Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Toplumsal defermasyon maalesef

0
    0 Yorumla
  • Wetphoto
    Wetphoto Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 100%
    5 ay

Kızlar yoruyor her anlamda

0
    0 Yorumla
  • Hasan-ARSLAN
    Hasan-ARSLAN Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.

Durum içler acısı yazık gerçekten çok yazık 😟

0
    0 Yorumla
  • banu_yıldız
    banu_yıldız Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    5 ay

Millet birbirini kolay buluyor artık o yüzden

0
    0 Yorumla
  • Hayatınanlamı4229
    Hayatınanlamı4229 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    5 ay

Bilmiyorum ki

0
    0 Yorumla
  • Adanaaşk
    Adanaaşk Takip Et
    Master Yaş: 47
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Kanun çıkarıcıların yüzünden...

0
    0 Yorumla
  • Asknedencanyakar_
    Asknedencanyakar_ Takip Et
    Master Yaş: 34
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.

Görselde anlatılmış 😅

0
    0 Yorumla
  • GeceyeYazılmışLanet
    GeceyeYazılmışLanet Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 581 cevap paylaştı.

Hükümetin suçu

0
    2 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

ne alaka

Yorumla
    • GeceyeYazılmışLanet
      GeceyeYazılmışLanet
      5 ay

Milletin evlenecek durumu yok diyelim evlendiler sonra boşandılar erkek kadına sponsor oluyor ne gerek var

Yorumla
  • Zena24356
    Zena24356 Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 99%
    5 ay

Çünkü evlilik 💩

0
    1 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      5 ay

hiçte değil

Yorumla
  • Gökçenizzzz
    Gökçenizzzz Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    5 ay

allah ıslah etsin yaaa

1
    0 Yorumla
  • derinbikafa
    derinbikafa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    5 ay

kafalar değişti şartlar değişti

0
    0 Yorumla
  • kagan_2524
    kagan_2524 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    5 ay

Evli ollmak da zor

0
    0 Yorumla
  • CAGRI16
    CAGRI16 Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 61%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 874 cevap paylaştı.

HYat pahali

0
    0 Yorumla
  • Tuna8830
    Tuna8830 Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 91%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Devir değişti ondan

0
    0 Yorumla
  • Alphn3301
    Alphn3301 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 95%
    5 ay
    Aile & Toplum konusunda 429 cevap paylaştı.

Maddiyattan

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Neden zina kolaylaşıp evlilik zorlaştı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlilik bu kadar zorlaştı zinalar da çoğaldı ne düşünüyorsunuz? 14 cevap verildi
Evlilik neden zorlaştı? 9 cevap verildi
Sizce günümüzde evlilikler neden bu kadar zorlaştı? 9 cevap verildi
Evlenmek niye zorlaştı günümüzde? 15 cevap verildi
Evlilik neden zorlaştırılıyor? 4 cevap verildi
Neden evlılık öcu gıbj goruluyor? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kendinizle konuşurken, kendinize hakaret ediyor musunuz?
  • Sabah kahvaltısında favori içeceğiniz ne, çay mı kahve mi başka bir şey mi?
  • Elim nasıl gözüküyor?
  • Birinin senden hoşlanma, sana aşık olma ihtimalini yüzde kaç sanıyorsun?
  • Yürümek istediğiniz biri var mı?
  • Ben bu gün üzgünüm gibi sanki, siz nasıl hissediyorsunuz bakalım, gününüz güzel geçsin🧡?
  • Bu yemeği denemeyen kaldı mı?
  • En ideal erkek burcu hangisidir?
  • Selülitlerin olması vücut güzelliğini etkiler mi?
  • Mantar sever misiniz, mantarla aranız nasıl gerçekten?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨