6 ayZina ile evlilik arasındaki ilişki, toplumsal yapının, bireysel arzuların ve tarihsel değişimlerin şekillendirdiği bir dengeyi yansıtır. Eski zamanlarda evlilik, sadece iki insanın birleşmesinin ötesinde, toplumun temel yapı taşlarından biri olarak kabul edilirdi. Bu bağ, sadakat ve bağlılık üzerine kurulu, kutsal bir müessese olarak görülürdü. Her iki birey de bir araya gelerek, toplumun kabul ettiği normlarla uyumlu bir yaşam sürerdi. Evlilik, sosyal düzenin ve bireysel güvenin simgesiydi.
Ancak zamanla, toplumsal değişim ve bireysel özgürlük anlayışındaki dönüşümle birlikte, evliliğin bu kutsallığı aşındı. İnsanlar, kimliklerini ve arzularını daha özgürce ifade etmeye başladılar. Toplum, artık sadece evlilikle tanımlanmaz olmuştu; daha geniş bir bireysellik anlayışı hâkim olmaya başlamıştı. Bu durum, evliliğin katı sınırlarını zorlarken, aynı zamanda dışarıda kalan ilişkilerin, yani zina gibi eylemlerin, daha fazla kabul görmesine yol açtı. Zina, sadece bir ihanet değil, bireysel özgürlük arayışının, kişisel tatminin ve bazen de kaybolan güvenin bir yansıması haline geldi.
Evlilik, zamanla daha karmaşık bir yapıya büründü. Bir zamanlar iki ruhun birleştiği kutsal bir bağ olarak kabul edilen evlilik, artık bireylerin kendi içsel arayışlarının, çatışmalarının ve beklentilerinin bir sahnesine dönüştü. Evlilik, hem bir zorunluluk hem de içsel huzur arayışı olarak farklı şekillerde algılanmaya başladı. Ve bu algının bir sonucu olarak, dışarıdaki ilişkiler, yani zina, bir kaçış yolu, bir çıkış noktası olarak kabul edilerek artan bir şekilde görüldü.
Bu değişim, evlilik ile zina arasındaki dengeyi alt üst etti. Evlilik, bazen bir yük halini alırken, diğer taraftan özgürlük arayışları da ilişkilerdeki sadakati sarsmaya başladı. Bu süreç, insan ruhunun derinliklerinde yaşadığı yalnızlıkları, güven arayışını ve arzularını dışa vurma çabasını yansıtan bir hikâyeye dönüştü. Sadakat ile özgürlük arasındaki ince çizgi, modern insanın yaşadığı içsel çatışmaları ve toplumun evlilik kurumuna bakış açısını şekillendiren temel unsurlar haline geldi.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Biraz uzun yazacağım o yüzden beni mazur görün.
Görsel aslınca herşeyi özetlemiş.
2000 yılı öncesi ve sonrası bir kırılım yaşandı bu ülkede.
Çekirdek Aile yani Anne, Baba, Büyük Anne-Baba dağılınca ya da ayrı evlere çıkınca aslında yavaş yavaş örf, âdet, nasihât ve büyüklere saygıdan uzaklaşıp, unutur olduk. Bireysel yaşamaya başladık ve öğrendiklerimizle yola çıktık. Eskiden mahalle kültürü vardı. İsteseniz de yanlış yapamazdınız. Komşuluk hakkı gereği herkes birbirini kollardı, gözetirdi.
Konforlu alanlara geçtik. Herkesin en azında ayrı odaları var. Eskiden bu mümkün bile değildi. Beraber yatılır beraber kalkılır ve hatta beraber sofraya oturulurdu. Aileye, eve hürmet vardı. Dışarıda başkasının canı şeker diye elimizde küçük bir lokma dâhi yiyemezdik. Öyle bir kültür erozyonuna uğradık ki hiç birini takmaz olduk.
TV kanalları o kadar özelleşti ki bütün âhlâksızlıklar da evimizin içine girdi. Çünkü hep beraber seyreder olduk. Sonra İnternet hayatımıza girdi. Bir şeyden bir şey olmaz derler yâ işte o hesap TV den sonra İnternet, Sosyal Medya. Sonrasında Feminizim akımı.
Kadınlara siz ögürsünüz, size kimse karışamaz, istediğini yaparsın, bu senin hayatın, sende yapabilirsin, istediğini giyersin, aç bacım kimine v. s. ile birlikte Görsel BASIN ve onu takip eden âhlâksız Diziler ve sonrasında Kadınlara empoze edilen PEMBE DÜNYALAR. Kadınları yeniden tasarlayan yeni düzen aslında. Bu oyuna o kadar çok inan oldu ki Ortaokul çağındaki genç çocuklarımız KADINLIĞA özenir oldu. Çocukluklarını yaşaması gerekirken onlara dayatılan yeni Dünya sisteminde genç yaşta OLGUN KADINLIĞA özenir oldular.
Her yaş grubunun yaşaması gereken bir dönem vardır. Ama yeni sistem onları daha küçüklükten KADIN olmayı özendirdi.
İster Kâbûl edin, İsterseniz Kâbûl etmeyin.
Erkeklerde tabii ki nasibini aldı bu süreçte olumsuz olarak.
Beklentiler o kadar yükseldi ki Dizileri izleyenler, Sosyal medyada takip ettikleri Fenomenler, Ünlüler Topçular, Popçular her neyse. O yaşamı arzu edip karşısında ki Eş adayından bunları istemek hâk oldu. Cümle şu; Fakiri gitsin Annesi sevsin ya da beni alacaksa bunları yapmak zorunda...
Şimdi Evlilik bu mudur. Eğer bunlar yoksa zaten evlenilecek, bunları karşılayacak bir aday bulmanız o kadar kolay olmayacak zaten.
İşin dini boyutuna girersek şâyet bir kısım insanlar Rab'lerine ve Peygamberlerine s. a. v. ters düşerler.
İnsanların istek ve arzuları bitmez. Kim ne istiyorsa Rabb'im onu versin. Ben paradan mâldan, mülkten yana değilim. Rabb'im murad etmiş ise bana zaten verecektir. İstemesem de yine verecektir.
Âhîr zamandayız ve özellikle de bayanların geleceklerini çok iyi görmüyorum. Çok fazla beklendi içindeler bazıları. Ömür geçtiğinde, gençlik gittiğinde, sevdiği ve yanında ki insanlar bir bir azaldığında fark edecekler ki yapayalnız kalacaklar. İşte o vakit keşke yanında bir ses, bir nefes olsa de'yecekler.
Hayatta en kötü olan da şu; Kendi sesiniz evinizde yankılandığında işitecek birisi yoksa hezeyana uğrayacaksınız. İşte o vakit KEŞKE demenin bir faidesi olamayacak.
Bende boşanmış bir insanım ama çevreme bakınca ve yine insanların beklentilerine bakınca Rabb'ime şükrediyorum. Âhlâkın bozuk olduğu bir toplum da yalnızlık şifâdır.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
6 ayİşte tam da bunun içn
Evlenmesinler zina yapsınlar. Zinadan olan çocuklar artsın
Ortalık öyle bir karışıyor ki
Adamın 2 3 tane kadından çocuğu var
Belki ilerde o kardeşler birbirine aşık bile olabiliyor
Nesli soyu bozmak için yapılmış bir şey
Evlilik aslında insanların yardımıyla yapılması gereken bir şey.
O altınlar ev almalar bunlar bir nevi yatırım oluyor ama sosyal medyadaki mükemmel çiftler düğünler şunlar bunlar tabiki de yanlış.
Belki çok kavgalılar aile hayatları yok ama kefs güzel görünüyorlar
Sorun yok gibi gösteriyorlar.
Sorun olunca da bak onlar mutlu bizde böyle diyip çiftler de ayrılığa gidiyor00 Yorumla
6 ayGörsel Çokk iyi bu arada…
insanlar değer vermek değil … duygusal menfaat ve maddi
menfaat odaklı yaşıyor… şirket ortaklığı gibi bir bakış açısı oluyor aslında avantajlar ve dezavantajlar değerlendiriliyor…
İşin Özü ve işin değer kısmı anlaşılılmamadığı için evlilik parametrelerle beraber akıllıca gelmiyor kimseye
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sorunun görseli durumu acayip güzel özetlemiş 🙃
Zina kolay çünkü anlık haz var, sorumluluk yok, masraf yok, kimse “altın ne taktı, düğün nerde oldu” diye sormuyor. Toplum da bunu gizli yaşadığı için görmezden geliyor 🙄
Evlilikse bugün statüye dönüştü. Pahalı düğünler, takı beklentisi, ev eşyası, “el âlem ne der” baskısı, sosyal medyada mükemmel düğün yarışı… Hepsi gençlerin omzuna yük bindiriyor 😔
Çözüm daha sade evlilikler, iki tarafın da ailesinin “gösterişi” değil mutluluğu öncelemesi. Sevgi, saygı ve uyum olduktan sonra imzayı atmak zor değil 💍✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
6 ayEvlilik çok zor erkek adına, çünkü 1 hafta evli kalsan hayatın boyunca nafaka ödüyorsun, bir sürü pozitif ayrımcılığı var, evlilikle düğünde takılan altınlar bile tamamen geline ait kanunen, çok sevdiğim bir kız olsa bile asla evlenmem bu ülkede.
05 Yorumla- 6 ay
Her kadın paragöz olmuyor
- 6 ay
@LeylaEylül20 Eğer boşanma durumunda yoksulluk ve tedbir nafakası talep eden kadınların oranına bakarsan, (%50-70) ve bu orana göre kadınların yarısından fazlası paragöz..
- 6 ay
Ya gerçekten yoksulsa
- 6 ay
@LeylaEylül20 Çevir kazı yanmasın..
- 6 ay
@SakinBirPanda anlamadimm
- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
6 ayYasak olan her şey cazip geliyor insanlara. Ekonomik sıkıntılar geçim derdi yeni bir hayat kurmayı evlenmeyi zorlaştırdı ayrıca günümüzde 3. Sayfa olayları hergün yaşanıyor ve bu da evliliğe engel oluyor bence. Kimi İnsanlr evlilikten soğuyor kimi insanlar ekonomik düzenden dolayı evlenemiyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı. Sevgili olduğun zaman aidiyet duygusu fazla olmuyor evlilikteki gibi rahatça ayrılabiliyor insanlar para mal mülk yedirmek istemiyorlar sorumluluk almak ve çocuk sahibi olmak istemiyor çoğu insan Sevgili olarak yaşamak ve takılmak daha cazip ve tatlı geliyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 388 cevap paylaştı.
6 aymaalesef oyle oldu. teknoloji çıktı insanların ayari kacti. çalışanlarımızın hepsinin sanal arkadaşi var. ilk çay içmeye görüşüyor sonrasi geliyor. iki tatlı söze kanip bebesini birakip başkasina kacan bayanlar gördüm
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
6 ayÇünkü artık Kimse eskisi kadar bakireliğe veya terbiyeye ayıp denilen kelimeye bakmıyor özgürlük kelimesinin o kadar esnetip o kadar genişlettiler ki bakir veya bakire olan insanlara kötü gözle bakılıp dışlanıyor
00 Yorumla
6 ayBüyükler kılavuzluk etmek bir yana kendi düzenlerini oturtmakla meşgul şahıslarında.
Maneviyat çökmüş vaziyette
İslam'ı doğru anlamamak
(Ferdi ve Toplumsal olarak)
Toplumda iyi örneklerin azalmış olması
00 Yorumla
6 ayEvleneceğim kişiyi bulayım olabildiğince imkan dahilinde yaparım her şeyi gerçekten stres sıkıntıya sokmam
11 Yorumla- 6 ay
sizin gibi düşünceli insanlar kalmadı maalesef
6 ayZina diye bir şey yok ki İslâm dinin de zina olabilmesi için 4 erkeğin şahit olması gerekir kadınların şahitliği sayılmaz bir kadın evliyken başka bir adamla yatıyorsa kocası yakalarsa zina sayılmaz kocası ile beraber 3 erkeğin daha o olayı görmesi lazım bu da mümkün olmadığı için zina serbesttir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Evli arkadaşlarımın halini gördükçe ve ilişkilerimde kadınların fayda sağlayamadığı zaman neye dönüştüklerini gözlemledikçe bir ömrü tek bir kadına ayırmaktan vazgeçtim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 484 cevap paylaştı. Çünkü evlilik maddi olarak zorlaştı insanlar cinselliğe daha kolay ulaşır oldu ve birbirine güven kalmadi
02 Yorumla- 6 ay
siz bekar mısınız peki
Zina kolylaştı çünkü özgürlük adı altında toplum ahlaksızlaştı. Zina bu kadar çok iken evliliği kim ne yapsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
6 ayHayat pahalılığından. Sende zina mı yıksa evlilik mi var?
02 Yorumla- 6 ay
hiç biri
- 6 ay
Yaş?
6 aySadece maddi olarak değil, insanlar artık tahammülsüz ve doyumsuz. Alternatif bulma şansı yüksek
00 Yorumla
6 ayÇoğu kişi maalesef cinsellik lay lom takılmalık peşinde Allah onları ıslah etsin
01 Yorumla- 6 ay
amin
6 aykolay elde etme duygusu ve sosyal medyanın etkisi , pazar yeri gibi seç seç al ve ilişkiler sıradan ve beklentiler yüksek
00 Yorumla
6 ayİktidarın amacı , üremeyi durdurmak. Bakma öyle en az 3 çocuk falan dediğine. Kendisi tescilli bir yahudidir. Dış güçler ne derse onu yapar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. ben kolaylık falan göremiyorum zina nerede kolay evlilik kadar zor
01 Yorumla- 6 ay
abartsaydınız
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bekarım ikisine de yönelmiyorum evlilik isterim ancak nikahı zorlaştırmayan birisi olsun derim nasip olursa külfet olmasın kimseye
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
6 ayçünkü evlilik zor sina kolay artık maddi güç evliliğe yetmöiyor
07 Yorumla- 6 ay
bekar mısınız?
- 6 ay
evet dul denebilir ben engelleri aşıp sonra vazgeçtim D:
- 6 ay
hayırlısı olsun
- 6 ay
teşekkür ederim siz
- 6 ay
benimde eşim vefat etti
- 6 ay
başın sağolsun umarım hayatının devamında her şey gönlüünde olur
- 6 ay
amin teşekkürler
6 ayAhir zamandayız çünkü zina açıkça işlenecek diye bir kıyamet alameti vardır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 921 cevap paylaştı.
6 ayBekletiler zevkte kesiyor. Kimse sorumluluk almak istemiyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı. Kişilerin tercihi zorlaştırmasınlar evliliği, duruma göre hareket etmek lazım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayat pahalı
Enflasyon yüksek
Kizlar da kanaatkar değil00 Yorumla
6 ayİnsan beşer varlıktı. Kimsenin umurunda olmadı bu durum...
00 Yorumlabu bilinçli yürütülen bir projeydi ve maalesef başarılı oldular.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Zina bedava hiç bir yaptırımı yok, evlilik sorumluluk ister ve masraflı
00 YorumlaGeçim korkusundan ülke üreyemiyor ihtiyacını karşılıyor sadece
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 806 cevap paylaştı.
6 aydaha kolay daha rahat ve daha az sorumlulukla birlikte dertsiz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
6 ayZinayı kadınlar kolaylaştırdı.
Bahsettiğiniz nikâh resmi erkeğe zor koşuluyor.
00 Yorumla Görselden her şey belli olmuyor mu
Bkrde bukadar uğraşıp sonradan blsanmakta var00 Yorumla
6 ayİnsan karısını satın alır mı? Evlilik buna dönüştü. Zina yasağı dönemin yaşamına göre gelmesi gereken bir durumdu
00 Yorumla
6 ayEvliliğin maliyeti fazla çünkü
2 mi evlilik
Ev araba düzenli maaş derken bir de bunun boşanma olursa iş zor00 Yorumla
6 ayFotoğraf nedenini gösteriyor buna kız kaprisi sadakatsizlil vs de eklenir
00 Yorumla
6 ayTayyip yüzünden
14 Yorumla- 6 ay
ne alaka
- 6 ay
x.com/AileHakimin/status/2013747486234386897
Bir devlet suçlarla başa çıkamıyorsa bunun sebebi devletin bizzat suç ve suçlu üretmesindendir.
Aile içi şiddet cinayet
Boşanma husumetleri
Ev sahibi-kiracı husumetleri
Dolandırıcı-mağdur husumetleri
Filanca falanca mağdurları STK'ları
Miras, tapu, kaçak müteaahit husumetleri - 6 ay
siz suçlayacak yer aramışsınız
- 6 ay
hiç merak etme öldükten sonra öbür tarafta göreceksiniz akıbetini
6 ayŞu baktığın telefondan dolayı
03 Yorumla- 6 ay
saçma
- 6 ay
Ben fikrimi söylerim senin kafana uyup uymaması benim için pek önemli değil...
- 6 ay
bende fikrimi söyledim senin kafana uyup uymaması benim için hiçççççççççççççççççççççççç önemli değil..
6 ayÇünkü insanlar güzel olan her şeyi zorlaştırıyor
02 Yorumla- 6 ay
çok doğru
- 6 ay
🙂🤞
6 ayAhlak yok oldu o yüzden
01 Yorumla- 6 ay
maalesef öyle
- Aile & Toplum konusunda 779 cevap paylaştı.
6 ayBirçoğu gereksiz şeyler
00 Yorumla Sorumu çalmış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Kültürel çöküş ve zorlama
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 666 cevap paylaştı. Zinanin nesi kolau 😂
00 Yorumla
6 ayToplum ahlakı düşüyor Zorlaştırıyoruz
00 Yorumla
6 ayHerkes evlenmeden karnını doyuruyo çünkü
00 YorumlaBunu bize değil de hükümete sormak lazım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.
6 ayÇünkü ekonomi kötü her şeyin başı paraya çıkıyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Toplumsal defermasyon maalesef
00 YorumlaKızlar yoruyor her anlamda
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
6 ayDurum içler acısı yazık gerçekten çok yazık 😟
00 Yorumla
6 ayMillet birbirini kolay buluyor artık o yüzden
00 Yorumla
6 ayBilmiyorum ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kanun çıkarıcıların yüzünden...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
6 ayGörselde anlatılmış 😅
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 755 cevap paylaştı.
6 ayHükümetin suçu
02 Yorumla- 6 ay
ne alaka
- 6 ay
Milletin evlenecek durumu yok diyelim evlendiler sonra boşandılar erkek kadına sponsor oluyor ne gerek var
Çünkü evlilik 💩
01 Yorumla- 6 ay
hiçte değil
6 ayallah ıslah etsin yaaa
10 Yorumla
6 aykafalar değişti şartlar değişti
00 Yorumla
6 ayEvli ollmak da zor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 874 cevap paylaştı. HYat pahali
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Devir değişti ondan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 489 cevap paylaştı. Maddiyattan
00 Yorumla- Devamını Gör (3)