Babamın herkesten şüphelenip annemi zehirle suçlaması normal mi, ne yapmalıyız?

Avrupadayim. Ben bir kızım, 18 yaşındayım. 15 yaşında bir erkek kardeşim ve 13 yaşında bir kız kardeşim var. Ev hanımı olan bir annem var; tek başına dışarı çıkmaz, ev işlerini yapar ve bizimle ilgilenir. Bu yüzden erkek kardeşim, kız kardeşim ve ben annemde yanlış giden hiçbir şey olmadığından eminiz. Bir de babamız var ve onun davranışları beni giderek daha fazla bunaltıyor: biz küçükken de anneme ve bize karşı şiddet vardı ve hala var ve son 4–5 yıldır ciddi bir problemi var. Hiç kimseye kesinlikle güvenmiyor, zehirlendiğini düşünüyor ve özellikle annemin onu zehirlediğine inanıyor. Alışverişlerini tek başına yapıyor ve içinde yiyecek bulunan bir çantayı sürekli yanında taşıyor; bu çantayı kilitli bir sandığın içine koyup arabasinda saklıyor, arabasını de bir asma kilitle kilitlemiş durumda. Annemle 2–3 yıldır aynı yatakta yatmıyor ve uyurken kapısını kilitliyor. Annemin onu aldattığını düşünüyor ve annemin ona zarar vermek için mafyayla iş birliği yaptığını düşünüyor. Ondan kanıt istediğimde, kimseye, hatta Allah’a bile (Astaghfirullah) hiçbir şey kanıtlamak zorunda olmadığını söylüyor. Kendini sadece eve yemek getirdiğini ve kirayı ödediğini söyleyerek savunuyor; bu yüzden otomatik olarak iyi bir insan ve iyi bir baba olduğunu iddia ediyor. Annesi onu destekliyor ve ailesi hiçbir şey yapmıyor. Son birkaç aydır durum daha da kötüleşti: başka kadınlarla konuşuyor ve annem artık bütün bunlara dayanamaz hâle geldi. Ne yazık ki annem için boşanmak çok zor çünkü parası yok ve aynı zamanda cesareti de yok. Şimdiye kadar dayanabildim ama giderek daha fazla beddua etmeye casladim ölmesi icin yalvarıyorum; çünkü bizim mutlu olmamızın tek yolu buymuş gibi geliyor. Ne yapmalıyım?

Babamın herkesten şüphelenip annemi zehirle suçlaması normal mi, ne yapmalıyız?