Yalan hiss ediyorum ama kanıt yok yardım edin?

Merhaba arkadaşlar,
Ben bir hanımla evlenmek üzereydim ancak işim nedeniyle ülkede değildim. Hanım 8 ay boyunca beni bekledi. Ailesi ve akrabaları benim yüzümden ona çok baskı yaptı, benim için çok sıkıntı çekti. Kendisine birçok görücü geliyordu, hepsini reddediyordu ve ailesine de “sevdiğim biri var” diyemiyordu.
8 ay sonra ülkeye geldim ve görücü göndermem gerekiyordu. Fakat evraklarımda sorun çıktığı için tekrar geri dönmek zorunda kaldım, ülkede kalamıyordum. Hanım da “buraya geldin ama sonra beni bırakıp gittin” diyerek her şeyin bittiğini söyledi. Ona değer vermediğimi ya da onun benim için önemsiz olduğunu düşündü. Oysa gerçekten gitmek zorundaydım.
Asıl karışık olaylar bundan sonra başladı. Büyük ablasının eşi bana, hanımın gelen bir görücüyle konuşmak istediğini ve evlenme niyeti olduğunu duyduğunu söyledi. Birkaç gün sonra hanımın kendisinden bana haber getirdi ve hanımın benden özür dilediğini, evlenmek istemediğini ve görücüleri reddettiğini söyledi.
Aynı günün akşamı küçük kız kardeşi bana, ablasının görücüyle konuştuğunu söyledi. “Bu nasıl olur?” dedim. “Özür dilemiş, görücüleri reddetmiş deniyor ama sen başka bir şey söylüyorsun.” Hemen büyük ablanın eşiyle konuştum, böyle bir şey olmadığını söyledi. Küçük kız kardeşin böyle dediğini ilettim, “hanımın kendisini arayıp soracağım” dedi.
Büyük ablanın eşi hanımla konuştu ve yaklaşık 10 dakika sonra bana yazdı. Hanımın, böyle bir olayın olduğunu ama kabul etmediğini, hiçbir görücüyü görmek istemediğini, evlenmek istemediğini ve eğitimine odaklanacağını söylediğini aktardı. Ben de ona, küçük kız kardeşin tamamen farklı şeyler söylediğini ve inkâr ettiğini söyledim. “Bekle, şimdi ona soruyorum” dedi. Gitti ve 6 saat sonra geri geldi. Bana “haklısın, gizlemişler, böyle bir şey olmuş” dedi.
Bir süre sonra küçük kız kardeşi bana, ikinci bir görücünün geldiğini ve şu an tanışma aşamasında olduklarını, iletişim kurduklarını söyledi. Daha sonra hanımın kendisiyle konuşup bunun da yalan olduğunu öğrendim.
Yalan hiss ediyorum ama kanıt yok yardım edin?