Mesela hiçbir birikimi olmayan kızların karşı taraftan bu beklentilere girmesi çok saçma değil mi?

Mesela hiçbir birikimi olmayan kızların karşı taraftan bu beklentilere girmesi çok saçma değil mi?

Araba çok gereken bi mevzu değül bi şekilde alınabilir. Ama ev tam olarak öyle değil. Birbirimizi çok seviyoruz süper bi çiftiz diye gereksiz kira ödemek istemem.
Erkek bir yaşama alanı sağlar kadın bunu yuvaya çevirir. Bellü bir yaşa gelip hala dikili taşı olmayan ayı zır getiren erkeklere hala anlam veremiyorum ben kimse kusura bakmasın. Aile yapısı olarakta. Babam bir aile büyüğü olarak evlenmeden ve evlendikten sonra eşinin ve çocukkarının konforunu düşünerek hareket ettiyse. Yatağına kadın isteyen adamda bunu pek ala düşünebilecek potansiyelde olmalı. Ben yalnız bi kadın olarak tek başıma birikim yapıp ev araba alacak potansiyelde olduğumda neden bir erkeğe ihtiyaç duyayım. ya da bir erkek kendi ev işlerini rahatlıkla yapabiliyorken evini kendi başına bi yuva haline getirebiliyorsa neden bi kadına ihtiyaç duysun.
Kanadının altına bir evin kızını alıp. Kadının yapıp o kişiden evlatlar dünyaya getirip ev geçindirmek kolay değil. Amma ve lakin ben bir erkekle eşit şartlarda hayat mücadelesi vereceksem bunu evlenerek değilde yıllardır bizim için emek veren babama yaparım kimse kusura bakmasın. Bir evle arabayla kimse kimsenin malında gözü olmuş olmuyor. Aksine kendini bilen kadın becerisiyle sevgisiyle ona verileni güzelleştirmeye çiçek açtırmaya gelir. Bu kural hep böyledir. Kimse kimseden yazlıklar yatlar katlar beklemiyor. Belli bir yaşa gelmiş ama hala 2 göz odalı evi soğukta hastanaye postaneye götüreceği arabayı. Hayatına alacağı kadına fazlalık olarak görüyorsa. O adam bi zahmet kendini adamdan saymasın. Ben bi kadın olarak gerek iş hayatında gerek ev hayatında hatrı sayılır şekilde yükselttiysem oda bir erkek olarak gerektiğinde eşine ve çocukkarına hatrı sayılır bir yuvayı açmak zorunda.
Erkek ve kadın eşit değildir. Erkek 2 adım önden yürür kadında eşinin izinden gittiği yoldan çocuklarıyla onu takip eder.
Gezip gezip evlenme çağı geldiğinde elinde maaşından ve kredi borçlarından başka hiçbirşeyi olmayan insanların bir evi bir arabayı hayat arkadaşıma ve çocuklarına çok görmesi sadece bencilliktir. Ben de kimsenin ununu eleyip astığı kendini düzlüpe çıkardığı kadın olamam. Elini taşın altına sokmayıp cesaretsiz bir adamla ben hayat süremem açıkcası.
Hayat şartları elbette şu an zor. Bende elimden gelen desteği veririm. Ama evleneceğim kişide 18 yaşında ergen olmayacağı için. Bu yaşa kadar bir erkek olarak ne halt yedin diye sorarlar adama. Tabii adamsa.
Sevgi varsa bence iki taraf ortaklaşa ev de alır araba da isterse artık böyle düşünüyorum. Her şey sevmekle ilgili. Sevgin oldu mu çaban da olur inancın da olur zor günleri birlikte de atlatır insanlar. Bir de her şey ev araba değil ❌ dünyada insanca sebepleri de olmalı bir insanın. Yemişim evini arabasını mutlu edebiliyor mu o önemli.
Sen zenginsin tabi sana gerek yok ziyagil
Bu halimle güldürdün teşekkür sdfg
Ne var halinde djdjd pis zengin 😂
Ne yok ki lütfen 🤣🤣
Çok iyi 😂
Ruh halimi bırakıyorum dizideki bu bölüm bitse de uyusam ddff
Sana son önerdiğimi bitirdin mi
Evet o sorudaki yorumunun üstüne izledim çok iyi teşekkürler 🌠
Rica ederim
Geleceği garantiye alma fikri işte.
Önce kariyer diyoruz daima ama yok kocada arıyorlar parayı pulu ne diyelim
Tekrar rica ederim :D
Çünkü kadınlar paraya taptıkları için
Toplumun yıllardır erkeği “yuva kurmakla yükümlü” görmesinden kaynaklanıyor bu beklenti 🏠🚗
Kadın çalışsa da çalışmasa da birçok aile hâlâ “erkek evini barkını hazırlasın” bakışında.
Haklısın, kendi birikimi sıfır olup karşıdan tam paket beklemek adil gelmiyor 🤷♂️
En sağlıklısı şu: iki taraf da elinden geleni koysun ortaya, biri para biri emek değil, ikisi de hem para hem emek versin.
Evlilik ortaklık. Sadece erkeğin omzuna yük bindikçe ilişkide saygı da sevgi de zedeleniyor 💔
Cevap
9Cevap
Evlenme niyetine giriyorsa evi barkı da olsun bir zahmet, el alem kızını veriyorsa sokakta bulduğu için değil.
Kızını diyorsun bak, takas edilecek mal mülk değil
Her şeyi erkekten bekliyorlar amaçları evde oturup parayı yemek çünkü
Bu yüzden artık kimse evlenmiyor. Evlenen de boşanıyor. Kadınlar rahatlık peşinde. Maddi olarak çok rahat olayım. Biz erkekler de nafakası o su bu su demekten ve doğru insan olmazsa düşüncesinden ve kadınların gereksiz isteklerinden yıldığımız için gerçekten uzak duruyoruz. Ev almak şu dönemde gerçekten imkansız gibi. Ama onla da kalmıyor meslek isterler tip isterler karakter isterler. İsterler de isterler
Çoğu erkeğe ailesi eğer imkan varsa evlenmeden önce evini arabasını hazırlaması için destek olur çünkü. Yani böyle bir beklenti olması aslında anormal değil. Anormal olan bunun şart koşulması.
Kadina normalde erkek bakar ya hani eskiden beri boyle yuzden bu dayatmalar yapilir ev arbaa ondan istenir
Kadınlar evlenince rahat etmek istiyor çünkü karakter geri planda kalıyor öncelikleri ev araba yüksek maaş tüm kadınlar böyle istemese de çoğu istiyor
Çünkü hayatı kolaylaştırıcı araba şart mesela ev de belki olmayabilir ama olsa güzel olur kirada oturmazsin
Ben adam gibi birini bulursam herşeyi beraber yapalım isterim hatta bende çalışırım sıkıntı yok ama adam yok
Evlenmek kelimesi bile evle basliyor zjsb evsiz olmaz araba şart değil kira da olsa ev gerekli bence
Eski geleneklere göre bir evlilik istiyen birini anlarım ama ben güçlü kadınım diyen biri gerçekte öyle biri değildir derim
Bunları şart koşandan hayır gelmez ev araba zamanla alınabilecek şeyler ülke ekonomisi belli zaten
Her şeyi erkekten bekleyen bir zihniyet içinde yaşıyoruz o yüzden evlenmiyoruz
Çünkü evi geçindiren erkek oluyor genelde, yarın bir gün çocuk olduğunda zor birikim yapar
Bence her konuda eşitlik olursa daha mutlu ve huzurlu bir evlilik olabilir
Birikimi de olsa evliliği bir mal mülk görmekte zaten kaybediliyor
Onları isteyen para için evleniyodur sevdiği için değil
İnsan karşılıklı aşk, güven ve sadâkat için evlenmeli, mal mülk için değil.
Eskiden olsa mantikli simdi mantiksiz bir durum
Evliliğin b. ku çıktı..
Erkekler evlenmiyor bu yüzden
Ev , araba olmadan evlenebilinir de bunlari yapmaya üşenenden olmaz. Her iki taraf içinde geçerli bu. Beraber çalışıp beraber yapılabilir
Bunu isteyen Kezbanlar
Yeni nesil öyle maalesef
Mal mülk için evlilik olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?