+1 yılislamda zorla işkenceyle müslüman yapmak yoktur. hristiyanlar gittikleri yerlerde herkesi hristiyan yapmaya çalıştılar işkence ettiler kalleşçe savaştılar kan döktüler aklını alamayacak şeyler yaptılar buraya da yazamam bu dediklerimi zaten. hatta sana sadece bir örnek veriyim tam isimlerini şu anda hatırlamıyorum ispanya ile amerikada bir kral görüşmek üzere birleşirler yerlilerde silaha dair hiçbirşey yoktur ispanyollar (hristiyanlar) demir zırh silah ve topları ile beklemektedirler. kralla görüşmelerinde hristiyanlığa davet ederler. kral da kabul etmez ve 20 adamını öldürür kendisini esir alırlar. öldürmek üzereyken kral onlara büyük bir oda dolusu altın vereceğini söyler. altını alır sizin bu çok övdüğünüz hristiyanlar. daha sonra adamı da öldürürler. sebep ne? din... sonra neden insanlar hristiyan oluyor :D evet herkes seve seve gidiyor hristiyan oluyor değil mi :) ayrıca hristiyanın artmasının bir nedeni var. bu da 10 kişilik bir aile düşün. 5 çocuk olur değil mi? ama hristiyanların nüfusu o kadar fazla ki 50 kişilik bir aileden 25 tane çocuk meydana gelir. yani senede 5 kat fazla artıyor nüfusları aslında. ve de bu şiddet politikasını katarsak hristiyanların sayısının fazla olmaması için hiçbir neden yok... boş boş konuşmayın araştırın.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Dünyada hristiyanların sayisi müslümanlara gore fazla ama bu hak din olan İslami kabul etmeyecegimiz anlamına gelmez. bugün hristiyan ülkelerde müslüman sayisi giderek artmakta. müslümanlıktan hristiyanlığa dönüş çok azdır.. gerçi bu konulara ateistlerin yorum yapması kadar saçma bir şey olamaz. inanmiyirsunuz ne diye yorum yaparsınız. siz maymunadan gelmedinizmi. maymunlarla takılmaya devam edin. en azından aslandan evrimlestik desenizde heybetiniz belli olsa bari
12 Yorumla
Soran+1 yılGiderek arttigini kanitla? Link at
hıristiyanların %99'u incil okuyan insanlar. en fazla 3 ya da 4 çocuk yaparlar.
müslümanların ise %70-80'i kuran okumamış. 1 ila 15-20 arasında çocuk yaparlar. buna rağmen hıristiyan sayısı fazla.
çünkü incil ilkellikten ayrılarak gelişti, değişti. günümüze ayak uydurdu. ama kuran halen 1400 yıl öncesine ait kurallar barındırıyor. değnek cezası falan.. çok ilkel şeyler. bunlar eskiden incilde de vardı, sonradan kaldırıldı.
şu nette gördüğünüz müslüman olan ateist, müslüman olan hıristiyan videoları falan var ya.. senede 100 kişi müslüman oluyorsa 10.000 kişi islamdan ayrılıyor.
sebebini öğrenmek için kuran okuman yeterli.734 Yorumla
Soran+1 yılhah istediğim cevabı verdin millet saçmaladı. teşekkürler
Soran+1 yılOf bunu bende biliyorum savaşla müslüman olduk çok kan döküldü. Türklerin 70 yıl kadar süren kanlı bir tarihsel süreç ve savaşlar sonucunda Arap ordularına yenilerek kılıç zoruyla Müslümanlığı kabul etmek zorunda kaldıkları artık gizlenmesine gerek olmayan bir gerçekliktir. yazıyor heryerde
Soran+1 yılya saçmalama avrupada müslümanlık varmış :D hahahha gitmesem inanıcam. avrupanın %1 i müslümandır ancak
- +1 yıl
@soran önce okumayı öğren. Avrupa Müslüman demedim. Avrupada Ateistleşme yaygın şu anda. İkinci seçenek de İslam.
Günde beş vakit namaz yerine haftada bir kiliseye gidip şarap içmek daha basit geliyor. burada çıkıp kılıç zoruyla Müslüman Olmak iddiasını bir yerden uydurmuşsun da 8 defa yapılan haçlı seferlerini ve yeryüzünde şu anda akıtılan on milyonlarca Müslüman kanını görmeyecek kadar körlükte bulunuyorsun.
Soran+1 yılbir tane bile müslüman görmedim hollandaya kaç kez gittim
- +1 yıl
@soran, bir de Hollanda'da yaşıyorum diyorsun. Roterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmed Akgündüz'le görüşmüştük, "Hollanda'da ateistlik yaygınlaşıyor, eşcinsel evlilik resmi, alkol uyuşturucu yaygın, millet haftada bir de kiliseye gitmiyor, papaz cuma günü yer yok kilisenin anahtarını getirdi gelen giden yok bari siz kullanın dedi " şeklinde konuştu.
Alkol, uyuşturucu, zina herşey serbest olan bir dinde tabi çoğu kimse kalır. Çünkü hobi şekline gelmiştir o "inanç".
İkinci husus da zorla Müslüman yapma hususu. Haçlı seferleri, Irak, Cezayir, Bosna, Filistin, Azerbeycan, Afganistan, Çenenistan, Burma, Keşmir, Moro, Patani nereyi sayarsan say görürsün kimler katliam yapıyor kimler yapmıyor
Neyse
Soran+1 yılhollandada müslüman yok dedim. ateist yok demedim
- +1 yıl
ne yani kuranında incil gibi değiştirilmesimi klazım :D en saçma cevab budur :) unutmayınki zaman ahir zaman dinsizliık zmanı zira çoğu hrsityan ülkemizdeki gibi kimlikde hrsitiyandır :) sayıya lüzumda yok maksad ilerlemesi şu incil değişip ilerleyen diyen kardeşim madem ilerliyor neden Hristiyanlar musluman olmaya başladı bunun 1400 yıl once inen kur'anla alakası dahi yok :D sen belliki biraz ehli dünyasın. d bir hak k, itapı incil zamanı kuran indiği iiçin bozulmuşdur inciln aslında zina haramken şimdiki incillerde helal faize helal klımışlar :D ilahilşikden çıkmıştır :d bunlarıda gor
Soran+1 yılGöster belgeyi goster adami goster diyoruz
Soran+1 yılSen link at
Soran+1 yılHaha sıctı sıvazlıyor :) link at bakalim ama ben senin gibi yalan boş konusmam
Ornek 1. Tevfik fikretin oglu haluk islamdan ayrilarak hristiyan oldu.
Soran+1 yılBenim gorusum degil konu. Konu senin yalanlarla gelmen
- +1 yıl
kuran okumadıgın belli değnek cezası felan kuranda yazıyor tabi :DDD ahaha çok komiksin ya eee sonra napalım istersen değiştirelim kuranı yaz gelince tutmayalım orucu nolcak? incilde neler değiştirildi biliyor musun hayır. bilip bilmeden konuşuyorsun. kuranda evrenle ilgili bütün sırlar verilmiştir. 1400 yıl yani çok ilkel dediğin şeyler yazan kitap aslında evrenin şifrelerini barındırıyor ve hatta söylenenlere göre daha yüzde 10u bulunmuş. Allah'ın yazdığı yarattığı kitapla hristiyanların değiştirdiği bir kitabı karşılaştırıyosun ya bişey diyemiyorum. kim cahil aslında buradan belli oluyo. @nariel
Soran+1 yılUlan kurandaki bilimsek seyler yunan mitolojisinde bile var. Cahil gerzek
Soran+1 yılBilimsel
- +1 yıl
ayrıca bazıları hristiyanlıkta herşey serbest diyor bizi zinayı yasaklamayan lanet dininizle karıstırmayın
Zina etmeyeceksin. (Yasa'nın Tekrarı 5:18 )
Zina edenin gözü alaca karanlıktadır, 'Beni kimse görmez diye düşünür, Yüzünü örtüyle gizler.(Eyüp 24:15)
Zina eden adam sağduyudan yoksundur. Yaptıklarıyla kendini yok eder. (Süleyman'ın Özdeyişleri 6:32)
Zina eden kadının yolu da şöyledir: Yer, ağzını siler, Sonra da, 'Suç işlemedim' der. (Süleyman'ın Özdeyişleri 30:20)
İçkileri tükendi, Hâlâ zina ediyorlar; Önderleri rezilliğe gönül verdi. (Hoşea 4:18)
Umarım yeterli olmuştur.. - +1 yıl
peki kitabı mukaddesteki çelişkiler ne olacak?
- +1 yıl
- +1 yıl
kuran ın ilkelliği ayrı bir tartışmanın konusu ama incilin bir şeyden arındığı değiştiği falan yok. ilk yazıldığı zamanki ile aynı. ortaçağ reform hareketlerinin dini hıristyan dini inanışının yazılı kaynaklarında bir değişiklik yaptığını düşünmeyin. böyle bir şey yok. değişiklik insanların düşünce ve inanışlarında oldu.
+1 yılIslami derininden bilen, Allahi seven, Sonuncu Peygamberine yonelir, onun dinine yonelir ve hak olan yolu bulur. Evet eig secdigin arkadas bazi konularda hakli. Incilde icki helal degildir, zina hakta Islam gibi bir yasak yotktur. ama hristiyanlarin 100de 96si icki icer, kalan 4/100 u ise hlis dindardir ve gercekten Incille giderler. Muslumanlarin hepsi Kuranla gidiyor demiyorum. Ama ISLAM insana zararli olan seyleri yasak buyurmus diye iradesi zayif olanlar ya atesitim diyor ya da dininden cayiyor..
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Hemen açıklık getirem.
Şimdi 17. yüzyılın başlarında osmanlı devleti ipek ve baharat yollarını hakimiyeti altına aldı.
Bunun üzerine Avrupa Devletleri yeni ticaret yolları keşfetmek için cografi keşifler başlattı.
Cograğfi keşifler sonucunda gittikleri veya sömürdükleri yerlere hristiyanlığı zorla kabul ettirdiler.
Buda nesilden nesile aktarıldı ve çoğu afrika ülkesi sömürge sonucunda hristiyan oldu :D24 Yorumla
Soran+1 yılİşte diyorum o elde edttiği sömürge devletlerinin bir tanesi bile hristiyan ülke değil şuan?
Soran+1 yılHah bak bunuda araştırdım zambiya kenya bu tür ülkeler hristiyanlığın temelini alıp farklı lider dini oluşturdular. bu anket yapılırken hristiyan kabul edilmiyor. anlatabildim mi?
Soran+1 yılhayır yanlış anladın seni kastetmedim
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılİslamiyeti çoğu insan Kur'an-ı Kerimden değil kulaktan dolma bilgilerle öğreniyor. Dolayısıyla kötü olarak algılandı algılanıyor Hak Dini.
Birde Hristiyanlar insanları kendilerine çekme konusunda çok çalışıyorlar. Çok bütük gayretleri var bu manada. İslamiyette bu yok. Aksine dqha köstek olan insanlar çok var.15 Yorumla
Soran+1 yılturkiye.net/.../
hristiyan mı zorla öğretildi? bence tekrar düşün :)- +1 yıl
Orda zorla diye bir tabir yok. Yazdığımı tekrar okumanı öneririm.
Soran+1 yılpardon yanlış yere yazdım baştakine yazıcaktım kusura bakma
- +1 yıl
Sorun değil.
Çünkü hristiyanlık islamiyetten çok daha eski, islamiyet geldiğinde, hristiyanlık zaten epey yayılmıştı. Üstelik Hristiyanlarr geçmişten günümüze hep sömürgecilik anlayışıyla, zorlama ile insanları dinlerine geçirmiş. İslamiyette ise zorlama yok. Kuzey ve Güney Amerikanın hemen hepsi hristiyan, hep sömürgecilikten işte..
25 Yorumla
Soran+1 yılHicbir somurge ulkesi hristiyan degil :/
Soran+1 yılAmerika zaten ingilizlerden basladi. İngilizler hristiyandi
Soran+1 yılYa malsin cidden kimse kimseyi sömürmedi ingilizler yerlesti oraya.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAvrupalılar geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde ise topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapatıp dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda baktık ki İncil bizim elimizdeydi. Topraklarımız ise beyazların olmuştu.
Kenya Devlet Kurucusu Jomo Kenyatta21 Yorumla- +1 yıl
Ah benim aptal kardeşim ah benim salak kardeşim adamların incil falan umrunda değil tamamen para bu insanlarda zaten hristiyan değil her isteyen hristiyan olamıyor sadece İsa'yı takip edip onun gibi yaşayanlar hristiyan olabiliyor o insanlar sözde hristiyan kılıklı bilmem ne ayrıca hristiyanlık batıya özgü değil çıkış yeri de yeruşalim zaten İsa yahudi
bunun bir sebebi babanızında dediği gibi sömürge çünkü her gittiği yere zorla dini benimsetmişler bir nevi bizim klulturde o yok ama genede iyi bir sayımız var şunuda bilmek gerekir Hristiyanlarda islamı seçmeye başlıyorlar eninde sonunda islam , ile yonetilicekdir Avrupa :)
04 Yorumla
Soran+1 yılHicbir somurge ulkesi hristiyan degil :/ sallamadan konusalim yalansiz lutfen
Soran+1 yılAvrupada hic sonradan musluman olan yok :) bundan sonrada olacagini sanmiyorum lutfen sallamadan belge ile gelin
Soran+1 yılKac tane cami var? Hollanda da 1 tane dahi gormedim belki fakir mahallede vardir
Hristiyanlık daha eski bir din, onların nüfusları daha fazla sayılara takılma. hristiyanlığın özüde hak dindir.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü insanlar işine geldiği gibi yaşamak istiyor doğru yolu umursamıyorlar
10 YorumlaMüslümanlar hristiyanları nasıl savaşlarda yendik diye övünmekle meşgulken biz onları böyle ilimde fende geri bırakmayı başardık :))
00 YorumlaÇünkü müslümanlar hristiyanlar kadar davalarına sahip çıkmıyo adam müslümanım diyo ama ristiyandan bir farkı yok
00 Yorumla600 yıl sonra islam geldi insanlar şaşırdı Allahta Muhammed Peygamberi Secmedi Zaten Secicekti
00 YorumlaDünyada müslüman sayısı daha fazla senin yanlışın VAR
09 Yorumla
Soran+1 yılHaha :D arastir bakalim 2.5 milyar hristiyan 1.5 milyar musluman var cahil
Soran+1 yılBunlar nufus sayimi arkadasim biraz kabullen artik
Soran+1 yılZaten daha cok hatta 2 kati. Gercekleri konusmanizi yalansiz yasamanizi istiyorum
Soran+1 yılBen muslumanim. Ama hristiyan daha fazla bunu biliyorum gözlemsel bir gercek inkar etmem boşa
Hristiyan daha fazla musluman az diye musluman olmadigimi nerden cikardin- +1 yıl
Wikpedia adlı siteden din maddesine bakarsan en güncel nüfus bilgilerini bulabilirsin lütfen eğer Wikipedia'ya yalan dersen asıl cahil sensin demektir.
Soran+1 yılAdam iftira atarak kurtulabilecegini saniyo :D benim dinim bana seninki sana.
Ama hristiyanlar daha fazla nufus sayimina gore. Yani buna faso fiso diyemezsin. Eger inanmiyosan tek tek ulkelerdeki din yogunluguna bak.
Hristiyanlar daha fazla diye sen muslumanliktan cikmiyon. Okey?
Dünay nolur geri dön dünay seni çok seviyom dünay!
319 Yorumla
Soran+1 yılya aa :( ezmeyin yanlış yazmışım
- +1 yıl
Tamam tamam hemen seni aydınlatıyorum. Başlarda Hristiyanlık bu kadar yaygın değildi çünkü din adamları neredeyse hükümdarla aynı konumdaydı istediklerini yaptırıyorlardı çalıp çırpıyorlardı buna ek olarak ortadoks ile katolik mezhep de birbiriyle kavga içerisindeydi ve osmanlı bu dönemde feth ettiği balkan topraklarımda hoşgörü politikası uyguladığı için bir çok hristiyan müslümanlığa geçmiş geçmeyenlerde özgür bir din inancıyla yaşamış ancak daha sonra ortaya çıkan coğrafi keşiflerle hristiyanlık avrupadan amerikaya da yayıldı reform ve rönesans hareketleriyle papalara olan güvenim azalmasıyla da hristiyanlığa olan inanç arttı. Ve tabiki sanayi devrimi yüzünden sömürge olaylarının da etkisi büyük.
Soran+1 yılbunuda araştırdım zambiya kenya bu tür ülkeler hristiyanlığın temelini alıp farklı lider dini oluşturdular. bu anket yapılırken hristiyan kabul edilmiyor. anlatabildim mi? yani hiçbir sömürge ülkesi hristiyan değil hiçbiri
Soran+1 yılabd mi sömürgeydi saçmalama ya bir grup ingiliz yerleşti o yüzden hristiyanlar.
Soran+1 yılbağımsızlık ayrı bir şey o ülkeyi tanıma gibi bir şeydi. abd kimin sömürgesi allahını seversen. ingilizler kuruldu oraya sonra bir sürü ırk geldi şu an abd ırkı diye bir şey bile yok
Soran+1 yılAslında aynı şeyi söylüyoruz ama şöyle anlatayım sömürge denmez ona sana nufus kastı adamlar :D
Soran+1 yılsana değil sadece orası :D of türkçeyi yedim
- +1 yıl
Ya orda bir din sömürgesi yaşandı ona eminim :( isyan ettiler falan sonra o 8 şey birleşti ingiltere miydi bir yere kafa tuttu papalara falan sonra bu aydınlık düşünceden dolayı dünyanın en gelişmişi haline geldiler ya lanet olsun sen bana bakma ben tarihten nefret ederim bir yerlerde yanlış bir şey anımsıyor olabilirim :(
Soran+1 yılhayır o şey yine hristiyanlık ama incil farkı sorunu vardı
Soran+1 yılneydi o barnabas incilini kabul edenler etmeyenler diye ikiye ayrıldı
Soran+1 yılya valla petrus da olabilir o konuda emin değilim
+1 yılÇok eğlenceli bir din oldugu icin heralde
03 Yorumla
Soran+1 yılNesi eğlenceli anlamadım islamın eski bir versiyonu değilmiydi?
- +1 yıl
Hayir papazlar degistirdi incili kilisede bile sarki söylüyolar yasak yok haram yok sorumluluk yok
Soran+1 yılİncilin değiştirildiğinin idda edildiği yerler son mektuplar, temeli değişmedi heryerde aynı. kilisede şarkı söylemek yasak değil ilahi hep söylenirdi. onların ilahi tarzı bu napsınlar :) haram yok mu? zina yasak boşanmak yasak bir sürü yasak var. sorumluluk sadece tanrıya dua etmek iyilik yapmak
"Dünay" bu normal yani şaşırmican..
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam sorumun cevabı?
Afganistan pakistan irak bunlarda somurge ulkeleri
01 Yorumla
Soran+1 yılevet hepsi müslüman ülke
Gercek muslumanlar az oldugu icindir
10 Yorumlamüslümanlar yavşadığı için yani bizler...
00 Yorumla
+1 yıldaha fazla oldukları içinn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldaha kutsal demek onlara göre
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılfazla işte
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026