4 ayBen de sevmiyorum, kız kelimesi daha zarif ve sade geliyor. Kadın daha sert, daha kaba geliyor. Bayan da kaba geliyor ve bayık geliyor, kulağa rahatsız edici geliyor. Bir gün bana da kadın denilecek olması hoşuma gitmiyor ama orta yaşlı olunca hepimize kadın denmeye başlanacak. Bayan kelimesi de hoş değil, kulağa güzel gelmiyor. Mesela Rusçada kadın zışienşa olarak okunuyor, bu telaffuz kulağa güzel geliyor. Woman da kulağa güzel geliyor ama kadın denmesi benim de hoşuma gitmiyor. Çekçe, Sırpça, Hırvatça ve Bulgarcada da kadın demek жена yani jena olarak okunur, bu telaffuz kulağa daha hoş geliyor, kadın gibi kaba değil.
114 Yorumla- 4 ay
Bana yazdığın yorumu o şahsı engellediğim için göremiyorum. Ne dedin?
- 4 ay
He şey demiştim senin yorum daha mantıklı gibisinden bir şey yazmıştım glb
- 4 ay
Yorumunu beğendim çok teşekkürler
- 4 ay
Dediğim konu iki başlıkta ve sorumu anladığın ve mantikli cevap verdigin için tekrar tşk💜1. si kadın kelimesinin kulağa gelişi biraz kaba hoş değil gibi Türkçede bile hatun kişi lafı kulağa daha hoş geliyor 2. si yaş almak büyüdüğünü kabullenememek gibi de aslında ama hayatın işleyişi bu şekilde kabullenmek daha mantikli
- 4 ay
Haa bir de senin tartıştığın kişiyle olan yorumda şey demiştim E mesela TVde Sahtekarlar diye bir dizi var orada da 34 yaşında kadınlardan hep kız diye bahsediyorlardı evli değiller diye belki de ama kız diyorlardı işte amaan salla kendini hangi enerjide hissediyorsan öyle salla 25 yaşinda kadın denir diye bir sınır da yok kendimizi hangi kelimeye yakın hissediyorsak öyle salla ya herkesin yorumunu takmaya gerek yok mantığımıza ve vicdanımıza göre karar vermeliyiz her konuda yani
- 4 ay
Büyümek yaş almak ta kötü bir şey değil hayatın işleyişi bu şekilde önemli olan iyi bir insan olmak ve hayatı iyi geçirebilmek
- 4 ay
Ben de teşekkür ederim
- 4 ay
Kadın kelimesini beğenmeme sebebim telaffuzdan kaynaklı yaş almakla ilgili sorunum yok.
- 4 ay
34 yaşındaki birisi yaşından daha genç duruyorsa kız diyebilirler ama genelde bekar diye yani bakire diye denilir. Meselâ Elçin Sangu 40 yaşında ama 25 durduğu için herkes kız diyor yorumlarda hep kız diye bahsediliyor. 25 yaşında kadın denmesi o şahsın fikri 25 Türkiye’de kadın denmek için küçük bulunuyor. Genç bir kızla ilgili haberlerde bazen kadın diyorlar çünkü kadınlık aslında vücut gelişiminin tamamlanmasıyla yani 16-18 yaşlarında başlıyor
- 4 ay
Elçin Sangu yu beğenirim guzel çok sempatik tabikide 40 göstermiyor küçük duruyor ama 30 falan duruyor çünkü düşün kiralık aşktan 10-11 yıl geçti şaka gibi ya oha zamana bak vayyy beeee🥹 dediğin gibi işte 40 yaşında kız diye bahsediliyor Demet Özdemirde de kız vibe'ı var. Evli ve bekar olmakla da alakası var
- 4 ay
Sosyal medyada 25-30 gösterdiği söyleniyor ben de 25 diye gösteriyor diye düşünüyorum 40 yaşında ama daha küçük durduğu için kadın denilecek yaşta olmasına rağmen kız diyorlar. Demet Özdemir de kadın denilecek yaşlara geldi ama kız gibi görünüyor Türkü Turan’ı tanır mısın bilmem 40 yaşında ama ona da kadın diyesim gelmiyor çünkü daha genç duruyor. Kırsal kesimlerde yaşı kaç olursa olsun hiç evlenmemiş kadınlara kız denilir. Çünkü onlara göre bakire olan herkes kızdır ve bekar olan herkes bakiredir.
- 4 ay
Dediğim gibi ben 2 başlıkta ele aldım ama anladım sen telaffuz kısmına takılıyorsun yaş almak kısmına pek takılmıyorsun cinsiyetin genel adı kadın ya doğduğun andan itibaren cinsiyet olarak kadın diye geçiyor mesela Türkçede kadın yerine hatun denmesini tercih eder miydin cinsiyet adı olarak telaffuz olarak
- 4 ay
Anladım fikirlerini mantıklı buldum evet toplumumuzun geleneğinde kız olmak bekar olmak ile kadın olmak evli olmak ile bağdaştiriliyor mesela annem teyzemler falan evlenmeden onceki dönem için şey der "kızken" şöyle böyle vs.
- 4 ay
Evet yaş almayı pek umursamıyorum hayır tercih etmezdim telaffuzu daha güzel ama yine de tercih etmem çünkü sapık erkekler arzuladıkları kadınlara bu sözcüğü kullanıyorlar ve osmanlıda kullanılan bir kelime o yüzden tercih etmem
Benim annemle teyzemler de kızken der ben çok varoşça buluyorum
Bence bakirelikle kızlığı bağdaştırıp kızken demek doğru değil çünkü çok cinsel bir anlam içeriyor cinsellik mahrem konu uluorta konuşulması doğru değil
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kelimelere bu kadar takilmamak gerek birisi ha kiz ha bayan ha kadin ha hanim abla dedi, bazı şeyler kendimiz ile alakalı değil karşıdakinin akışkanliği ya da eğitimi ile alakalı, alışverişte cok kez benden yaşlı Dayılar bana Ablam ile cümle kuruyor mesela napayim yaşlı mi hissedeyim dertsiz günümü dert mi edeyim?
23 Yorumla- 4 ay
Ay evet o da saçma değil mi ya ne alaka abla abla ablam normalde hanımefendi denilmesi gerekir koca herifler abla nedir ya saçma sapan8 hayır hem yaş tutmuyor hem de ne bu samimiyet
- 4 ay
Bu arada yorumun çok mantıklı çok teşekkürler
- 4 ay
İyi bir bakış açısına sahipsin ve bunu benimle paylastığın için teşekkür ederim🌸
- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
4 ayEskiden zaten millet kız diye, hanımefendi ve hanım kızım diye hitap ederlerdi yine edenler var da azınlık olarak kaldılar, şimdi nedenmiş çünkü kadın demek doğru ifade biçimiymiş eskiden de diyenler oluyordu bir karışan var mıydı yoktu ama her şeyimiz işte modern oldu! ve bu yüzden oluyor böyle şeyler de biraz da filmlerden duyuldu laf olsun torba dolsun hesabı...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayEskiden bakireliği olmayan kızlara kadın denilirmiş bakireliği olmamaktan ziyade evlenen yani kız değil kadın artık anlamında gerçek anlamı bu beni linçlemeyin istediğiniz yerde araştırın erkek de çocuksu demek adam ise evine bakabilene denilir anlayan anlıyor zaten
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini “kız” kelimesiyle daha rahat hissetmen çok normal 😊 Dil çok duygusal bir alan ve her kelimenin sende uyandırdığı his farklı olur. “Kadın” deyince daha olgun daha ağır bir rolü üstlenmen gerekiyormuş gibi hissediyor olabilirsin 😌
Zamanla bu kelimelerle ilişkini sen belirlersin. Kimsenin tanımı seni zorunda bırakmasın. Sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle tanımlayabilirsin 💕 İleride de istersen “kız” dersin istersen “kadın” dersin ikisi de senin elinde 🌸✨03 Yorumla- 4 ay
Evet ben belirlerim ben kendimi kız olarak belirledim
- 4 ay
Teşekkür ederim🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
4 ayMerhaba , o kadar haklısın ve öyle doğru bir noktaya temas etmişsinki, hem tebrik ediyorum hem teşekkür ediyorum. Bu durumu toplumda kendini ilerici, elit diye tanımlayan kesim yaydı , tabiki onlarında fikirlerini yönetenler konuşmalarını yönlendirenler vardı. Bu durumunda detayı ve amaçları var elbet. Kız - kadın ayrımının ortadan kalkmasını istemeleri. Adına , sözde kadın özgürlüğü dedikleri bu durum için daha çok sıkıntı verici daha savunmasız bırakıcı ve zihinleri kirletici etkiler oluşturmak istediler. Bazı kişiler üzerinde başarılı olsalarda çoğunluk üzerinde etki edeneyecekler. Onlar istiyorlarki ergenliğe ulaşmış kişi artık kadın olarak adlandırılsın. Bu cümle üzerine onlardan biri gelir ve der ki yaa sen sapkınsın, onu biz 18 yaş için diyoruz. Sakın inanmayalım , bu söylemler , onların görüşlerine öncülük edenleri yasalar önünde masum göstermek içindir. Amaçları öyle kirli ve aşağılık ki. İnsan inanmakta güçlük çektiği çirkef bir gerçeklikle yüz yüze. Bir kezde ben söylüyorum. Evlenmemiş bir kız kadın değil kızdır. Evlendiğinde de kendini hangi sıfata uygun görüyorsa o şekilde anılmayı istemesi çok doğal bir tercihtir. Bir de şu var, kadınlar evet , kızlar değil kadınlar hatta ileri yaşlardaki kadınlar bile konuşurken birbirlerine hiç kadın diye hitap ediyorlar mı? Hayır ne diyorlar kız diyorlar. Bu denli oturmuş güzel keyifli enerjik bir gerçeği değiştiremeyecekler.
12 Yorumla- 4 ay
Teşekkür ettim
- 4 ay
Rica ederim 😊🌷
4 ayEvet bu tamamen normal çünkü kelimeler kişide farklı çağrışımlar yapabilir. kadın daha nötr ve kimlik belirten bir sözcükken bayan bazılarına resmi mesafeli ya da eski moda gelebilir dolayısıyla hoşlanmaman senin dil tercihini ve duyarlılığını yansıtır ve bunda yanlış bir şey yoktur.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 666 cevap paylaştı. ne ilginç modellersiniz ha :D yok bayan değil kadın yok kız :D hepsi aynı paket illa bir şey dayatacaklar millete
336 Yorumla- 4 ay
Yaw ASKSJDKJSŞKDKDL
- 4 ay
Nedense çok güldüm teşekkür ederim bir açıdan bakinca öyle sen de haklısın khkhkşkj
- 4 ay
Bir ara bayan değil kadın sloganı çok popüler olmuştu nedense
- 4 ay
Adam değil erkek sloganı falan niye çıkarmıyorsunuz siz de jhkgkşkdjkd ya da erkek değil bay falan da olabilir
- 4 ay
O kafa dengi ismi anlık aklıma geldi öylesine ya şimdi mantıken herkesle kafa dengi olamazsın bayım jhkhjkg
- 4 ay
Bay dedim falan alınmadın demi
- 4 ay
Bne alındım ama bağyan ne ya neyse bu işin bir çözümü yok galiba boşverelim iyisi mi beyefendi 😂
- 4 ay
(Şaka)
- 4 ay
Teşekkür ederim beyefendi nihayet size hitap edebileceğim uygun bir kelimede mutabık olduk
- 4 ay
Bu arada mutabık kelimesini geçen gün öğrendim çaktırma inş doğru yerde kullanmışımdır
- 4 ay
Ayy iyi iyi sevindim teşekkür ederim iyi günler hoşçakal tam anlaştık diyalog bitti tıpkı hayat gibi
- 4 ay
Olmadı birader diyip biraz daha dramatik cevap verecektim de birader kelimesine alınır misin bilemedim biz en iyisi hanımefendi beyefendiden devam edelim en risksizi onlar khjhkh Elmalı soda da olabilir istersen meyve suyuna alternatif
- 4 ay
Erillikten değil ya komik olsun diye de yerine göre öyle konuşunca eğleniyorum sjdhdkhşkk teşekkür ederim kafa dengi bulduğun için
- 4 ay
Bak keyfine arada yaparız öyle şylr müdür
- 4 ay
Tamam kral da normale dönebilir miyiz artık cidden agan gibi hlssettim😂
- 4 ay
İyi diyim iyi olayım beyefendi uğraşıyorum sen napiyorsun
- 4 ay
Meslek nedir ya da güncel yaptığın iş
- 4 ay
Valla mı bne de böte mezunuyum duydun mu bölüm adını ama güncel yaptığım işi son sorduğum sorudan anlarsın market kasiyerlik
- 4 ay
Üni okudun mu, kendi kendini mi geliştirdin? Mesela bizim unide sınıfta birisi vardı lise mezunuyken hastanelere otomasyon yapıyordu okula da sırf üni mezunu olmak için geliyordu bnmse bu bölümü okuma nedenim biraz ilginç karışık khkhkhkşjjdk
- 4 ay
Üni okuduysan hangi bölüm? Çünkü bilgisayar konusunda kendin zaten kendini bir yerlere getirmiş olman lazım en azından bizim bölümde öyleydi uni tek başına pek te bir şey katmıyor yani bireysel yetenek ve çaba istiyor daha çok
- 4 ay
İstek çaba yetenek yoksa pek te bir şey olunmuyor for example kjljkş
Linçlenicem ama bayan değil kadın kalıbı da bana garip geliyo yani sokakta birş bana seslenicekse kadın kadıın demesi daha garip gelir illaki bayan da denmez deniyorsa hanımefendi bence mis gibi bir sesleniş ne kırıcı ne ağır ne de kaba miiss mis
00 YorumlaBayan kelimesi sıkıntı bence en uygunu kadın. Kız ise bana ciddiyetsizleştirilmiş ve çocuksu geliyor kadın kelimesi ise daha güçlü ve herhangi bir ek anlam olmadan açıkça ne olduğunu ifade ediyor. Birde bizim toplumda kız kelimesi cinsellik ilede bağdaştırıldığı için kız denmesi benim hoşuma gitmiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı.
4 ayKız demek daha fresh, daha enerjik; kadın deyince daha olgun bir aura geliyor.. yani.. naber kij😄
14 Yorumla- 4 ay
Evet öyle ben zaten daha freshim ve enerjiğim de ilerleyen zamanlarda da tuhaf hissettirecek gibi
- 4 ay
Himm ne güzel
bu güzel enerjini daha yakından tanımak isterdim.. ama yas kurtarmıyor... geçmişte bizde öyleydik😄 - 4 ay
Teşekkür ederim :) hayat öyle ya da böyle geçiyor da önemli olan nasıl geçirdiğin
- 4 ay
Aynen öyle…
Zaman akıyor zaten, mesele kiminle ve hangi ruhla aktığı..
Gizli Üye(18-24)4 ayYok bayan kelimesini sevmem ama kadın kelimesi de kötü değil bazı kesimler yanlış anlam yüklüyor
Kadın dedi diye birine kızmam
Evli bekar ayrımı vs demesin kimse çok saçma
Kız veya kadın arasında bir fark yok benim için
Düşünce yapınızı değiştirin
03 Yorumla
Cevap sahibi4 ay@Bügehanım herkesin düşüncesine saygı duyuyorum yeni doğan bebeğe bile hastane evrakın da ya da tahlil vs vermişsen kadın yazıyor
Yoksa herkes istediğini kullanır banane
- 4 ay
Evet cinsiyet olarak yaş farkı yok dediğin gibi doğar doğmaz kadın yazıyor
Gizli Üye(30-35)4 ayKız çocuğuna kız denir. 18 yaşına gelen bir yetişkin kadındır. Erkek çocuğu da aynı şekilde. Ayrıca kaldı ki madem bekaret gibi şeyler dini anlamda önem verdiğin şeyler… Allah’ın erkeğe ve kadına koyduğu namus anlayışını neden erkeklerden bağımsız olarak yalnızca kadına yüklüyorsun? Hangi hakla? Özetle: kadın olmak demek sevişmek demek değil. Kadın olmak yetişkin olmak demektir.
01 Yorumla
Cevap sahibi4 ayAyrıca kaldı ki Osmanlı döneminde kadınlara Ayşe kadın diye seslenirlermiş… Nene hatun, Ayşe kadın vs gibi kurtuluş savaşında da çok yaygınmış. Çok garip bir algı bu özetle. Osmanlı’da kadınlara kız demek bile komik kalır anlayacağın.. ?
4 ayEvli olanlara kadın deniyor evli değilsen kız deniliyor ama bayan normal bir kelime
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
4 ayKadın hadi normal ama bayan ne ya cidden afedersin bayan bakarmısın bayan harbi bana da mantıksız geliyor bide hanfendi demeleri de acayipsel geliyor veya isim söyleyip hanım Hanımefendi demek veya yazmak telafuz etmek çokmu zor acaba
00 Yorumla
4 ayAlla alla ne diyecez acaba? Dişi mi diyelim?
10 Yorumla
4 ayYasinla alakalı olabilir. Benim cok hosuma gidiyor kadin denilmesi 41 olunca ben😁
10 Yorumla
4 ayHoşlanmaman kadın olduğun gerçeğini değiştirmiyor 😂😂 altta yatan bi sebep mutlaka vardır kız da kadın da aynı benim için
13 Yorumla- 4 ay
Abla zaten sebebini söyledim ya kız kelimesini daha çok kendime ve enerjime uygun buluyorum kişisel gelişimini tamamlayanlar muhattap olsun demişsiniz ama açıklamayı okumadan yorum yazmışsınız kadın böyle yaş aldığını ve hayatın geçtiğini anlatıyor 19-20 yaşımda kadın diye hitap edildiğini hiç duymamıştım 25 yaşımda da genelde kız deniyor ama nadiren de olsa tuhaf geliyor o da henüz mesleğim oturmadığı hayatım oturmadığı için evlenmediğim için falan bir çok neden vardır cinsiyet olarak dişi olmayı seviyorum
- 4 ay
Direk yargılar tarzda bir yorum olmuş hanfendi
- 4 ay
Profildeki yazıyı üzerine alman gayet yerinde olmuş
Bayan kelimesinden bende hoşlanmıyorum aynı şekilde kız kelimesinden de kadın veya hanımefendi çok daha nazik geliyor bana.
02 Yorumla- 4 ay
Kız kaba mı geliyor ama kadın kelimesi daha kaba hibi6
- 4 ay
Kız kaba mı geliyor ama kadın kelimesi daha kaba gibi
4 aySizin işsizlik seviyesine hayran kaldım. Ne farkeder. Hakaret yok aşağılama yok vs vs. Her iki ifade de ne demek istenildiği anlaşılıyor. Gerisi önemli mi. Yani size şşt kız deseler hoşunuza gidiyor öylemi. Bu bayan ya da şu bayan kulağa daha kibar geliyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
4 ayKadın ile kız arasındaki fark çok basir ve sıradan bir şey. Kadın olan evlidir. O yüzden kadın denir. Yaşla alakası yok. Kız demek saf arı temiz anlamındadır. Hadi sende linç et.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Boş işler müdürüsün yani. Kadın da, bayan da, hanımefendi de gayet normal kelimeler. 3-5 tane feminazi çıkardı bu saçmalığı, sonra herkes ortama ayak uydurmak için kabullendi.
00 Yorumla
4 ayHitaplara biraz fazla anlam yüklüyorsun diye yorumladım..
14 Yorumla- 4 ay
Yani konu biraz da hitaplara anlam yüklemek gibi olabilir
- 4 ay
Derin düşününce o kadar da olmaması da lazim çünkü önemsiz insanların düşüncesi de hitabeti de kişiyi belirlememeli
- 4 ay
Sorunu çözdün.
- 4 ay
Teşekkür ederim 🌸
4 ay
Woman.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayBende bu düşüncedeyim kadın diyince sanki evlenmiş yaşlanmış gibi düşündürüyor. Hiçbir zaman bana kadın denmesini istemedim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
4 ayKız, bayan diye bir tabir Yok ve kaba bence, esası kadındır ve her kadının kendisine kadın denemesinden gurur duyması gerekir
00 Yorumla
4 ayYani genel algı bu şekilde ama ben de kız denilmesinden hoşlanmıyorum cinsiyetim kız değil kadın
01 Yorumla- 4 ay
Aaa neden peki zaten cinsiyet genel olarak kız değil kadın olarak geçiyor da sana kız denilmesinden neden hoşlanmıyorsun
bana da mesela kadın tabiri çok asil geliyor kız daha bir çocuksu kalıyor bak şuna mesela "güçlü bir kadınsın" cümleyi ne kadar asilleştiriyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben de cilve kelimesinden nefret ederim Bence normal
04 Yorumla- 4 ay
Cilve kelimesinden neden nefret ediyorsun ki
- 4 ay
Heh işte belki de sana ait hissetmediğin için hoşlanmamak ta olabilir bu konu
- Aile & Toplum konusunda 567 cevap paylaştı.
4 ayYani bu senin düşüncen saygı duyarım ama bence saçma normal bir durum değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayWoman= Wife of Man yani adamın karısı anlamına geliyor. Böyle bir tabirin seni rahatsız etmeyip kadın kelimesinin rahatsız etmesi daha ilginç
117 Yorumla- 4 ay
Aaaaa o zaman woman sadece evli olan kişilere denir yani hiç evlenmemiş kişilere girl mü deniliyor
- 4 ay
Ben anlam olarak değil kulağa geliş olarak demiştim de bilgi için teşekkürler bu arada
Cevap sahibi4 ayRica ederim. 25'ten büyük herkese woman/kadın denilebilir. 25 altı kız olarak nitelendiriliyor.
- 4 ay
Nerede nitelendiriliyor bu
Cevap sahibi4 ayHangi ülkeye gidersen git çoğunluğun görüşü bu şekilde
- 4 ay
Türkçede mesela erkek yerine çocuk diye bahsedilir ya mesela o da saçma değil mi girl=kız boy=çocuk gibi bir anlamda kullanılıyor dildeki tuhaflıklar mesela boy kelimesi child kelimesiyle aynı değil
Cevap sahibi4 ayBence durumu fazla takıyorsun. 50 yaşında sana teyze dendiğinde kavga çıkaracak türde biri misin yoksa 😂
- 4 ay
Off sus ya daha da moralimi bozdun ne teyzesi jhkjjkhk kimsenin teyzesi değilim olmam da yeğenim olsa o ayrı da
- 4 ay
Bir de bir olay anlatmak istiyorum ben 14-15 yaşlarındaydım bi komşu kadın da o zamanlar 36-37 yaşında falandi galiba kendisi bana ablacım diyordu ama çocuğu 3 yaşında flndir teyzesi falan diyordu çok sinir bozucu kariydi ya kendisiyle aramızda 21-22 yaş var cocuguyla aramda 10 yaş falan var sinir bozmak için yapıyordu bnce ki ben o zaman çocuktum ama o yaşta bile sinir olmuştum
- 4 ay
Sus dedim diye alındın mı sorry biraz fazla tepki vermiş olabilirim kusura bakma
Cevap sahibi4 ayAlınmadım, diyalog bittiği için yazmadım özür dilemene gerek yok. Dediğim gibi çok takma böyle şeyleri, erken beyazlar saçların. İyi günler
- 4 ay
Teşekkürler iyi günler
- 4 ay
Hayır çoğunluğun görüşü öyle değil türkiyede çoğunluk bekar kadınlara 50 yaşında da olsa halk arasında kız der Türkiye’de 25 yaşındaki kıza kimse kadın demez en az 30 veya 35 yaşında olana derler
- 4 ay
Kadın demek erişkin dişi insan demek, erişkin demek de fiziksel gelişimi tamamlanmış olan demek. Kızlarda fiziksel gelişim 16-18, erkeklerde 18-21 yaşlarında tamamlanır. Yani bir kız 16-18 yaşında kadın olur. Erişkinlik ve yetişkinlik aynı şey değil. Nesnel anlamda kadın olma yaşı 25 değil, 16-18 arası. O senin fikrin her ülkede 25 yaş kadınlık yaşı değildir 25 Türkiye’de kadın demek için küçük bulunur.
- 4 ay
Evet hanımefendi daha doğru tanimladiniz bnce de
Cevap sahibi4 ay50 yaşındaki hangi kadına kız deniyor sapıtmayın isterseniz. Neyse uğraşamam ya engeli basıyorum
- 4 ay
E mesela TVde Sahtekarlar diye bir dizi var orada da 34 yaşında kadınlardan hep kız diye bahsediyorlardı evli değiller diye belki de ama kız diyorlardı işte
4 ayKız mısın dul musun bize ne ki? Ne fark eder bayan kadın demek..
00 Yorumla
4 aySanki kadın demek ayıp bişeyde yumusatarak bayan diyorlar gkfkfllffl
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Bayan için ortalığı ayağa kaldırdınız şimdi kadın mı demeyek ne diyek Mahmut mu diyek 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ay25 yaşındaki biri kadındır artık, bazı gerçekleri kabullenmelisin, kız dediğin hayatı toz pembe gören, hayatı daha yeni öğrenmeye başlayana denir, bazı kızlar vardır ki, daha küçük yaşta kadın olurlar, hayatın yükü acısı onları erkenden olgunlaştırmıştır.
01 Yorumla- 4 ay
Nasıl bazı kişiler daha erken olgunluk anlamında kadın oluyorsa bazı kişiler de hayatı öğrenme aşamasına daha geç geçiyor olabilir yaşantıya ve kişiye de bağlıdır
4 ayBayan neysede kadın kelimesi hoş ya nesi rahatsız ediyor ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
4 ayŞimdi yaşını başını almış kadına hanımefendi demek mi hoş değil? Kız mı diyeceğiz.
00 Yorumla
m 4 ayBayandan bende hoşlanmam ama kadın ne alaka anlamadım 😄
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
4 ayGörünceye kadar kızsın gördükten sonra garısın. Nokta
00 Yorumla
4 ayBüyüdüğünü kabullenememekten oluyor
11 Yorumla- 4 ay
Belki de olabilir onun da etkisi vardır ne ara büyüdük falan bir de kadın kaba gibi mesela hatun kişi daha kibar mesela ama bu biraz da kişiye göre değişen bir şey kimisi de kız lafını sevmiyormuş kadın lafını seviyormuş
Gizli Üye(30-35)4 ayÖyle hissetmekte bence de haklısınız. Yani yaşlı hissettirmekte veya daha olgun hissettirmesinde haklısınız...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayNormal degil, yetişkin olana kadar kızsın çocuksun yetişkinlikten sonra kadınsın süreci bitirdin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 aykızda demesinler adın yok mu? tamam adımı bilmiyorsa bile hey bakar mısın diyebilir kız, kadın vs demesine gerek yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 320 cevap paylaştı.
4 ayBir kadın olduğun için sana bayan demek istiyorum 😄 Bağyan bağyan bağyan 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ay25 yaşındasın abla sence de kız sana biraz küçük değil mi
03 Yorumla- 4 ay
Sen 25 yaşına geldiğinde hemen sana kadın denmesini mi istiyceksin? sanki hep aynı yaşta mi kalacaksın:)? ayrıca ben genç duruyorum Allah'a şükür ve vibe ve enerji olarak ta kız kelimesiyle uyuşuyorum
Cevap sahibi4 ayŞimdi güncellemeyi okudum woman havalı geliyormuş kadın itici. Yani seninki tamamen aşağılık kompleksi abla. Allah şifa versin jfjfhfj sana yemin ederim vibeın ve konuşma tarzı 30 üstü duruyor çok net ama işte sen bunu da kıskanıyor diye yorumlarsın
- 4 ay
Bunlar 30 yaşına gelince kocam küçük kızlarla takılıyor diye zırlayan tipler çok takma bence 25 yaşında ne kadar kadınsıyım kadınım diye takılırken kocası genç kızlarla gezecek 😅😅 @kafadengibirkiz
Gizli Üye(25-29)4 ayuzaylı diyelim nasıl olur... erkekler var ve uzaylılar var bu dünyada. Nasıl ✊👑
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayOturup düşünüp çıkara çıkara bunu mu çıkardın?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayhakaret ya da laf sokma olmadıkça ne derse desin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayKadın veya kız farketmiyor. Ben g. te vurup geçiyom.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 aygünlük hayatta saçma sapan detaylar gibi geliyor bana
00 Yorumla
4 ayBakireysen kız, bakire değilsen kadın diye söyler kimisi. Ama kadın denilmesi, bakireliğe bakmadan cinsiyet ayrımı belirtilmesi daha hoş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı. Bayan da çok tuhaf oluyor yaa
10 Yorumla
4 ayAllah başka dert vermesin knk ne çok takılmışsın ya
10 Yorumla
4 ayÇok normal hanımefendi
10 YorumlaDeğişik bir takıntı diyebilirim 🙂
21 Yorumla- 4 ay
Değişik ama ileride sana 21-22 yaşlarında kadın diye hitap edilirse tuhaf gelmez mi ilk başlarda khkhkşkjdk
Abartmayın aq o kelimeler dişilerde kullanılıyo işte hanım diyince noluyo sanki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayKadın da bayan da ayıp ya da ukala değil bence. Tam tersi kız çok kaba.
12 Yorumla- 4 ay
Aaa kız neden kaba
- 4 ay
Kız kelimesinin neden kaba olduğunu düşünüyorsun
- Aile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı.
4 ayNormal
15 Yorumla- 4 ay
Sende de oluyor mu?
- 4 ay
Bazdn takiliyorum bazen onemsemiyorum
- 4 ay
Sana kadın demelerine mi takiliyorsun mesela neden sana ne hissettiriyor sen de büyüdüğüne alışamadın diye mi ya da o kelimeye ait hissetmediğin için mi haa bi de Profil ismin niye öyle kiz😂
- 4 ay
Cok konusan anlamina geliyo4r nick name de cumleye gore degisiyor yerine gore tepki gosteriyorum
- 4 ay
Ama Çok konuşuyor gibi değilsin😂 sana da tuhaf geldiği için detaylarını merak ettim
4 aysacma sapan seylerle ugrasmayin
01 Yorumla- 4 ay
Hahhahahah
4 ayBir ara ‘hanımefendi’ demeyeceksiniz, ‘kadın’ diyeceksiniz diyorlardı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Yaşı büyük olana kadın diye hitap edilir.
04 Yorumla- 4 ay
Evli olana değil miydi ya kjkkj
- 4 ay
40 yaşında bekar ‘kadına’ kız mı denir sence:)
- 4 ay
Ne bileyim ya yerine göre yaşı kendisinden büyük olanlar diyebilir herhalde ama tabi genel olarak kadın diye hitap edilir
- 4 ay
Evet
4 ayBayan kelimesinden bende hoşlanmam
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayabartıyorsun alınacak bir şey yok 18 lik misin sana kız desinler 30 a merdiven dayamışsın
06 Yorumla- 4 ay
Sen sus teyze
Cevap sahibi4 aysen önce kendine bak kız mış 🤣🤣🤣🤣🤣 kız demeyenlere bakirelik testini hazır et gözlerine sokarsın
- 4 ay
Teyze yaşıtlarınla konuş bu konuları (tabi seni dinlemek isteyen bir yaşitini bulursan) senin tarzındaki insanların boş yorumlarını merak etmiyorum hadi git sorumda kalabalık yapma lütfen
Cevap sahibi4 ayistemiyorsan engelle soru sordun cevap hakkım var gitmiyorum gerçekler zoruna gitti zannedersen elma şekeri de ister misin minik kız
- 4 ay
Teyze şimdi cevap yazacam da anlar mısın bilmiyorum ki boşa gitmesin sonuçta sorumu anlamadan cevap yazmışsın akıl yaşta değil başta demek ki yaş tek kriter değil çünkü akıl yaşta olsaydı senin daha mantıklı cümleler kurman gerekiyordu en azından evli bekar olarak tanımlayabilirdin daha seviyeli konuşabilirdin
Cevap sahibi4 ayseviyemde ne var sen önce kendine bak 25 yaşında birine neden kız desinler senin yaşındakiler çoluk çocuk sahibi sen neden böyle bir şeye takıyorsun derdin mi yok
4 aykarı bayanı en güzeli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
4 ayKadın normal de bayan ne ya
00 Yorumla - Devamını Gör (51)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne