Annemin 3 kere evlendi diye halalarımın ucuz kadın demesine nasıl cevap verebilirim?

Annem 3 kere evlendi, 19 yaşındayken amca oğluyla zorla evlendi, çocukları olmadı, ikisi de bu evliliği istemiyordu. 24 yaşında boşandılar. Annem 26 yalında, bu sefer aşk evliliği yaptı, iki çocuğu oldu fakat zamanla eşi ona ve ablalarıma şiddet uygulamaya başladı. Annemin üstüne kaynar su döktü, dövdü, sövdü, saçlarını kazıdı, dişlerini kırdı, neler neler, annemin ailesi bizim istediğimiz kocayı beğenmedin şimdi kendi seçtiğin kocayla ne halin varsa göre diyip onu umursamadılar… Annem şikayet etti, mahkemelik oldular vs. boşanabildi. 35 yaşında ise babamla evlendi, babam da ilk eşinden boşanmış, iki çocuğu vardı. Bu sefer iyi bir evlilik oldu, babam annemin çocuklarını öz çocukları gibi sevdi, ben oldum, kardeşlerim oldu. Fakat halalarım ve babaannem annemi hiç istemediler. İki koca eskitti var bunda bir şeyler karılık yapamaz vs. dediler. Yıllar geçti ve hala bu tür laflar diyorlar anneme ucuz kadın diyorlar kocaya doyamadı diyorlar. Bazen benim yanımda diyorlar fakat ben nasıl ağızlarını kapatırım bilmiyorum çok sinirleniyorum yanlarından ayrılıyorum. Annemi nasıl savunurum?

Annemin 3 kere evlendi diye halalarımın ucuz kadın demesine nasıl cevap verebilirim?